Pánev s keramickým povrchem

2904
15.11.10 14:17

Pánev s keramickým povrchem

Zdravím všechny kuchařinky,

nemáte někdo zkušenosti s pánví s takovým tím jako keramickým (porcelánovým) povrchem, zahlédla jsem to a zajímalo mě, jaké to má výhody???

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
15.11.10 14:31

Mela by byt obdobne neprilnava jako teflon, ale vic odolna, sice se do ni muze tez jen obraceckama na teflon, ale ta keramika se tak snadno neodre. Kupovala jsem ji tatovi k narozkam, vari na ni rad.
Ja se furt rozhoupavam, ze si ji koupim, ale zatim mam panvi dost. Jen me trochu stve, ze treba tescoma ji ma, ale bez poklicky a poklice je nekolik dalsich stovek :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
15.11.10 14:57

Vidíš, a mně prodejce tvrdil, že se na ni může i s kovem :cert: Zatím taky váhám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.11.10 15:20

Já si koupila keramickou pánev v nějakým hypermarketu, tzn noname - uvnitř je bílá. Stála asi 800,– a je úplně naprd jako tefal :cert: . Používám na ní samosebou jen dřevěné obracečky, žádný kov. Ne že by byla poškrábaná, ale po stranách už se mi přichytává špína - olej a nejde to dolu, leda že bych na to vzala písek :roll: . Já ale smažím téměř denně, je fakt, že teflonky odcházely daleko dřív, popraskala tam ta teflonová vrstva. Zatím nemám to srdce dát za pánev přes 2 litry, když ji nejspíš za půl roku vyhodím, tak by mě zajímalo, jestli někdo může srovnat životnost těch "středně drahých a superdrahých dle vlastní zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
15.11.10 15:24

Já se taky chystám si je koupit,zn.GreenPan se to myslím píše,mají je teď v Intersparu za super ceny,ale nevím jestli i s poklicí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
15.11.10 16:28
Gina108 píše:
Já si koupila keramickou pánev v nějakým hypermarketu, tzn noname - uvnitř je bílá. Stála asi 800,– a je úplně naprd jako tefal :cert: . Používám na ní samosebou jen dřevěné obracečky, žádný kov. Ne že by byla poškrábaná, ale po stranách už se mi přichytává špína - olej a nejde to dolu, leda že bych na to vzala písek :roll: . Já ale smažím téměř denně, je fakt, že teflonky odcházely daleko dřív, popraskala tam ta teflonová vrstva. Zatím nemám to srdce dát za pánev přes 2 litry, když ji nejspíš za půl roku vyhodím, tak by mě zajímalo, jestli někdo může srovnat životnost těch "středně drahých a superdrahých dle vlastní zkušenosti.

Tak já mám taky keramickou, taky na ní smažím denně - a i když se k ní chovám velice šetrně (pouze silikonové obracečky,), tak po cca 2 měsících použžívání - přesně, jak říkáš - po stranách se usazují nečistoty a nejde to dolů. A navíc se mi v tom už začínají připalovat potraviny - ačkoliv poškrábaná fakt být nemůže :cert:

Ale k těm dražším pánvím - manžel měl od tchánů nějakou superpánev asi za 3,5 tisíce (značku už nevím)- pravda, k té jsem se moc šetrně nechovala, ale zpočátku ano - a i přesto se na ní začaly přichytávat smažené potraviny. Na to, jak byla drahá, moc nevydržela:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pistinka
15.11.10 18:14

Tak já jí mám asi půl roku a jsem maximálně spokojená. Funguje stejně jako teflonová, ale při smažení se z ní neuvolňují karcinogení látky do potravin. To mě jako benefit stačí. A klidně do ní můžu jakýmkoliv náčiním. Šla jsem se podívat a mám Green Pan Belgium. Nic se mi na ní nenapaluje, je úplně čistá. Tak nevím, já jsem velmi precizní na čistotu.

• Citovat
  • Upravit
5527
16.11.10 10:00
pistinka píše:
Tak já jí mám asi půl roku a jsem maximálně spokojená. Funguje stejně jako teflonová, ale při smažení se z ní neuvolňují karcinogení látky do potravin. To mě jako benefit stačí. A klidně do ní můžu jakýmkoliv náčiním. Šla jsem se podívat a mám Green Pan Belgium. Nic se mi na ní nenapaluje, je úplně čistá. Tak nevím, já jsem velmi precizní na čistotu.

Pisinko, a jak často ji používáš? Holky píší, že denně. Na tom asi taky hodně záleží.
Docela jste mě od koupě odradily :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
16.11.10 11:36

Zrovna tady by se asi na kvalitě šetřit nemělo,do nějaké z marketu bych nešla…Green Pan je kvalitní značka,tak ji zkusím,teflonek mám už docela po krk..Sousedka ji má už rok,je pořád jako nová.Do myčky ji nedává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
16.11.10 13:54
dianda píše:
Sousedka ji má už rok,je pořád jako nová.Do myčky ji nedává.

A jak často ji používá? Jestli 1× za týden nebo dva, pak tomu i věřím. Já pánve používám opravdu denně, tak bych potřebovala opravdu kvalitní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
16.11.10 14:41

To nevím,ale mají malé děti,tak určitě několikrát týdně,až ji potkám,zeptám se :-)Mě docela všechny pánve štvou,te´d mám titanové od Tescomy,taky poškrábané,a to na ně s kovem nechodím..tak ty Green Pan zkusím tak jako tak.Jednu malou koupím ve sparu a větší si přeji pod stromeček :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
16.11.10 15:30
dianda píše:
Zrovna tady by se asi na kvalitě šetřit nemělo,do nějaké z marketu bych nešla…Green Pan je kvalitní značka,tak ji zkusím,teflonek mám už docela po krk..Sousedka ji má už rok,je pořád jako nová.Do myčky ji nedává.

Jj ona se ani do myčky dávat nesmí, tak bacha, kdo nečtete návody :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pistinka
16.11.10 21:13
lulje píše:
pistinka píše:
Pisinko, a jak často ji používáš? Holky píší, že denně. Na tom asi taky hodně záleží.
Docela jste mě od koupě odradily :think:

Používám jí tak jednou za dva až tři dny. Používá jí i přítel, koupil mi jí a trefil se velikostí, je tak akorát. Ale často používám méně oleje, nebo smažím i bez oleje (předsmažené polotovary) a taky na tom dělám zeleninu na másle a tak.
A jsem šílenec na čistotu nádobí, takže jí neuklidím dokud není jako nová :)
Jo a ještě asi jedna důležitá věc, já jí používám na indukci, tak nevím, jestli je to jeden typ na všechno, nebo jestli mám nějakou jinou.

• Citovat
  • Upravit
23847
17.11.10 17:41

Já na plynu, tak jestli to není tím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
24.11.10 11:53

Vypadl mi (naštěstí) blinkací smajlík :lol:

• načítám...