Miminko, nebo práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12337
27.2.13 10:32

Tak a ja zas opacne. Praci taky muzes hledat jeste dalsi pulrok nebo rok. Ono neni nikde napsano, ze ji ziskas ted a rok si v klidku odpracujes a pak pujdes na materskou. Za dalsi…doba urcita se ted muze az trikrat prodluzovat, takze zas neni jiste, ze ti nekdo da po roce dobu neurcitou a budes se mit kam vratit. Takze ani tato jistota uz neplati. No a psat tady, ze zeny po materske bez praxe si nekdo ani nezve na pohovor…tim bych se taky moc nechlubila. Sice to chapu, ale je to diskriminace. Ono je to hrozne pekne si naplanovat, ze ted budu pracovat, abych mela materskou a praxi, abych mela vic penez…to je ajsne, ze by se mel clovek lip, ale nekdy to proste nejde.
Jsem v podobne situaci jako ty a rekli jsme si, ze tomu dame volny prubeh a uvidime, co se podari driv, zda prace, nebo miminko :) ale pokud vas netrapi finance a mimi si prejete, tak do toho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
27.2.13 10:37

@Mikejla_a Doba určitá lze ze zákona prodloužit pouze dvakrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12337
27.2.13 10:41

@Jackie ok, i tak to vychazi na 3 roky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
27.2.13 10:42

Nechlubím se tím. Diskriminačního na tom nic nevidím. Pokud mi přijde CV uchazeče kolem 30 let bez praxe, neodpovídá ani požadavkům výběrového řízení.
Bohudík, dnes je všude požadována hlavně praxe. Ale to už jsme OT. ;)
Myslím, že zakladatelka si mohla přečíst oba úhly pohledu a sama se rozhodnout a o tom to je ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12337
27.2.13 10:44

@Jackie vsak jasne :) jen pisu, ze dnes neni vsechno tak jednoduche a rict si, ze si odpracuju rok a pak budu mit dite taky muzu, ale realita je jina :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
27.2.13 10:44

To ano, ale vše je o jednání a o dohodě. Pokud je s Tebou zaměstanvatel spokojený, nemá důvod podepisovat donekonečna doby určité. I on se tím vystavuje riziku že s koncem doby určité se sbalíš a on bude mít volnou pozici. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12337
27.2.13 10:45

@Jackie pro tebe bohudik, pro tisice lidi bohuzel…protoze kde tu praxi mame asi tak vzit, kdyz kazdy bude takovy, jako ty? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12337
27.2.13 10:46

@Jackie pro nej je to spis vyhoda, nemusi ti davat zadne odstupne a lehce si najde nekoho jineho, komu zas da dvakrat dobu urcitou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
27.2.13 10:50

@Mikejla_a Nemusí to tak nutně být. Pro mě to výhoda nikdy extra nebyla, jen ze začátku než se z uchazeče vyklube co je vlastně zač. Potom je loajálnější zaměstanec určitě ten na neurčito.
Nejsou všichni jako já. Na pracovím trhu je spousta juniorských pozic, které jsou vyloženě pro uchazeče bez praxe. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12337
27.2.13 10:51

@Jackie tak ono zalezi hodne i na oboru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101745
27.2.13 12:10
@Mikejla_a píše:
No a psat tady, ze zeny po materske bez praxe si nekdo ani nezve na pohovor…tim bych se taky moc nechlubila.

A proč ne, mě to přijde celkem logické, pokud je potřeba ty životopisy probrat :think: co mi tenhle člověk z pohledu zaměstnavatele přináší oproti ostatním? Nějak mi nic nenapadá, pokud tedy nehledám učitelku do MŠ.
Naopak jsou s ním spojeny poteciální problémy, za které tedy nemůže přímo on, ale zákony (pravděpodobnost OČR, nárok na přizpůsobení pracovní doby), na druhou stranu, proč bych si já coby zaměstnavatel měla přidělávat starosti, zaměstnavatel se snaží zvolit kandidáta, který je ideální z jeho pohledu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12337
27.2.13 12:18

@j.a.n.i1 no vsak jo, jasne, akorat se tim stovkam mamin zavira sance uz predem..jinak nic. Ze treba ani nedostanou sanci se projevit, ukazat, zdokonalit, realizovat. Ale to je fuk, kazda to vidime z jineho pohledu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101745
27.2.13 12:25
@Mikejla_a píše:
@Jackie pro nej je to spis vyhoda, nemusi ti davat zadne odstupne a lehce si najde nekoho jineho, komu zas da dvakrat dobu urcitou :)

Tak ono jak u které pozice, třeba u prodavačky určitě, ale tam kde je třeba 2 měsíční školení a pak ještě dalších několik měsíců trvá, než je člověk schopen pracovat zcela samostatně, tak to si to zaměstnavatel sakra rozmyslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12337
27.2.13 12:28

@j.a.n.i1 no, ja spis mluvim o pozicich, na ktere je treba VS :) ale jako mate pravdu, jako zamestnavatel bych se na to divala stejne, ale jsem bohuzel v te pozici, kdy nemuzu praci sehnat prave kvuli te zpropadene praxi…a nikdo mi ji nechce dat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101745
27.2.13 12:35

@Mikejla_a Tak ale u VŠ pozic to zaškolení bývá ještě delší, u nás bych řekla, že to trvá určitě rok, než je ten dotyčný plně „použitelný“… ale my třeba zrovna dost často berem lidi bez praxe, je to dané tím, že máme omezené finanční prostředky a lidi po škole bez praxe prostě vyjdou levněji.
Jako chápu, že bez praxe je to blbé, ale kombinace bez praxe a ještě po x letech doma s dětmi je to ještě horší, proto bych do toho dobrovolně nešla. Ano, když se to povede omylem, tak se prostě stane, ale i tak je pak lepší snažit se něco najít během rodičáku, přijde mi že na to zaměstnavatelé slyší lépe - vychází to z pocitu, že ta žena do práce chce, nikoliv že musí, protože ji skončil rodičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová