Tělesné tresty - jsem proti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2400
12.5.12 13:25

@suik vařečka brrr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
12.5.12 13:29
@suik píše:
Jo jinak takove to vareckou na holou bych teda ale nejradsi zakazala, to se praktikovalo na nas a horsi nez bolest byla ta silena potupa, to treba nikdy nedopustim, facka nebo pohlavek je taky neprijatelna.

To znám, nás táta , jak jsme byli malí a něco vyvedli ( 3 bráchové) postavil do řady, museli jsme se sehnout s holým zadkem přes židli a každému dal koženým opaskem co proto na holou. Dneska jak na to vzpomenu, tak mě ještě mrazí- takže i dnes to jde se mnou jako nepřijemné trauma a navíc, protože stačilo, že něco vyvedl jeden brácha a už jsme dostali všichni. Takže křivda jak hrom. Pocit poníženosti …dneska táta nežije, odpustila jsem mu to, ale je to stále ve mě- proto odsuzuji tělesné trestání jako takové :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
12.5.12 13:31
@Katka-1 píše:
@Gladys Přesně tak :pankac: ale pochopím i lidi kterým to asi jinak nejde..jak zmiňovala paní s klučinou..ale,několikrát se mi stalo být svědkem něčeho takového na dětském hřišti..zmátit dítě,jen kvůli svému pohodlí a bavení dál s kamarádkou..tak za tohle,bych mamině s prominutím fakt kopla do zadku :( protože je to zrovna na ní..vysvětlit mu/jí že takhle cesta nevede :pankac: a nebo jinak zabavit ať pustí myšlenku..která není ta dobrá volba :palec:

no tak to jsou ty situace, za které bych takové nakopala do pr…, taky už jsem byla kolikrát svědkem, že sedělo pár kamarádek, žvaní, dětí si nevšimnou, děti se chovají jak zvířata, škodí ostatním a maminka toho škodiče reaguje až ve chvíli kdy se něco stane, a seřeže ho :cert: nebo v létě tolik oblíbené zahrádky u restaurací, nemyslím zahrádky s dětským hřištěm ale klasika u kaváren ve městě.Matky sedí kafíčkují a děti zlobí, pobíhají, ječí, a když třeba zvrhnou sklenku nebo rozbijí tak dostanou :zed: přitom evidentně jde o selhání rodiče, o pohodlnost a lenost.

• Citovat
  • Upravit
31594
12.5.12 13:32
@dada12 píše:
díky, týjo ale někdy si vzpomenu na takové ty unavené maminky takových těch vyloženě zlobivých dětí, jak si neví rady, dají mu na p*del, ten se jí začne smát, to je mi pak tý mamky líto, jak neví, jak dál, lidi koukaj, děcko zlobí jak čert. je to to pravé ? jestli si ta mamka tím víc neubližuje a děcko víc nezlobí ?

No ono taky co považuješ za zlobení :nevim: Záchvaty vzteku nepovažuju za zlobení a dala jsem při nich na zadek leda, když sebou plácnul na silnici a nechtěl jít dál a já tlačila kočár a zkrátka jsem potřebovala, aby se alespoň dočasně sebral a došel na chodník. Jinak nemá fyzický trest v takové situaci podle mě význam.
Zrovna včera jsem byla ta matka, jejíž dítě je slyšet až na střechu nákupáku a rozhodně teda na prdel nedostal. Proč taky, neuměl se vyrovnat se zklamáním, už byl unavený, za to ho přeci bít nebudu. Ale kdyby se mi pak třeba v podzemním parkovišti vytrhnul a vběhnul do prostoru, kde jezdí auta, tak by dostal na prdel, když nerozumí argumentaci, že tam jezdí auta, tak tam nepoleze zkrátka proto, protože se bude bát, že dostane na prdel. V tu chvíli chci živý a zdravý dítě a ne respektované dítě pod koly auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
12.5.12 13:34
@Vanesanka píše:
Souhlas! Nesnáším , jak někdo bije děti, ať už velké nebo malé......takový člověk je zakomplexovaný a neumí vyřešit situaci „sportovním stylem“ a proto odsuzuji tělesné bití, člověk, který to praktikuje je v mých očích tááááákhle malinký a nezaslouží špetku úcty. Mám doma opravdu extrémně zlobivé dítko s ADHD, ona za to nemůže, jsem trpělivá a místo nějakých trestů na ni platí pěkná domluva a hlavně problém zlobení rozebrat a odstranit příčinu - pomáhá to stokrát lépe, než nějaké nesmyslné tělesné bití, které by jenom přinesly psychická traumata do budoucna :mavam:

já už si tě všimla dávno, zrovna ti malá nastoupila do školky a zároveň vystoupila.Vím že to máš s malou těžké, ale zvládáš to na 1 :hug:

• Citovat
  • Upravit
2400
12.5.12 13:36

@Gladys já považuju máloco za zlobení, ale myslela jsem spíš asi děti s nějakou poruchou, já se v tom moc nevyznám, takové ty děti, co lítaj, řvou, nesoustředí se na to, co jim matka říká. občas bývají vidět v čekárnách, já nevím…někde, kde se musí čekat a nejde odejít. lidi na matku koukaj, ona už mu nervama naseká, to mi jí je vždycky líto no..a vím, že děcko za to taky nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
12.5.12 13:36

