Tělesné tresty - jsem proti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2400
12.5.12 12:55

tělesné tresty- jsem proti

Jaký je váš názor na tělesné tresty ?

Zde zajímavý článek: http://psychologie.cz/…e-stredovek/

S tím článkem se ztotožňuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7139
12.5.12 13:03

článek jsem nečetla, ale jsem taky proti, občas teda plácnu jemně po ručičce, ale je mi to oplaceno se smíchem, plácne li tatínek malá už natahuje…obávám se, ale že s takovým přístupem mi bude brzy malá skákat po hlavě 8o :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
12.5.12 13:03

ja nejsem zastancem pohlavku a facek, ale jak to udelat s ditetem, ktere to jinak nepochopi? mam dceru 20mesicu a kdyz mi leze neustale na okno a muze ji clovek v klidu 100 krat vysvetlovat,ze se to nesmi, ze je to nebezpecne a mohla by mit velike bebino,je to k nicemu. kdyz jsem ji dala na zadek, uz tam nesla. nesnadim, kdyz nekdo placa za kazdou hloupost,ale u techto nebezpecnych veci zastancem jsem, kdyz to jinak neni schopna pochopit. nebo spise dela, ze nechape :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4112
12.5.12 13:04

@dada12 Samozřejmě je to nesmysl..děti se bít nemají..naruší to vztah mezi nimi :palec: Já sama mám 2 dcery a nikdy odemě opravdu nedostali..jde to řešit jinak..Klára 12 let..Lucie 8 let..není potřeba násílí..mám pocit že kdybych to někdy udělala tak máme po krásném vztahu mezi námi :palec: :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
12.5.12 13:05

tak já jsem jich jako malá pár chytla-ono je ale rozdíl bití a bití.Každý si pod tím pojmem představí něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
12.5.12 13:05

Kdo bude i přesto chtít bít svoje děti, bude to dělat doma za zavřenýma dveřma a ještě je bude zastrašovat, že to nesmějí nikomu říct, nebo dostanou ještě větší trest.

A jinak, přeju ti, aby tě osud obdařil extrémně vzteklým dítětem, která má už v 1,5r svoji hlavu a nulovou slovní zásobu, pak zjistíš, že nějak ho zkrátka musíš naučit, že třeba do silnice se neběhá a musíš ho to naučit sakra rychle, než z něj bude mastnej flek.

Nesnáším vybíjení si svého vzteku či strachu na dítěti nějakým šíleným výpraskem, ale nejsem zastáncem toho, že by dítě nesmělo být plesknuto přes zadek, dokud není schopné se s rodiči plnohodnotně domluvit a byla za to popotahována naší legislativou.

Příspěvek upraven 12.05.12 v 13:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
12.5.12 13:06

Podle mě, nejde říct, že tělesné tresty jsou špatné. Protože jsou situace, kdy jedna přes zadek řekne víc a účiněji než vysvětlování. Samozřejmě jsem proti trestům, kdy si dospělý člověk jen vybíjí zlost, dokazuje si svou nadvládu nad dítětem apodobně. Ale když se ti dítě potřetí rozběhně do silnice (když jsi mu předtím 2× vysvětlovala, že to nesmí), tak ho prostě plácneš. A protože má plínu, tak ránu jako takovou skoro neucítí, ale (možná) pochopí, že to co dělá je špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4112
12.5.12 13:07

@Gladys Samozřejmě s tebou souhlasím..ale,mám spíš na mysli už větší děti :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
12.5.12 13:08

@Gladys : to mi přeješ pěkné věci..né sranda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
12.5.12 13:10

Placnout na prdel si myslim neni nic hrozneho ale nesnasim matky ktere venku mlati decka po hlave za kazdou hloupost!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.12 13:12

NEčetla jsem článek, ale…

Bitím - mám na mysli neřízené mlácení dětí a vylívání si svých problémů na nich. Prostě násilí.

