Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neznám nikoho takového. Trochu mimo téma, ale vzpomněla jsem si na Beverly Hills, na Donu, jak si chránila svoje panenství.
![]()
Ahoj, mám kamaráda, který je evangelický farář a on je jinak pokrokový, třeba má rád rockovou hudbu a tak, ale se svojí ženou opravdu několik let před svatbou chodil a nic spolu neměli. Až po svatbě. Dneska jsou spolu nějakých 15 nebo 20 let a stále jim to klape. Mají tři děti - nejmladší má rok. Takže si myslím, že to asi jde, ale musí to být dost těžké pro ten zamilovaný pár. Já bych to nedokázala
. Obecně si myslím, že je lepší partnera poznat po všech stránkách, než si ho vezmu. Ale pokud někdo má ten ideál, tak je to krásné, když to opravdu vydrží. ![]()
Znám, ale je věřící
. V den svatby zmizeli z oslavy snad ještě před osmou večerní a už se neukázali
.
Já teda nikoho takového neznám. Ani moje spolužačka věřící to nevydržela. A to jsme se ze začátku spolu hádaly. Pořád mě přesvědčovala že nikdy s partnerem spát před svatbou nebude. A za tři roky změnila názor a nakonec si vzala úplně někoho jiného.
znám takových párů několik (třeba desítku? možná i víc), ale všichni jsou křesťani z různých církví. My s manželem taky - před svatbou jsme spolu byli 6 let a teď už taky skoro 6. Svého rozhodnutí ani jedennelitujeme, sex máme senzační ![]()
Nevěřící takové neznám žádné - myslím, že pro to nemají moc důvodů a i když by třeba někdo chtěl, tak sotva najde pochopení u partnera ![]()
@Naima píše:
Znám, ale je věřící. V den svatby zmizeli z oslavy snad ještě před osmou večerní a už se neukázali
.
já znám jednu věřící, jinak taky ne..
Já ve svém okolí neznám vůbec nikoho takového, sama bych to asi nevydržela ![]()
My jsme to vydrželi, ale bylo to těžký. Možná i proto - nebo vlastně asi hlavně proto - jsme se brali už po jedenácti měsících chození. Mně bylo 19, jemu 21. Máme za sebou 16 krásných roků společnýho života a na další roky se moc těším. Strašně by mě vadilo, kdybych věděla, že předemnou už s nějakou spal. Je mně líto, že děckám ve škole vtloukají do hlavy, že to musí vyzkoušet s každým a hned a vůbec jim neříkají variantu, že můžou mít jen jednoho partnera na celej život.
Ahoj tak u mě to bylo tak že jsem čekala až na partnera se kterým jsem věděla že je to na pořád a že si ho vezmu, což se i stalo. Jsme spolu od mých skoro 20 a nelituju, myslím že je to nejlepší varianta, nedokážu si představit spát s klukama třeba od 15 když vím že to nevydrží…
Zatím jsem poznala jen jednoho sexuálního partnera, jsem za něj provdaná, mám s ním děti, ale že bych si to schovávala až do svatby, na to jsem moc velký realista, zaprvý jsme se poznali ve 21letech a nemůžu od mladýho kluka čekat, že bude držet celibát, za druhý nekupuju zajíce v pytli
Partneři by si měli sednout i v posteli, protože pokud si nesednou v téhle oblasti, tak pak se to řeší různě a může to být dost katastrofa.
Chápu, že jsou i jiné praktiky, pak mi ale zase uniká smysl zachování panenství, pokud jinak holka normálně kouří, honí, tak o nějaké sexuální zdrženlivosti nemůže být řeč.
Neznám, ať věřící nebo ne. U mě nic takového nehrozilo, s mým názorem na svatbu ![]()
Raději anonymně, když píšu o rodině…
Sice trochu mimo téma, ale nedá mi to nenapsat. Moje sestřenice sice měla sex před svatbou, ale počkala s ním až na toho pravého. Ten přišel v jejích 26 letech. Ona byla pro něho taky první. Vzali se, mají dvě děti a jsou šťastní…
@Gladys no to je taky zvláštní, to máš pravdu - pokud si pomáhají „jinak“, aby to vydrželi až do svatby…
Nejbrutálnější mi ovšem přijde situace - kdy díky své víře máš velmi omezený výběr partnerů a pokud je to ještě v církvi, která není moc velká a berou se tam lidi hodně mezi sebou - takže příbuzný, nebo nějak blízce zpřízněný kam se podíváš - no jsem zvědavá, kdy to začne haprovat po genetické stránce…na jedné takové svatbě jsem byla a už tam bylo i dítko s Downovým syndromem..a pak ty předsudky k testům v těhu, že je to stejně zbytečné, rptože každé dítko mám právo se narodit, a´t už jakkoli nemocné ![]()
Znáte nějakou, které se to povedlo a není věřící?
Já znám 2, ale jedna je fanatická katolička a druhá fanatická evangelička - partneři samozřejmě rovněž…
Ale u nevěřících? Ani jednu a Vy?