Solária - jak jste na tom?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29436
8.5.12 13:15

Do solárka nechodím, chlap to nesnáší, prý by mě vydědil. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
8.5.12 13:20

Solárko přes zimu navštěvuji, na jednu zimní sezonu mi vychází, tak 5-10 návštěv. Chodím kvůli atopickému ekzému, solárko mu vůbec nedělá dobře, přes léto využívám sluníčko. Kosmetiku do solárka nepoužívám vůbec (v žádném studiu mi ho nenutili, když jsem řekla, že mám atopický ekzém), po solárku se večer lehce osprchnu jen vodou a pak se mažu jako normálně svou kosmetikou. Barvička je příjemný bonus, ale nezáleží mi na tom až tolik, jen když jsem opravdu bílo zelená, tak to si taky dojdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
8.5.12 13:24

Nechodím, nechodila jsem a chodit nebudu. Na to jsem viděla příliš mnoho mladých umírat na melanom. Atopický ekzém mám taky, ale léčit ho karcinogenem - ne, děkuju.
A že chodí i doktoři - oni i doktoři kouří (a ne málo), přesto JE kouření škodlivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.12 13:29

no jéééžiši,že solárko škodí,ano ,chápu,ale abych nešla ven,protože tam svítí sluníčko,které škodí,tak to už si rovnou můžu vykopat hrob,venku není čisté ovzduší-to taky škodí.Tak to nechpápu,proč vlastně žiju :think: :zed: (radši anonymně-nenechám se ušlapat morálníma názorama :pankac: )

• Citovat
  • Upravit
cher
8.5.12 13:30

Nechodím, nikdy jsem nebyla a nikdy nepůjdu. Vždycky jsem byla světlý typ. Taky se upřímně divím, že někdo na solárko chodí, dělá to vrásky a lidi se stávají vyschlýma švestkama, to za tu chvilku pocitu, že jsem in fakt nestojí :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1980

Zajímavé počtení a díky za názory, mě se bronzově opálená kůže líbí, partnerovi také, btw - ano, spousta doktorů kouří a spousta zdravotních sester chodí do solárka nebo se opaluje na klasickém sluníčku a je také pravda, že spousta z nich káže vodu a pijí víno, jak se říká. A vlastně - to jak často a na jak dlouho se jde na solárko je na vlastní riziko té dotyčné, pokud potom ze solárka vznikne nějaký problém ( v nejhorším případě maligní melanom ) - pak ať si dotyčná nestěžuje, s tím s Vámi souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
@- bodlinka - píše:
Nechodím, nechodila jsem a chodit nebudu. Na to jsem viděla příliš mnoho mladých umírat na melanom. Atopický ekzém mám taky, ale léčit ho karcinogenem - ne, děkuju.
A že chodí i doktoři - oni i doktoři kouří (a ne málo), přesto JE kouření škodlivé.

Hlavně že kortikoidy jsou naprosto bezpečné :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
8.5.12 13:33

@Shreya 3-4× týdně po 20 minutách mi ale přijde opravdu hodně (záleží i na síle solárka), ale je to můj osobní názor, já bych to stáhla na míň zejména kvůli zdravotním rizikům. Já osobně se snažím dodržovat zásady opalování v soláriu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
8.5.12 13:37

Zakladatelko, tolikrát týdně? Nezlob se na mě,ale to jsi blázen? Tohle už smrdí závislostí. Když pominu riziko, že můžeš dostat rakovinu kůže, tak za pár let bude tvoje kůže samá vráska. Opálení je hezká věc, sama jsem do solárka chodila, ale postupem času čím dál míň. Udělalo se mi asi milion nových znamínek, a celkem zbytečně. Neříkám, že když si tam někdo jde v únoru chytit barvu a taky načerpat vit D, protože venku je tma, ale chodit tam celoročně mi přijde šílené. Vezmi rozum do hrsti a trošku to omez, zdraví máš jen jedno a kůži bez vrásek ti taky nikdo nevrátí. Mimochodem letos jsem zimní kůru už samozřejmě neabsolvovala a i když jsem za ředitelku vápenky je mi to fuk. Těhotné tam nesmí, takže to asi nebude úplně košer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
8.5.12 13:47

Uznávám, zavání to závislostí ale nemůžu si pomoct, plánuji omezit chození na 1× týdně opravdu jen pro udržení barvy …
Ale že by těhotné měly přísný zákaz solárka, to snad ne, pokud je vše ok a kratší opalovací čas snáší - těhotná nejsem, takže tohle zatím až tak neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
8.5.12 13:51

@Shreya
těhotné do solária opravdu nesmí,pokud některá maminka v těhu chodí do solárka,tak je pěkně nezodpovědná!já teď kojím a taky budu zjišťovat ,jestli to nemůže ublížit,jednou za čas..pokud ano,kašlu na to.Zdraví mých dětí je pro mě přednější :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
8.5.12 13:55

Těhotné do solaria vůbec nepatří :roll: ! O tom snad netřeba diskutovat ne

• Citovat
  • Upravit
11592
8.5.12 13:56

@Shreya nesmíme do solária, jsem si to zjišťovala :) Navíc kombinace horkého vzduchu a tepla= :poblion: Na závislost pozor, pamatuju si jednu ženskou, co měla obličej už červenohnědý a stejně tam pořád lezla. Myslím si, že pigment má své limity, prostě dosáhneš maxima a dál to nejde.Jednou týdně na barvu asi milionkrát lepší než kolikrát chodíš teď. A taky vždyť to musí lézt strašně do peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
8.5.12 13:59
@Anonymní píše:
no jéééžiši,že solárko škodí,ano ,chápu,ale abych nešla ven,protože tam svítí sluníčko,které škodí,tak to už si rovnou můžu vykopat hrob,venku není čisté ovzduší-to taky škodí.Tak to nechpápu,proč vlastně žiju :think: :zed: (radši anonymně-nenechám se ušlapat morálníma názorama :pankac: )

Já chodím ven, když svítí sluníčko..Ale namazaná a nejdu se péct na deku nabo balkon..Normálně se venku pohybuji a pokud tam potřebuju být déle ( hřiště, písek, procházka), snažím se býr ve stínu..
Prostě to ani fyzicky nevydržím být na slunci..Na koupališti sedím pod stromem, dělá se mi na slunci špatně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
8.5.12 14:04

...

tak ja chodim tak jednou za tyden nebo za 14 dni na sest minut :D a teda nejsem nejak moc opalena asi to na me neni poznat jen nejsem uplne vyblita :mrgreen: a pri kojeni jsem sla asi dvakrat … ae v tehotenstvi bych to neriskla .. a teda u nas to i v solarku pisou ze tehotny ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová