Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahojky, vkládám téma - věčné téma - zdravotnictví sem. karta vzp tolik opěvovaná nefunguje a budou ji rušit.nekomentuju vložené peníze do projektu /a že jich nebylo málo/ ale ptám se - neb mě to zajímá - jiné pojišťovny taky mají karty - nevíte zda ty fungují - jestli tam doktor najde nějakou pro něj potřebnou info a jestli a jak to pomůže mně - pacientovi?nebo třeba teda dětem?pokud by to někde jinde mělo smysl, budu se ptát a jsme ochotná přestoupit k nim.to je hlavní, co teď řeším.
Příspěvek upraven 11.05.12 v 13:51
ZPMV má tzv. Kartu života - http://www.zpmvcr.cz/karta-zivota/
ale nevím jestli je to přesně to, co si představuješ ![]()
chci to hlavně pro děti - když jsou mimo, švp nebo i u našich - dcera má alergii na jedny atb -pokud by se,nedejbóže něco stalo, už vidím naše nebo paní učitelku , jak si to honem vybavujou - a tam to pro děti nabízejí, aspoň to tak chápu - že si to zjistí záchranka… - stejně si to nechám vysvětlit asi na pobočce jako pro joudu - než se do něčeho poženu, každopádně díky… ![]()
Karta života je super!!! Doporučuju! Jsou tam všechny info o zdravotním stavu, alergiích, prodělaných operacích atd…
@sulika ano to je přesně pro tyhle případy, mělo by tam být uvedené, na co je dítě alergické právě pro potřeby záchranky.
ale super je tam v tom, že tam vidíš, kdy jsi byla u jakého lékaře (nebo děti), co jim předepsal za léky a kolik tě to stálo (resp. pojišťovnu).. co vím, u vzp musí moje mamka žádat rok zpětně a to už kolikrát si toho moc nepamatuješ… tady je to aktualizované cca po měsíci ![]()
my alergičtí na nic nejsme, ale tohle se nám hodí ![]()
Ahojky , taky mě to zajímá. Zrovna jsem se registrovala (asi o víkendu) a dneska mi přeišel ten doporučenej dopis. Ale teda nevyzvednu si ho … jako když to má končit? CHtěla jsem to jak kvůli dětem, manžovi a i sobě. Taky jsem alergik na různý léky a když by se nedej bože něco stalo … ani nechci domyslet.
Mohu se tedy zeptat kolik „ta sranda“ stála - nebo stojí? Klidně do SZ.
@sulika píše:
chci to hlavně pro děti - když jsou mimo, švp nebo i u našich - dcera má alergii na jedny atb -pokud by se,nedejbóže něco stalo, už vidím naše nebo paní učitelku , jak si to honem vybavujou - a tam to pro děti nabízejí, aspoň to tak chápu - že si to zjistí záchranka… - stejně si to nechám vysvětlit asi na pobočce jako pro joudu - než se do něčeho poženu, každopádně díky…
Jen doporučím, co nám dělala mamka- zdravotní kartičku jsme měly v takovém tom průhledném obalu a uvnitř vložený papírek, na kterém jsme měly napsané alergie a léky, které berem. Prostě ty nejdůležitější věci. Tak když neseženeš, tak pro klid duše aspoň tak ![]()
@sulika píše:
ahojky, vkládám téma - věčné téma - zdravotnictví sem. karta vzp tolik opěvovaná nefunguje a budou ji rušit.nekomentuju vložené peníze do projektu /a že jich nebylo málo/ ale ptám se - neb mě to zajímá - jiné pojišťovny taky mají karty - nevíte zda ty fungují - jestli tam doktor najde nějakou pro něj potřebnou info a jestli a jak to pomůže mně - pacientovi?nebo třeba teda dětem?pokud by to někde jinde mělo smysl, budu se ptát a jsme ochotná přestoupit k num.to je hlavní, co teď řeším.
pracuji ve trech zdravotnickych zarizeni a nikdy jsem se nedostala zž zaznemu IZIP ani jinemu podobnemu zaznamu.
Myslenka je podle me dobra, jen to proste nefunguje.
@petula.bir píše:
Ahojky , taky mě to zajímá. Zrovna jsem se registrovala (asi o víkendu) a dneska mi přeišel ten doporučenej dopis. Ale teda nevyzvednu si ho … jako když to má končit? CHtěla jsem to jak kvůli dětem, manžovi a i sobě. Taky jsem alergik na různý léky a když by se nedej bože něco stalo … ani nechci domyslet.Mohu se tedy zeptat kolik „ta sranda“ stála - nebo stojí? Klidně do SZ.
jako ta izip?na idnesu je , že 1,8 mld.kde to asi tak bude chybět? ![]()
@Nainuva píše:
Jen doporučím, co nám dělala mamka- zdravotní kartičku jsme měly v takovém tom průhledném obalu a uvnitř vložený papírek, na kterém jsme měly napsané alergie a léky, které berem. Prostě ty nejdůležitější věci. Tak když neseženeš, tak pro klid duše aspoň tak
nebo tak ![]()
ono kdo má tu kartu života, tak dostane takovou malou samolepku a ta se lepí na kartičku pojišťovny, takže pokud se záchranářům ta kartička dostane do ruky, tak by teoreticky měli do té karty nahlédnout, ale jestli to udělají nebo ne, toť otázka. jejich povinnost to asi není ![]()
@Nainuva píše:
Jen doporučím, co nám dělala mamka- zdravotní kartičku jsme měly v takovém tom průhledném obalu a uvnitř vložený papírek, na kterém jsme měly napsané alergie a léky, které berem. Prostě ty nejdůležitější věci. Tak když neseženeš, tak pro klid duše aspoň tak
ok, nic proti tomu, ale je 21. století a mít u sebe jen mobil je snad lepší.
když děti někam jedou, tak jim to samozřejmě vypisuju, ale …takže stejně mají mít u sebe kartičky? jéžiši…já to fakt zjistím osobně na pobočce ![]()
@sulika
Jako, já četla na IZIP, že to je nějak zpoplatněné … tak jsem se ptala na to … no asi každej ví, kde ty peníze jsou - že?
@petula.bir píše:
@sulika
Jako, já četla na IZIP, že to je nějak zpoplatněné … tak jsem se ptala na to … no asi každej ví, kde ty peníze jsou - že?
celá sranda založení izip stála ty uváděné miliardy,jak byly služby /nefungující/ zpoplatněné, netuším, už je to stejně jedno, ano, ty prachy jsou přesně tam… ![]()
@sulika
aha tak už je mi to jasný
No a stejně si to asi vyzvedávat nebudu
a takovou radost jsem měla ![]()
@petula.bir píše:
@sulika
aha tak už je mi to jasnýNo a stejně si to asi vyzvedávat nebudu
a takovou radost jsem měla
pokud budeš mít cestu na poštu…tak si to vezmi, na památku, mohlo by to být jednou cenné.. ne, teď vážně - tak jdi jinam, k jiné pojišťovně… ![]()