Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím a přeji fajn sváteční den …
Zajímá mě, jak jste na tom s chozením do solárií, jak často chodíte, abyste udržely barvu, jste jen snědé nebo jste spokojené až když má Vaše kůže barvu ,,čokolády,,? Chodíte na solárko po celý rok nebo jen nárazově, co používáte za solární kosmetiku ? A poslední věc, která by mě zajímala, myslíte si, že chození do solárka opravdu tak moc škodí? Vím, že je tu podobných témat dost, ale zajímá mě především Váš názor ohledně jejich škodlivosti - snad se to nezvrhne v hádku.
Za sebe odpovím, že se opaluji rychle a dobře, nikdy jsem se nespálila, na solárko chodím cca 3× - 4× týdně na 20 min a jsem hodně tmavá.
Tak o skodlivosti solarka snad netreba diskutovat.Uprime se divim,ze vubec jeste nekdo chodi.A s takovou frekvenci a delkou pobytu tam ti jen preji hodne stesti.
Já se opaluju též dobře a do solárka chodím cca 1 týdně.Škodlivé je i sluníčko..někde jsem zaslechla,že by nemělo překročit 50 návštěv solárka za rok,ale nevím ![]()
Jinak si myslím,že chodíš docela dost často a asi to není dobrý.Jestli jsi opálená tak stačí pak chodit na udržení.
Jinak znám doktory i zdrav,sestry co solárko navštěvují tak asi to tak strašný nebude..řekla bych,že UV záření taky není nic moc..ono stačí co člověk žere za sračky..občas posypová sůl atd. takže tak
![]()
Do solárka nechodím, opaluji se tak akorát (nejsem vyloženě tmavý typ)
Loni jsem chodila nárazově, chtěla jsem mít pěknou barvu, tak jednou týdně na 12 minut mi stačilo, dokud jsem nebyla snědší, pak jsem to stopla. Čokoládová barva se mi ani trochu nelíbí, hlavně ze solárka, když to člověk přežene, je opálení tak nějak „umělé“. Co se týká škodlivosti, myslím, že je škodlivé se válet na sluníčku i v solárku, o tom asi není třeba se moc dohadovat. Jde akorát o to, kdo se bojí a kdo ne. Nechodím pravidelně z důvodu, že mám fakt strach. Jsem z malého městečka a pár lidí tu bylo, co zemřeli na melanomy kuže pro nadměrné opalování ![]()
Ona každá mince má dvě strany, jedni tvrdí, že ano - všeho s mírou, druzí tvrdí že jakékoliv opalování škodí, ale zase nevylézt celý život na sluníčko ( nebo si nelehnout do solárka ) a být bílá jako smrt, to asi také není to pravé ořechové, každopádně díky za názory … o opalování v soláriích i na sluníčku jsem toho nastudovala dost, proto mě zajímají vaše zkušenosti a názory.
Ptáš se na názor na škodlivost, ale sama jsi se k tomu nevyjádřila. Jen jsi řekla, žes toho dost nastudovala.
Já sem byla bledá jak zeď takže mi pomohlo solárko, napřed jsme chodila ob den než jsme chytla barvu a pak jen na sluníčko, a pak do solárka jne když bylo venku hnusně a zima, naposledy jsem byla před 14-ti dny a nechystám se tam když je veknu hezky… nejsu čokoládová, jen decentně opálená ![]()
A když chytnu bronz tak chodím jen jednou za dva týdny i víc na udržení ale to jen mimo léto…
@Shreya píše:
Ona každá mince má dvě strany, jedni tvrdí, že ano - všeho s mírou, druzí tvrdí že jakékoliv opalování škodí, ale zase nevylézt celý život na sluníčko ( nebo si nelehnout do solárka ) a být bílá jako smrt, to asi také není to pravé ořechové, každopádně díky za názory … o opalování v soláriích i na sluníčku jsem toho nastudovala dost, proto mě zajímají vaše zkušenosti a názory.
Ale ne, neříkají nechodit na sluníčko, však bez toho sluníčka by to přece nešlo, ale neměl by se na něm člověk vyloženě péct
Prostě se záměrně opalovat půl dne až se škvaří kůže. Já mám taky sluníčko ráda, když jsem u vody, tak se fakt mažu atd.
Někde jsem slyšela v tv, když byla diskuze o soláriích, že půl hodina (abych nekecala) v soláriu je jako několik hodin přímo v tropech na slunci (jmenovali oblast, nepamatuju se, ale docela síla, to srovnání, prý je to fakt silný).
@Pomka píše:
Někde jsem slyšela v tv, když byla diskuze o soláriích, že půl hodina (abych nekecala) v soláriu je jako několik hodin přímo v tropech na slunci (jmenovali oblast, nepamatuju se, ale docela síla, to srovnání, prý je to fakt silný).
Půl hodinu v solárku myslím ani nikde nedovolí, co chodím já je maximum 18 min. co znám jiné je max.15 min. a někde jen 20 min. max…
@lidacek píše:
Ptáš se na názor na škodlivost, ale sama jsi se k tomu nevyjádřila. Jen jsi řekla, žes toho dost nastudovala.
Tak abych se vyjádřila, solárko může uškodit těm, kteří mají vyšší predispozice k tvorbě některých z kožních nádorů ( maligní melanom ), kteří to s opalováním přehánějí ( rychleji stárne kůže a tvoří se vrásky ), nebo těm, které užívají ATB, jsou po některém chir.zákroku, nebo užívají HA, která jim v kombinaci se solárním UVB zářením nedělá dobře. Dál za sebe řeknu, že ono škodí i samotné sluníčko úměrně k nadmořské výšce, kde se množství UVA nedá kontrolovat. Ono oboje má své pro a proti …
Tak já osobně si myslím, že v dnešní době chodí do solárka už jen „hlupáci“ omlouvám se za ten výraz
. Sama jsem jako mlaďoch chodila, mám svou pleť tmavou (ale chtěla jsem být ještě tmavši
), začali se mi z něj dělat znamínka atd, no už bych do toho nešla.. Jednou za rok, když někdo „potřebuje“ rychle nabrat barvu např. na nějakou akci, tak prosím, ale chodit pravidelně to je zabijárna..
nejsem blázen abych chodila do solárka! Za mě tam chodí porstě hazardéři