Myslela jsem si, že malýho nebudu bít nikdy. Ale jsem nervák a když to opravdu jinak nejde, plácnu po ruce, plácnu po zadku a už mi to ujelo i přes tvář, to když mě hrzynul do obličeje. Ale vždycky jde o jedno plácnutí, nikdy bych mu nenamlátila tak, aby ho to opravdu bolelo, odsuzuju vařečky, pásky, kabely a pobobně. A ještě jedna věc, vždycky se pak malýmu omluvím a vysvětlím mu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
12.5.12 13:39
@Raduš.ka44 píše:
Myslela jsem si, že malýho nebudu bít nikdy. Ale jsem nervák a když to opravdu jinak nejde, plácnu po ruce, plácnu po zadku a už mi to ujelo i přes tvář, to když mě hrzynul do obličeje. Ale vždycky jde o jedno plácnutí, nikdy bych mu nenamlátila tak, aby ho to opravdu bolelo, odsuzuju vařečky, pásky, kabely a pobobně. A ještě jedna věc, vždycky se pak malýmu omluvím a vysvětlím mu to.

tak já přes tvář ani hlavu ještě nikdy, ale je pravda, že do tváře mě nehryznul auu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.5.12 13:42

proti plácnutí přes ruku a na zadek nic nemám, pokud se to nepřehání se silou a četností. Ale prostě občas nic jiného nezbývá. Kluk už taky párkrát dostal. Naposled včera, kdy už asi po desáté vytáhl ze zásuvky kabel a chtěl do ní šťourat prstíkem.
A když se fyzické tresty zakážou zákonem, tak to stejně týrání nezabrání. Jenom to ti rodiče budou dělat víc skrytě. A budou z toho mít problémy jenom slušní rodiče, kteří ve snaze o výchovu, zdraví dítěte ho plácnou přes zadek, když jim běží do silnice. To už by nám ve snaze o správnou výchovu mohla legislativa nařídit co a kdy má dítě dostat k jídlu, co za aktivity se s ním přes den mohou dělat apod.

• Citovat
  • Upravit
14856
12.5.12 13:42

@dada12 bohuzel :-( ale horsi byla ta hola zadnice

@Gladys, no tak to mam ja, jenze u sebe vidim ten rozdil, ze to „odmitam“ proto ze mi vzdy prijde jina cesta lepsi, pak me to mrzi to jo, ale zase ne tolik a kdyz si tu situaci proberu, tak uz pak na priste to je lepsi…

u me je ted rozdil ze obcasne placnuti neodsuzuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
12.5.12 13:43
@Hodaka píše:
já už si tě všimla dávno, zrovna ti malá nastoupila do školky a zároveň vystoupila.Vím že to máš s malou těžké, ale zvládáš to na 1 :hug:

Ahoj, děkuji :D A teď si představ, že i letos nám to nevyšlo. Nenastoupíme ani do speciální školky :roll: Není místo, a máme celkem 3 diagnózy :jazyk: Už je to přes 8 měsícu co sedíme doma a čekáme- to letí, viď? :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
12.5.12 13:44

@dada12 tak předpokládám, že pokud má dítě poruchu, tak je mu v takovém rozpoložení trest šumák. Stejně tak vřeštícímu dítěti v období vzdoru. Okolojdoucí mě nezajímají a pokud mají nějaké chytré komentáře (obzvlášť starší generace), tak jim říkám, ať si hledí svého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
12.5.12 13:46
@Vanesanka píše:
Ahoj, děkuji :D A teď si představ, že i letos nám to nevyšlo. Nenastoupíme ani do speciální školky :roll: Není místo, a máme celkem 3 diagnózy :jazyk: Už je to přes 8 měsícu co sedíme doma a čekáme- to letí, viď? :lol: :mavam:

a sakra :zed: já právě čekala že malou do té speciální vezmou, zkus napsat odvolání :think: třeba to pomůže :nevim: a letí to teda hrozně :lol:

• Citovat
  • Upravit
3905
12.5.12 13:47
@Gladys píše:
Kdo bude i přesto chtít bít svoje děti, bude to dělat doma za zavřenýma dveřma a ještě je bude zastrašovat, že to nesmějí nikomu říct, nebo dostanou ještě větší trest.

A jinak, přeju ti, aby tě osud obdařil extrémně vzteklým dítětem, která má už v 1,5r svoji hlavu a nulovou slovní zásobu, pak zjistíš, že nějak ho zkrátka musíš naučit, že třeba do silnice se neběhá a musíš ho to naučit sakra rychle, než z něj bude mastnej flek.

Nesnáším vybíjení si svého vzteku či strachu na dítěti nějakým šíleným výpraskem, ale nejsem zastáncem toho, že by dítě nesmělo být plesknuto přes zadek, dokud není schopné se s rodiči plnohodnotně domluvit a byla za to popotahována naší legislativou.

Příspěvek upraven 12.05.12 v 13:07

Tak tak, jsou zivotu nebezpecne situace,kdy tem detem musis vysvetlit,ze tohle opravdu ne ;) A jne rozdil jestli mas hodne ditko nebo draka :cert: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
12.5.12 13:57

@Hodaka Nu, to je speciální školka víceméně pro děti s očními vadami. Děti s autismem a ADHD tam berou až jako poslední a to ještě musí být místo. Takže jsme byly s malou na zápise, ale vypadá to, že nás nevezme, upozorňovala, že oční děti jsou přednější a hlavně ti, co mají příští rok nástup do 1. třídy ZŠ :nevim: Tak se ji věnuji doma a navštěvujeme doktory. Zkončila na lécích, dost těžkých :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová