Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahojky, je mi 18 a jsem stále pana, lidi kolem na to reagují trochu divně, mě osobně to vůbec nevadí. Mám stejně starého přítele a ten se do toho taky nějak nehrne, jsme spolu půl roku, a myslím že na moje poprvé zatím nejsem připravena a strašně se toho bojím, i přes to že příteli věřím. Jaký na to máte názor vy?
Panna…
Nic moc divného mi na tom nepřijde, jen nechápu reakce okolí. To to hlásíš na potkání?
Než budeš s někým spát projdi si párkrát pravidla českého pravopisu a přečti si nějaké knížky… Píše se panna
Tak průměrný věk první soulože u čechů je statisticky pořád někdy v druhé půlce 17. roku - to že ti o se o tom s tebo baví to možná mají jinak, ještě neříká nic o tom, že je spousta lidí, o to má jinak.
Podsatanté je nenechat se okolím donutit do něčeho co nechceš, co pak jen komplikuje situaci.
Zároveň ale není potřeba z prvního sexu dělat nějakého strašáka či posvátnou krávu.
@ivašot. To samozřejmě ne, ale třeba kamarádky, když se o tom bavíme tak jim to přijde proste divný
@welovefashion ano, děkuji za upozornění, ale myslím že všichni víme, co jsem tím myslela..jinak se omlouvám, nechci tu vyvolávat nějaké neshody
O panenství jsem přišla v 18ti. Nikdo to neřešil kromě mě a přítele a my na to netlačili. Některé spolužačky to měly za sebou dřív, jiné později. Za mě lepší si na to počkat a být připravená, než řešit neplánované těhotenství nebo z toho mít trauma.
Já jsem v 18 taky ještě byla. Do té doby se mi nechtělo. No a jednou se to přehouplo a řekla jsem si, že se vyspim s prvnim, kterého potkám
. Tak se i stalo, nakonec z toho byl vážný vztah.
@Anonymní píše:
@welovefashion ano, děkuji za upozornění, ale myslím že všichni víme, co jsem tím myslela..jinak se omlouvám, nechci tu vyvolávat nějaké neshody
Jasně, hele řeknu jediné, ikdyž chápu, že v 18, je to těžké… je to intimní věc, svoje sexuální zážitky nebo nezážitky neřeš se širokým okolím, ale dej jen na svůj pocit, nenech se tlačit do něčeho na co nejsi připravena…
Jo a ještě jedna věc, ono možná ti, co na tebe divně koukají ti závidí, že jsi nešla s prvním chudakem v čerstvých patnacti někam za kontejner, nebo na veřejné záchodky, nebo kde to teď mladí dělají ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky, je mi 18 a jsem stále pana, lidi kolem na to reagují trochu divně, mě osobně to vůbec nevadí. Mám stejně starého přítele a ten se do toho taky nějak nehrne, jsme spolu půl roku, a myslím že na moje poprvé zatím nejsem připravena a strašně se toho bojím, i přes to že příteli věřím. Jaký na to máte názor vy?
Jak lidi kolem? Tohle se přece nevypráví na potkání ne? Jinak každého věc přece ![]()
Já jsem o to přišla v 19. Čekala jsem na vážný vztah, nechtěla jsem do toho jít dřív jen abych si vyzkoušela jaké to je a jsem za to moc ráda. Jsme spolu do dnes a od kamarádek zase poslouchám to jak je divné, že jsem si v životě vyzkoušela jen jednoho sexuálního partnera, ale neřeším to. Já jsem za to ráda.
Buď v klidu. Já o to přišla až v 22 s bývalým manželem (sex jsme měli před svatbou). Nikdy na to nezapomenu a dodnes si myslím, že jsem udělala dobře, že jsem počkala. Teď je mi 30 a mám druhého sexuálního partnera a nemám pocit, že bych o něco přišla.
Prisla jsem o to v 17ti, z nerozumu, s blbeckem
Kdybych si to nechala o dva roky pozdeji pro prvni vazny vztah, udelala bych lepe.. Ale co uz. Byt v 18ti panna je uplne bezne, nemas vubec kam pospichat. Na okoli se vykasli, taky ne vsechno, co ktera rekne, musi byt nutne pravda..
Tak bóóóže, mám pocit, že mladí sex strašně přeceňují (Celkově mladí, nejen tahle generace.). Moc dobře vím, jaké „pohledy“ na tebe kamarádky a okolí vrhají. Sex není žádná extra pecka a nikdy jsem nepochopila, proč se omladina cítí víc cool, když souloží třeba od 15 a 18 letí panicové/panny jsou méněcenní. Za pár let se budete s kamarádkama porovnávat podle jiných hodnot. Nemá cenu tlačit na pilu, tlačit se do něčeho, na co se necítíš. Však ono ti nic neuteče. ![]()