Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Občas tam v zimním období zajdu,protože mám lupénku a na tu pomáhá se opalovat.Kdybych jí neměla,ani bych tam nepáchla,ale trochu mne zarazilo,čtyřikrát týdně,chodíš po celý rok?To už bych byla vysušená. ![]()
Nechodim, nikdy jsem tam nebyla a nikdy nepujdu. Opaluju se hur, ac mam bledou plet, spalila jsem se v zivote maximalne trikrat. Myslim, ze o tom netreba diskuse, pro me je to nepochopitelne. Bud skoncis s chorobou kuze, nebo, v lepsim pripade, budes ve ctyriceti vypadat na sedesat. Ona se ta „cokoladova“ plet, nejlepe u odbarvene blondyny, jeste nosi? Protoze jinak vyhody nechapu, podle me zadne nejsou.
Já chodila jednou týdně na 15 minut,abych aspoň trošku udržela barvu-hlavně v zimě,jsem bledá,opaluju se pomalu,ale nespálím se.Teď jsem tam 9 měsíců nebyla-těhotenství a teď se tam s 6týdenními dvojčaty těžko dostanu,ale budu na tom pracovat
přece jenom 15 minut v solárku a tři hodiny na sluníčku je pro mě úplně to samé,co se týče výsledku i škodlivosti ![]()
Já bych do solárka nechodila ani kdyby mi za to provozovatel platil
. Podle mě je to nebezpečné, ani se cíleně neopaluji na sluníčku. Jsem poměrně světlý typ a vyhovuje mi to. Čokoládově opálená „blondýna“ (nebo zrzka) dle mého vypadá dosti nepřirozeně.
Nechodila jsem, nechodím, ani chodit nebudu. Opálení se mi líbí v létě, ale třeba v zimě, kdy jsou všichni světlejší, vypadá dohněda opálená solárková pokožka i trochu směšně…
Jako mládě jsem si také chtěla udržet krásnou barvu a chodila přes zimu než vylezlo letní sluníčko. Teď je mi 32 a spíš bojuji proti vráskám na obličeji než abych si je hnala do tváří sama
Myslím,že i ten boom opadl,i solárek možná ubylo,nevím,nestuduji.
@boball píše:
Občas tam v zimním období zajdu,protože mám lupénku a na tu pomáhá se opalovat.Kdybych jí neměla,ani bych tam nepáchla,ale trochu mne zarazilo,čtyřikrát týdně,chodíš po celý rok?To už bych byla vysušená.
S občasnými přestávkami se dá říci, že téměř celý rok. V létě minimálně, to jsem několikrát u moře ale podzim, zima a jaro - solárko.
Na solárko jsem v minulosti chodila - ale bylo to jen pár opalovacích cyklů spíš při nějaké přiležitosti jako svatba a ne pravidelně. Jsem světlý typ, takže ani ze solárka nikdy nejsem výrazně opálená. A teď už z toho dělám přednost, takže do solária by mě nikdo nedostal.
Pár krát som tam bola, pomohlo mi na akné, ale dva krát týždenne na desať minút, ani ma to nejako neopaľovalo, ale na pokožku to pomohlo…
Všetkého veľa škodí..
ja sa opálim ľahko, ale fakt mi to stačí pri mori, či vode, mňa nebaví ležať a opekať sa, je mi horúco a hlavne sa pri tom ležaní len tak nudím
![]()
Nechodím na solárko, ani na sluníčko..Není to zdravé. Víc vědět nepotřebuju..
A solárkové opálení je pro mě jedna z věcí, podle kterých soudím od pohledu lidi..Bohužel negativně..( nejsem tak povrchní ,ale ten první moment, že člověka poznám doopravdy..)
No, nejleoší jsou takoví ti měďáci.. já si prost ěřeknu že ten člověk musí bejt blbej když tam leze
anavíc ze solárka je to poznat.. mně s eten odstín nelíbí a navíc ty ženský maj pak hroznou kůži.. I slunce ,,zestařuje,,– krom toho, že může způsobit rakovinu
Solárko přes zimu navštěvuji, na jednu zimní sezonu mi vychází, tak 5-10 návštěv. Chodím kvůli atopickému ekzému, solárko mu vůbec nedělá dobře, přes léto využívám sluníčko. Kosmetiku do solárka nepoužívám vůbec (v žádném studiu mi ho nenutili, když jsem řekla, že mám atopický ekzém), po solárku se večer lehce osprchnu jen vodou a pak se mažu jako normálně svou kosmetikou. Barvička je příjemný bonus, ale nezáleží mi na tom až tolik, jen když jsem opravdu bílo zelená, tak to si taky dojdu.
Nechodím, nechodila jsem a chodit nebudu. Na to jsem viděla příliš mnoho mladých umírat na melanom. Atopický ekzém mám taky, ale léčit ho karcinogenem - ne, děkuju.
A že chodí i doktoři - oni i doktoři kouří (a ne málo), přesto JE kouření škodlivé.