Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, otázka je jasná, zajímalo by mě jestli se považujete za perfekcionistky, pokud ano, tak v jakém směru svůj perfekcionosmus vnímáte ( v oblasti vzhledu, úklidu, kariéry a podobně )
Co se týče mě, jsou to vlastně všechny jmenované příklady …
Nejsem perfekcionistka vůbec v ničem. Otázka je, jestli je to dobře nebo špatně
![]()
Také nejsem perfekcionistka, nemám na to čas, ani chuť a myslím, že bych se tím akorát tak stresovala. Dle mého, je lepší být v klidu a nad věcí ![]()
Samozřejmě před vážnými věcmi nestrkat hlavu do písku ![]()
Jsem perfekcionistka co se týká mužů,problem je v tom,že nekdy to neni k dobru ![]()
mám období kdy jsem a kdy absolutně ne v obou případech jsem extrémista a obojí je špatně
Ahoj, nevím, zda je to perfekcionalismus, ale dle manžela jsme úchyl na úklid
Poslední dobou teda polevuji(k jeho radosti), protože mi to nepříjemné těhotenství nedovolí, ale po porodu se k tomu určitě vrátím, hlavně kvůli dětem ![]()
Nejsem perfekcionalistka v ničem
Jsem takový ten zlatý střed ( doufám, že je zlatý
)
@zoubky v těhotenství jsem byla úchyl na úklid koupelny, každý den jsem ji desinfikovala, otírala kachličky na zdech apod, a to prosím po každém koupání
u manžela jsem se s tím taky nesetkala s pochopením
Asi jsem, ve všem, na čem mi hodně záleží. Teď v odpočinku, manželství a domácnosti, dřív v práci.
Já jsem líný perfekcionista…tzn. že bych velice ráda vše perfektní, ale jsem líná takto to udělat. Požaduji to tedy po ostatních
![]()
No a teď vážně… nejsem, ale mám své úchylky, na kterých trvám. Tzn. perfektně uklizeno vždy než jdu spát, dokonalá péče o tělo každý večer apod… takové ty maličkosti, co když nejsou, tak se vztekám, ale to nemá s perfekcionismem nic společného.
Já jsem, ale není to vidět
Něco jak píše @beckie . Jakože když už se do něčeho pustím, musím to udělat perfektně, málokdy něco vyloženě odfláknu. Jenže aby to bylo perfektně, na to nemám kolikrát čas, prostor, podmínky… tak to radši nedělám vůbec ![]()
@Shreya píše:
Zdravím, otázka je jasná, zajímalo by mě jestli se považujete za perfekcionistky, pokud ano, tak v jakém směru svůj perfekcionosmus vnímáte ( v oblasti vzhledu, úklidu, kariéry a podobně )Co se týče mě, jsou to vlastně všechny jmenované příklady …
tak jsem na tom stejně, jako ty
někdy jsem už na sebe pěkně naštvaná, protože si zbytečně přidělávám práci tím, že např. musím mít v koupelně vyleštěné baterie atd
@lukresia píše:
mám období kdy jsem a kdy absolutně ne v obou případech jsem extrémista a obojí je špatně
V tomto popisu jsem se našla
. Můj život je sinusoida: tři dny tady lítám hyperaktivně s hadrem a musím mít všechno pünktlich, a pak upadnu na tři dny do apatické letargie, kdy mě sice děsně štve ten čurbes, ale nejsem schopná zvednout ten svůj líný zadek a něco s tím udělat
. Taky bych to chtěla jinak, ale už se asi nezměním
.
Než jsem měla dítě, tak hlavně v úklidu a vzhledu. Teď už jsem pár let ráda že mně to chytne jednou za čas a pak dělám že ten čurbes nevdiím ![]()
Ale baterie v koupelně i v kuchyni musí být naleštěné pořád
A pár dalších vychytávek mně taky neopustilo ![]()