Miminko, nebo práce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.5.12 10:06

miminko nebo práce

Ahoj holky,přeji krásný den.Mám takové veliké dilema.Je mi skoro 36 let a mám dvě děti 4roky a 15 měsíců,jsem na mateřské.Příští měsíc jsme se s manželem chtěli začít snažit o třetího lumpíčka.Od porodu druhého jsme si s tou myšlenkou pohrávali a nakonec zjistili,že oba třetíčka moc chceme.Jenže minulý týden jsem se dozvěděla,že do dvou let se bude uvolńovat místo v práci,kterou bych si opravdu přála.Je to práce v oboru,nemusela bych dojíždět moc daleko a měla bych celkem poklidnou práci k dětem.Teď jsem zaměstnaná v oboru,ale musím dojíždět asi 20km.Mám tam sice víc peněz,ale neměla bych tolik času na děti.Takže teď řeším jestli si pořídit třetíčka nebo zkusit tu vysněnou práci.Kdybych byla mladší,tak jsu do práce na rok a pak pořídím mimčo,ale takhle nevím.Pořád mi to leží v hlavě a přemýšlím,jak se rozhodnout,abych nelitovala.Co si o tom holky myslíte?Omlouvám se za román.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3011
18.5.12 10:14

Vzhledem k věku /mě je stejně/ :lol: bych volila třetíčka. 2 roky jsou ještě dlouhá doba, a třeba to místo ani nevyjde :think:
Každopádně, ať se rozhodneš jakkoliv, přeji hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.5.12 10:16

Jsem ovlivněná tím, že nemám žádný svůj obor, nemám žádnou práci snů, ale pro mě by bylo na prvním místě dítě, obzvlášť v tomto věku. Může to třeba trvat dýl než miminko přijde, práce je vždycky jen práce :nevim:
Obzvlášť pokud si třetě přejete oba dva a už vpodstatě padlo rozhodnutí, tak bych ho neměnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
18.5.12 10:23

Pro mne by taková situace byla jasná - měla bych to třetí dítě. Práce bude i za 10 let, možnost mít to dítě za 10 let už asi moc ne.

A kdyby se to místo opravdu uvolnilo, já bych ho pořád chtěla a finance by to umožnily, tak bych se s mužem na rodičovské vystřídala. Můj by si rodičovskou užil a já bych byla v práci taky šťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
18.5.12 10:23

Taky bych volila 3.dítě. Já jsem dobrou práci kvůli dítěti opustila a vůbec nelituji. S manželem jsme si přáli ještě jedno miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.12 10:44

Katarinko,Gladys,moc Vám děkuji za odpovědi.Je pravda,že si to miminko moc přeji a zjistila jsem,že poslední dobou nemyslím na nic jiného.Manžel byl taky zklamaný,že by miminko nebylo,ale prý práce je důležitá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.5.12 10:46

holky moc vám děkuji všem :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Naima
18.5.12 10:49

Práce je důležitá, pokud byste si třetím nebyli jistí, tak bych možná řekla práce. Ale vy jste si (alespoň mi to z příspěvků připadá) jistí, že to třetí chcete, takže říkám dítě. Ale je to samozřejmě jen a pouze na vás ;) .

• Citovat
  • Upravit
3115
18.5.12 10:51

Zakladatelko aj tak bude rozhodnutí na tobě, my ti sice napíšeme co bychom dělaly, ale my a ne ty:-).
Já bych si v první řadě zjistila jestli je to místo fakt jisté a bude pak opravdu tvoje ( nebude tam třeba výběrové řízení a pod.).
My třeba další dítě neplánujeme tak bych s radostí uvítala nové místo, ale jestli bych chtěla 3 dítě tak by asi vyhrálo:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
18.5.12 10:53

Jednoznačně dítě. Co bude do dvou let ? Je zodpovědné si život plánovat, ale vše taky nemusí dopadnout podle plánu. A když si to přejete oba, už není vůbec co řešit. Já jsem měla práci na dobré pozici a vše co k tomu patří. Má rodina se obávala, že snad nebudeme mít nikdy ani rodinu :) A teď se ze mě stala klasická kvočna, co dělá domací marmelády a peče buchty. :D Uvědomila jsem si, že sebelepší práce, mi mou rodinu nemůže nahradit. Tak hodně štěstí !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
18.5.12 11:05

No při tvém věku bych volila to dítě, a kór když po něm opravdu toužíte. Později by si mohla litovat že to třetí dítě nemáte, a už by vám to zřejmě ani nemuselo jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.12 11:05
@Mišela1 píše:
Zakladatelko aj tak bude rozhodnutí na tobě, my ti sice napíšeme co bychom dělaly, ale my a ne ty:-).
Já bych si v první řadě zjistila jestli je to místo fakt jisté a bude pak opravdu tvoje ( nebude tam třeba výběrové řízení a pod.).
My třeba další dítě neplánujeme tak bych s radostí uvítala nové místo, ale jestli bych chtěla 3 dítě tak by asi vyhrálo:-).

To je jasné,že rozhodnout se musím sama,chtěla jsem slyšet i jiné názory.Místo tam volné bude už jsem si tam volala,dřív jsem tam pracovala,ale z osobních důvodů jsem odešla.

• Citovat
  • Upravit
7139
18.5.12 11:16

já „hlasuji“ pro miminko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
18.5.12 11:24

Nevim, ktera firma vi 2 roky dopredu, co bude, ale ja osobne bych na to nevsazela ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
18.5.12 11:42

Já bych volila práci :) Koukám, že jdu proti davu. :mrgreen: Pokud bych měla práci jistou, že by mi max. vyhovovala pracovní doba ke dvou dětem tak bych neváhala. :nevim: Ale každá jsme jiná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová