Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla bych se na něco zeptat i když asi ještě brzy … ![]()
Jsem teprve 11.tt, ale když jsem dostala od paní doktorky průkazku, tak mi dala ještě prenatal box. Jsou tam nějaké časopisy, mraky reklamních letáků a vlhčené ubrousky, vzorek nějakého krému a oleje. Až teď jsem se začetla a zjistila, že je to krém na strije (prvně jsem myslela, že je na miminko a strčila to do skříně) a proto se ptám … čím jste si mazali, nebo mažete rostoucí bříško. Já byla a jsem rozhodnuta pro sádlo, ale určitě zkusím i tetno olejíček, když už ho mám. Je to značka HIPP, ale cena normálního balení mě dost překvapila, ale ono se na tom nedá šetřit, že? ![]()
Tak prosím o vaše názory a zkušenosti ![]()
Mazala jsem se kvůli ekzému modrou Indulonou a strii nemám ani jednu jedinou.. ![]()
Ahoj, taky jsem to dostala (ten prenatal box) a olejíček se chystám vyzkoušet, když už ho mám. Jinak se sem tam namažu normálním tělovým mlékem, když si na to vzpomenu, břicho stejně ještě skoro neroste, i když jsem v 18tt, takže nevím.
Ono stejně ty krémy jsou podle mě spíš takové placebo, prostě kdo ty strije má dané geneticky, tak mu od toho stejně nepomůžou, si myslím.
já mazala právě tím od Hippu, kupovala jsem ho v DMku, masírovala jsem břicho každý den po sprše asi 3 minuty tak od 3 měsíce a strie není ani jedna
ale je fakt, že asi hodně to je taky o genetice, u nás v rodině je nemá nikdo…
Já mazala jak zběsilá nějakým krémíkem za 450,– a strií mám plný břuch
Takže je to tak, jak píšou holky, záleží na genetických dispozicích. V naší rodině je máme všechny
Teď v druhém těhu už jsem na to kašlala, ty nový by se mi už stejně nikam nevešly ![]()
Ja se mazala dvakrat denne GS Mamastrie (v lekarne za 167,–), ted v pokrocilem stadiu tehu jsem si koupila Elasti-Q (v lekarne za 155,–)
Takze urcite maz co to jde
![]()
Ale Hippu bych moc neverila
co jsem slysela…
podle me
ja mazala jen obcas obyc kremm a strie nemam.
Já v prvním těhu téměř nemazala, přibrala jsem 25kg a striji jsem měla jednu větší až ke konci. Teď jsem ve 22.týdnu, mám nahoře kilo a břichoh celé poseté růžovými strijemi
Ale já jsem popraskaná všude, akorát už je to vybledlé, jen břicho mi chybělo. A nemazala jsem taky. Kámoška mazala vším možným a měla břicho samou striji, takže opravdu je to tou genetikou ![]()
Souhlasím a potvrzuju, že pokud je ke striím dispozice, nejspíš se jim nevyhneš.
Já mazala Elasti Q a strie mám všude.
Takže mě teď točí reklama na tento krém na emimi, kde píší krásné bříško bez strií.
chocholka píše:
Souhlasím a potvrzuju, že pokud je ke striím dispozice, nejspíš se jim nevyhneš.
Já mazala Elasti Q a strie mám všude.
Takže mě teď točí reklama na tento krém na emimi, kde píší krásné bříško bez strií.
urcite je to dane geneticky…
ja s timto kremem nemam ani jedu strii ![]()
ja som mazala olejíčkom od Weledy, stojí asi 350 Kč. Nemám ani jednu striu, ale záleží hlavne na genetike. No snažila som sa to i tak nepodceniť, pre pekné brucho som urobila čo sa dalo ![]()
ahoj, důležité je asi aby byl krém hodně mastný a kůži pořádně promastil, já používala krém s kakaovým máslem, doporučují i bambucké máslo.
Strie ale vznikají v podkoží. Mazání je dobrý spíš pro kůži, která se v těho napíná. Mazala jsem krémem s DM, ale spíš protože jsem měla kůži suchou, šupinkatou, strie jsem neměla.
Ahojky..Já si taky myslím že záleží na genetice…a u každého je to individuální ale já se taky mažu hodně tělovýma mlekama a ted jsem dostala od mamči mleko s bambuckym maslem..krasne voní a zvlacnuje kůži… ![]()