Ale výchovný trest - mám syna, skoro 15 let. Od malička hooodně živé dítko, co vlezlo všude, kde nemělo, 1000× sundáno z míst, kde by si ublížilo, vysvětlování bylo na denním pořádku a stejně to po 1001 udělalo znovu. Takže dostal přes ručičku, když něco opakovaně prováděl a věděl že nesmí, dostal na zadek, dkyž po sté neposlechl a když měl v 11 letech velký průšvih, dostal výprask, co se do něj vešlo.

Jsme spolu sami, a musím říct, že máme moc hezký vztah, povídáme si o kde čem, podnikáme výlety, akce, jezdíme na hory a zrovna se spolu chystáme s přáteli na bazén. Nemyslím si, že trestání v minulosti za průšvihy a neplechy by nějak poznamenalo náš vzájemný vztah :-)

Jen podotknu - vždy to byl trest za něco, nikdy bezhlavé bití !!!!!!

Takže pokud má někdo děti, kde je posadí tam je najde, je jasné, že tresty ani používat nemusí.
Maminky s dětmi, které jsou všude a nikde, neustále jsou v pohybu, neposlechnou ani posté, neustále vymýšlí lumpárny, holt někdy usměrnit plácnutím přes ručičku nebo na zadek musí.

• Citovat
  • Upravit
4275
12.5.12 13:13

já jsem proti tomu, aby tohle řešila legislativa. na potrestání těch, co děti opravdu týrají, už zákony jsou. ale aby řešil soud každé plácnutí po ruce, to už mi příjde absurdní.

bít děti - to je těžké. mám doma dva psy a víte, že jsou přirovnáváni k cca 1,5ročnímu dítěti. a i když jsem je bít nechtěla nikdy, když strkají třeba čumák do ohně a nechtějí s tím přestat ani na desátý fuj, tak přes něj plácanec dostanou. ale taky to není dobře… jen si myslím, že některý děti (v určitým věku) nejde ohlídat jinak. že to někomu funguje, to je super, ale ne každý dítě je tak klidný. a pokud se ti narodilo vyloženě problémový dítko, tak nevěřím tomu, že do určité doby to bez plácnutí jde.

a tím rozhodně NEmyslím řezat jak žito!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
12.5.12 13:14
@Janichka píše:
Placnout na prdel si myslim neni nic hrozneho ale nesnasim matky ktere venku mlati decka po hlave za kazdou hloupost!!

já bych se musela stydět, být některýma matkama :oops: když to kolem sebe vidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
12.5.12 13:14

@Katka-1 čím je starší starší, tím řidčeji u nás tělesné tresty probíhají. Samovolně ustupují, protože je dítě více a více chápavé. A jako trest už dokáže pochopit i zakázání něčeho oblíbeného, odeslání do pokojíčku atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
12.5.12 13:15
naprosto s tebou souhlasim. @Anonymní píše:
NEčetla jsem článek, ale…

Bitím - mám na mysli neřízené mlácení dětí a vylívání si svých problémů na nich. Prostě násilí.

Ale výchovný trest - mám syna, skoro 15 let. Od malička hooodně živé dítko, co vlezlo všude, kde nemělo, 1000× sundáno z míst, kde by si ublížilo, vysvětlování bylo na denním pořádku a stejně to po 1001 udělalo znovu. Takže dostal přes ručičku, když něco opakovaně prováděl a věděl že nesmí, dostal na zadek, dkyž po sté neposlechl a když měl v 11 letech velký průšvih, dostal výprask, co se do něj vešlo.

Jsme spolu sami, a musím říct, že máme moc hezký vztah, povídáme si o kde čem, podnikáme výlety, akce, jezdíme na hory a zrovna se spolu chystáme s přáteli na bazén. Nemyslím si, že trestání v minulosti za průšvihy a neplechy by nějak poznamenalo náš vzájemný vztah :-)

Jen podotknu - vždy to byl trest za něco, nikdy bezhlavé bití !!!!!!

Takže pokud má někdo děti, kde je posadí tam je najde, je jasné, že tresty ani používat nemusí.
Maminky s dětmi, které jsou všude a nikde, neustále jsou v pohybu, neposlechnou ani posté, neustále vymýšlí lumpárny, holt někdy usměrnit plácnutím přes ručičku nebo na zadek musí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová