Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Jsem ve 20. tydnu a pocituji obcas palivou bolest pochvy, ktera vystreluje do vnitrni strany stehen. Jeden den jsem nemohla ani chodit. Bolelo to ve vsech polohach a pohybech. Po trech dnech se bolest ustalila na jedne strane a trva. Gynekolozka tvrdi, ze je to od patere, bude to pry horsi a doporucila mi rehabilitaci pro tehotne. V anamneze mam hlubokou trombozu lytka, tak mi napsala i Detralex, abych s nim pro jistotu zacala. Prosim o radu vsechny, kdo maji podobne zkusenosti. Dekuji.
Nazdárek,
sice nevím, jak přesně rozpoznáš, odkud bolest jde… nicméně podle ostatních popisů to vypadá spíš na tu páteř… a hlavně tvoje ženská lékařka musí gynekologický problém vyloučit..
Já mám problémy s páteří díky své výšce již od mládí, k tomu se přidal problémy s ploténkou před cca 4 roky..
Jsem v 22TT a denně několikrát řeším stav, kdy nejsem schopná se „rozejít“ po sezení (event. ležení). Bolest vystřeluje do nohy, nemůžu „přenést váhu“ na tu či onu nohu, aniž by to nebolelo = prima pokulhávám.. Po pár krocích či minutách se to rozchodí do té míry, že už to na mě nevidí každý…
S doktory problém již neřeším, před těhotenstvím mi rehabilitace pomohly, ale problém nevyřešily, léky odmítám. Pomáhá mi dost gymnastický míč, na kterém se člověk třeba jen mírně pohupuje při sledování TV a tak rozhýbává části zad, které má kvůli bolestem většinou ztuhlé a nečinností brzy atrofují. Udržuji se tedy ve funkčním stavu jak to jde, doktorce jsem o zvětšeném problému v těhotenství ani neříkala, po porodu se to snad vrátí do „normálního problémového stavu“.. O variantě, že to bude díky nošení mimka ještě horší, neuvažuji, abych to nepřivolala ![]()
Tak držím palce, ať se problému zbavíš či se s ním naučít žít tak, aniž by ti moc otravoval život..
E.
Holky, vím že tyhle bolesti jsou hrozné. Dopručuji vám vyhledat si ve fulltextu kontakt na mého mistra shiatsu pana Boba Dvořáka z Dobrušky. Určitě vám ochotně dá typ na nejbližšího zprostředkovatele shiatsu. Tyhle masáže mi obrovským způsobem pomohly a určitě nebudete litovat když poznáte nový způsob relaxace a nastartování svého těla. Kontakt na pana Dvořáka úmyslně nepíši, byla by to pro něho jistě nechtěná forma reklamy.