Maminky nedonošených, miniaturních miminek - uchytil by se e-shop

Anonymní
21.5.12 19:45

Prosím maminky nedonošených / miniaturních miminek o radu.

Ahoj všem - omlouvám se za anonym, ale raději takto. Nemám to ještě v hlavě úplně srovnané a možná k ničemu nedojde, ale ráda nad tím uvažuju. Ráda bych si založila buď e-shop anebo prodávala na fleru - to by záleželo.

Uvažovala jsem, že bych vyráběla (šila) věci pro malinká a nedonošená miminka - malinké zavinovačky, čepičky atp…

Myslíte, že by to mělo šanci na úspěch? Jestli tu jsou nějaké maminky nedodnošených miminek, co byste řekly na takový e-shop, co by tam třeba mělo být za zboží? Co jste pro maličké miminko nejvíc potřebovaly, co vás nejvíc otravovalo (na potřebách, oblečení apod.?

Díky moc. Je to takový můj sen, ale jsem dost nerozhodná a bojím se neúspěchu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9879
21.5.12 19:58

Sice jsem nedonošenátko neměla spíš naopak ale hodně jsem si s maminkama které třeba nedonošenečka měly povídala a vím že ne zrovna lehce sháněly oblečky pro malá miminka. Podle mě je to výborný nápad. :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
21.5.12 20:03

já měla nedonošence,rozhodně bych uvítala něco takového,jako chceš dělat ty.Sehnat něco na malou,když byla opravdu malinká,bylo umění.Nakonec jsme to vzdali a dávali ji normální velikosti.Potřebovali jsme 44 a míň,dostala pouze 50.Jestli chceš,můžu ti poslat fotky,že to těm maým fakt nesluší.Vypadala jak Polednice z Kytice :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
21.5.12 20:17

Ahoj, já sice nedonošenou dcerku neměla, ale i tak byla dost maličká. Měla jen 2,5kg a 50 jí byla veliká, nevadilo mi to sice, ale určitě bych uvítala menší oblečky. Proto si myslím, že je to výborný nápad, nedonošených prcků je dost. Body, overálky, dupačky apod není tak těžké sehnat, ale třeba na zimu kombinézky a čepičky,… to už je oříšek. tak na to bych se taky zamířila… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
21.5.12 20:32

dobrý nápad - maličké velikosti se těžko shánějí :-)
Pro malá mimi hlavně jednoduché věci - žádné mašličky, výšivky, to jenom dře. Kvalitní jemná bavlna s potiskem úplně stačí, no a využije se jako na normální miminko - hlavně body, dupačky a overálky, čepičky. Zimní věci jako kabátky, svetry, ty nevadí, když jsou o dost větší, ale to základní oblečení bych byla ocenila, kdybych ho někde za rozumnou cenu sehnala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
21.5.12 20:34

já sice malou taky neměla nedonošenou 2880g/47cm,ale taky na ní první měsíc všechno vyselo,rukávy natřikrát ohrnutý,dupajdy plápolaly,no naprd,takže i já bych tehdy ocenila velikost 50 i míň :palec: Jo a i z rychlozavinovačky mi málem vylítla,musela jsem ji ještě ovázat stuhou a utáhnout,takže i menší zavinovačka by byla fajn :palec: každopádně ti fandím :potlesk: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
21.5.12 20:45

K té menší zavinovačce se přidávám. Klukům byly všechny velikánské a ve všech mi plavali. A pak samozřejmě veškeré oblečení. Měli jsme všechno různě ohnuté a ohrnuté, ale nevypadalo to hezky. Moc ti držím palce, je to dobrý nápad :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
21.5.12 20:47

Pravda, i zavinovačky, takové malé měli akorát v porodnici. A ty rychlozavinovačky, o těch ani nemluvím - ty jsou uplně naprd, ale jsou i menší, které mají stuhu. Já jsem ji zavinovala do deky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.12 20:50

Děkuju moc za ohlasy,m velmi mě to potěšilo. :-) Fakt to mám spíš v hlavě… nemám totiž ani živnostenský list a nikdy jsem nepodnikala, ani nevím, jestli mám obchodního ducha… a bojím se do toho jít, nevím, co je všechno potřeba a bojím se, že krachnu ještě ne začnu. :nevim: Na druhou stranu bych to strašně chtěla zkusit, protože vím, že ta dírka na trhu tu je… :nevim: Uvažovala jsem nejdřív nad tím, že bych šila, co zvládnu - asi malé zavinovačky, spací pytle, nějaké čepičky a rukavice… Spíš jsem si chtěla ověřit, jestli by to k něčemu bylo, protože jsem jednou viděla v TV reportáž, jak do ostravské FN na nedonošence dávaly nějaké paní našité minizavinovačky a tak mi to leží v hlavě. Navíc dcera byla taky prcek . 2,5 kg a 47cm a i s velikostí 50 jsme měli problém, lítala v tom.

• Citovat
  • Upravit
13770
21.5.12 20:52

No nejsem si jistá, jestli se to vyplatí, když to miminko za pár týdnů dožene. A kdy to kupovat, přece jen většinou maminka nepočítá s nedonošeným miminkem, i když třeba u dvojčátek asi jo:-) ale zkus to, a přeji hodně štěstí:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.12 20:54
@panenka87 píše: … A kdy to kupovat, přece jen většinou maminka nepočítá s nedonošeným miminkem, i když třeba u dvojčátek asi jo:-)

No, to mě právě taky napadlo… A taky s jakými mírami vlastně jde takové miminko z porodnice… :nevim: Jestli už to pak není jedno… Právě proto chci všechno zjistit.

• Citovat
  • Upravit
8449
21.5.12 20:59

Tak to Ti můžu říct naprosto přesně, v Brně se pouští při 2200g. Oblečky by byly fajn, hlavně body.

@Anonymní píše:
No, to mě právě taky napadlo… A taky s jakými mírami vlastně jde takové miminko z porodnice… :nevim: Jestli už to pak není jedno… Právě proto chci všechno zjistit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
780
21.5.12 20:59

znam eshop ktery prodava vse na nedonosena miminka od vel 32:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.12 21:00
@brisco píše:
Tak to Ti můžu říct naprosto přesně, v Brně se pouští při 2200g. Oblečky by byly fajn, hlavně body.

Děkuju.

• Citovat
  • Upravit
1618
21.5.12 21:01

Já myslím, že je to dobrý nápad, vždyť když budeš mít našito do zásoby, tak to může mamince přijít 2. den do pošty a má to hned u sebe.
Jinak ještě mě napadlo, než s tím začneš, aby ses nebála krachnutí, co začít šít v malém bez ŽL a až se ti to rozjede, tak ve větším? To by nešlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová