Pangamin - od kdy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pangamin
Ahoj mamky, chci se optat, nedávali jste některá svému děťátku pangamin a netušíte od kdy se může podávat. Náš malý je nejedlík jak na mlíčko tak na příkrmy, doktorka tvrdí, že je všechno v pořádku, ale ráda bych ho nějak povzbudila. Navíc se nám stále opakují aftíky v pusince, takže nějaký vitamínek by asi nezaškodil. Teď se vyrábí pangamin i s probiotikem a prebiotikem přímo pro děti, akorát jsem nikde nezjistila, od kdy se může dětem podávat. Už jsem psala dotaz výrobci, ale ráda bych slyšela i názor Vás maminek, pokud máte nějaké zkušenosti. Děkuji moc za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Fuj, tenhle hnus do mě máti jednu dobu zkoušela cpát, že jsem samá ruka, samá noha a s jediným výsledkem: bylo mi pěkně blbě a nechtěla jsem jíst. Je to fakt hnusné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Martinko, mně se zdá sedmiměsíční dítko na podávání jakýchkoliv vitaminů maličké, já bych nedávala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pokud má afty, asi by bylo vhodné doplnit béčko, ale nepíšeš, kolik malému je. Co zkusit spíš nějaký sirup pro děti, na trhu jich je hned několik, ale všechny jsou od jednoho roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Raduš.ka44 píše:
Tak pokud má afty, asi by bylo vhodné doplnit béčko, ale nepíšeš, kolik malému je. Co zkusit spíš nějaký sirup pro děti, na trhu jich je hned několik, ale všechny jsou od jednoho roku.
7 měsíců - viz. metřík
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky dík, pangamin si taky pamatuju, ale tak jsem si říkala, že doba tak nějak pokročila …
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no právě, že pangamin je plný béčka, vyráběný z pivovarských kvasnic. Co vím, tak ho berou i mamky, které kojí, ale to samozřjemě vůbec nemusí nic znamenat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
makina píše:Raduš.ka44 píše:7 měsíců - viz. metřík
Já metříky nevidím, nemám to nastavené ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám doporučila dr. pro malou taky pangamin, tak jsem ho koupila. Je to ale až od 3 let. My ho teda dávali od těch dvou, akorát menší dávkování. A naše malá to tak zbožňuje, že když na lžičce zůstane kousíček, tak to teda hoodně reklamuje a dožaduje se ho
Miluje i kvasnicové knedlíčky do polívky. Jinak je taky nežravec. Taky nám doporučovala dr. rybí tuk. Ale sama bych se do ničeho nepouštěla, určitě bych se poradila s dr., zvlášť u takto malého dítka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
určitě se s Dr. poradím, akorát ta moje je taková, že co jí jakoby nenavrhnu, tak ona nenabídne. Takže jen tak hledám informace od ostatních maminek z praxe. A můžu se zeptat. Pomohl Vám ten pangamin zvýšit chuť do papání? U nás je problém i to, že on normálně málo papá a když se něco uděje, jako třeba ty afty, nebo zoubky, tak přestane jíst úplně. A to vždycky obrečím a jsem z toho na budku, protože to u něj trvá dlouho.
Dík mamky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že by pomohl víc, kdybych jí ho dávala podle dávkování na obalu. Já jí dávám jen 1× denně 2 rozdrcené tabletky. Dávám jí to po snídani a oběd mi sní krásně, ale jestli je to Pangaminem to netuším. S večeří (pokud není teplá) tak je problém, jí to hodinu, dělá u toho kraviny, několikrát vyleze ze sedáku a jde čůrat atd. Snídaně to samé. Navíc je to konzerva (po mamince
) a hned tak něco neochutná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obnovuji, starší syn, 4 roky, bere pangamin, nasadila jsem mu ho, když začal být prvním rokem ve školce více nemocný a nic nepomáhalo, tak jsem se dočetla o panagaminu - jako mladá jsem ho brala taky, na pleť…ale dočetla jsem se, že povzbuzuje imunitu atd. Což se nám v téhle době, kdy je nemocí kolem nás tuna, hodí. Nicméně, mám mladšího syna, budou mu brzy dva roky. Je nemocný už asi tři měsíce, na chvíli se uzdraví a pak ho zase něco porazí. Byli jsme na odběru krve, zjistil se nedostatek železa. Dr mu ho napíše, ale jak tak čtu, děti to ne vždy úplně dobře snáší, mají zácpu, zvrací. Syn má zácpu neustále, na velkou chodí tak jednou týdně, výjimečně se stane, že v týdnu i mezitím vytlačí nějakej pidi bobek. Tak mě napadlo, kdyby blbě snášel to předepsané železo, že bych mu dala pangamin, mám ten pro děti. Ale píšou od tří let. Je to tím, že si nezaplatili testy pro mladší děti, nebo že to vyloženě není vhodné? Z jakého důvodu, jsem se ale nikde nedočetla…dáváte někdo dětský pangamin dětem mladších tří let?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ja by som do roka určite nedávala a treba sa poradiť s lekárom, ten to vie najlepsie, ci ano, ci nie a mozno odporuci nieco ine…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Derby podle mě to deklarují od tří let, protože pro mladší by to muselo splnit další testy a kontroly, které se výrobci nevyplatí. A taky protože to jsou tabletky, které může dítě vdechnout. Já ho mám koupený pro dvouletého nežravce a zkusím mu ho dávat, není to žádná chemie. Jen netuším, jak to do něj nacpat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji, já mu ho zatím nedala, nemá všechny zuby, dělalo by mu to asi problém. Napadlo mě ho rozmačkat nožem na menší kousky a dát do jídla. Zatím teda užívá to předepsané železo a snáší ho, tak v tom pokračuji, nicméně si myslím, že v pangaminu není nic, co by mohlo škodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit