Panická porucha

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12550
8.1.15 19:10

@LůcaSmith Ahoj, taky mám pp a úzkostné stavy, taky deprese. Brala jsem léky dlouhá léta, konkrétně apoparox a na spaní hypnotika, po zánětu mozku bez léků nespím.
Ale v těhotenství jsem všechny léky vysadila, nechci ti to ale vyloženě doporučovat, je to na tobě, jak se cítíš.
Taky jsem kouřila, a dost, měla jsem to jako berličku. Mám spoustu zdravotních problémů, cigareta byl můj rituál, jak z toho utéct a na chvilku aspoň vypnout…ale miminko je pro mě přednější. Já měla štěstí v tom, že jsme miminko plánovali, takže půl roku před otěhotněním jsem přešla na elektronickou cigaretu bez nikotinu a po otěhotnění už jsem nekouřila vůbec. Jde to, je to sice těžké, ale odvyknout se dá. Doporučuju ti vyměnit klas. cigaretu aspoň za tu elektronickou a postupně si ubírat nikotin…to by nemělo být tak šílené pro tělo, jako hned přestat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
8.1.15 23:08

@LůcaSmith Ahoj, napadá mě, jestli jsi o tom, že jsi silná kuřačka, mluvila i s psychiatričkou. Jako první mě napadlo, jestli by ti k tomu omezení kouření nepomohlo navýšení asentry. Přijde mi to v tomhle možná jako menší zlo. ;)
V každém případě držím pěsti, ať to zvládneš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
13.1.15 23:10
@Shyka píše:
Ahoj holky.

Panickou ataku jsem poprvé prodělala letos v únoru. Bylo toho na mě moc, blížící se stánice, psaní bakalářky, péče o dítě, domácnost, a ještě jako brigáda dvakrát týdně nošení letáků. Tak mě to semlelo a prožila jsem si tu hrůzu. Do toho moje máma hrozně moc pije, to mě dost stresuje, už na to dokonce dostala důchod invalidní. Přestávám tam jezdit, jen mě stresuje na ní koukat. Pomoc nechce. Obvodní doktor mi napsal oxazepam, a řekl mi, že to bylo ze stresu, a ať si to vezmu, kdyby se to někdy vrátilo, že to uleví symptomům. Pak mi naznačil, že mám pokřivenou páteř, že by to mohlo být také od toho. EKG mi měřil a to bylo OK.

Já jsem taková, že raději hledám příčinu a chci řešit jí. Léky brát nechci. Takže oxazepam ležel dlouho ve skříni. Náhle se moje panika začala objevovat častěji, někdy dokonce i v noci. Přijdu si jak magor, zrovna mám i takové klidné období. S matkou se nestýkám, státnice jsem odložila. Mám krásnou zdravou dceru a skvělého muže. Momentálně mě nic netrápí, až na ty nepříjemné stavy. Brní mě obličej, ruce, nohy. Bojím se, že mám nějakou vážnou nemoc, nebo dokonce, že umřu. Dostanu mrtvici, mám nádor na mozku. Za zezačátku na to pomohla sklenka vína, ale z obavy, že bych se stala alkoholičkou, jsem od této metody upuSTILA.

Přítel mi neustále opakuje, ať myslím pozitivně, ale když to přijde, nejde mi to. Brní mě obličej, ruce, cítím se trochu mimo realitu, je to hrozně nepříjemné. Někdy se mi i nekontrolovatelně rozklepou nohy.

Volala jsem jednoho psychologa, co se specializuje na léčení úzkostí, od známých co mají zkušenost vím, že se jim podařilo s ním ty úzkosti překonat, a bez léků. Bohužel má teď 14 dní dovolenou, a kdoví kdy mě vezme. Nejradši bych šla dnes. Nevím jak to do té doby vydržím, přijde mi, že ty stavy obav o vlastní zdraví, klepání a brnění jsou čím dál častější. Obden jsem začala jíst oxazepam. Ten mi pomáhá, ale nechci to řešit takhle.

Je tu někdo, kdo se k léčbě postavil tím, že hledal příčinu a snažil se vše řešit bez léků? Já teda piju uklidnňující čaje, a beru zinek a hořčík. A nevím proč se to najednou tak zhoršilo. Občas si myslím, že si to přivolávám i sama, že se děsím až to přijde a ono to pak přijde.

Minulý týden jsem byla na preventivní prohlídce na gynekologii, kde mi doktor řekl, že se mi začal rozpadat cyklus. Dřív jsem to měla normálně čtyři dny, spíš slabé, a teď to mám skoro týden a hodně silné. Doporučil mi antikoncepci, tu opravdu nechci, nebo druhé těhotenství, ale na to se psychicky ani trochu necítím. Nechci svými stavy stresovat dítě v sobě. Doktor mi naznačil, že změna cyklu může být od silného stresu.

Já teď stres nemám a se stavy úzkosti jsem se rozhodla bojovat. Chci nalézt příčinu a postavit se jí, vyřešit jí. Těším se k psychologovi. Ale co dělat do doby než se tam dostanu? Chodila jste některá na terapie? Co vám doktor radil a co vám pomohlo? Na co jste měly myslet, co jste měly dělat, co vás spolehlivě uklidnilo?

Velmi děkuji za Vaše odpovědi.

Boze, jak kdybych to psala ja, nebo jsi byla muj klon, tvuj prispevek me dostal, odpovida totalne me panicke poruse.
Ale k veci. Ano, ja to zkousela, i s tim, ze mi pritel rikal, at myslim pozitivne… ale ne, neslo to. At jsem delala, co jsem delala, horsilo se to. Az po prozitych 2 hodinach paniky v kine pri filmu mi doslo, ze to nezvladnu a sla pro leky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
13.1.15 23:17

@LůcaSmith ahoj, jake mas projevy agorafobie??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.15 12:53

Ahoj trpím panickou poruchou, začalo to po mé alergické reakci na vosí bodnutí, od té doby mám šílené stavy jen mě někde něco píchne, jsem schopná si přivodit stav podobný anafylaktickému šoku. Pro prášky jsem si ještě nebyla, protože chceme dítě, mám strach jak přežiju léto, loni jsem skoro nedokázala vyjít z bytu. Nevíte jestli existují antidepresiva, která se můžou i v těhotenství???

• Citovat
  • Upravit
3774
14.1.15 12:55
@Anonymní píše:
Ahoj trpím panickou poruchou, začalo to po mé alergické reakci na vosí bodnutí, od té doby mám šílené stavy jen mě někde něco píchne, jsem schopná si přivodit stav podobný anafylaktickému šoku. Pro prášky jsem si ještě nebyla, protože chceme dítě, mám strach jak přežiju léto, loni jsem skoro nedokázala vyjít z bytu. Nevíte jestli existují antidepresiva, která se můžou i v těhotenství???

Co homeopatika?…nezkoušela jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.15 12:58

@Jannnča to mě nenapadlo, zatím jsem fungovala, ale přidala se další nemoc dost se mi ta panická porucha zhoršila. Máš s nějakými zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
3774
14.1.15 13:05

Moc jsem tomu nikdy nevěřila, ale v jedné životní situaci asi pomohly, tak jsem krapet vztah k těmto preperátům přehodnotila.

Tady na emiminu je homeopatická poradna - myslím jankap, ale možná se mýlím, zkus pohledat.
Taky mrknu, když najdu, hodím odkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
14.1.15 13:07

Našla jsem profil, tak se na ni zkus obrátit…nejlépe asi formou zprávy.
 https://www.emimino.cz/profil/jankap/

Ona tě musí vyzpovídat - laik si může spíše ublížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.15 13:31

@Jannnča moc děkuju za radu fakt už toho začínám mít plný kecky

• Citovat
  • Upravit
3774
14.1.15 13:37
@Anonymní píše:
@Jannnča moc děkuju za radu fakt už toho začínám mít plný kecky

Pak napiš, jak jsi dopadla…držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.15 13:39

@Jannnča jasně zatím díky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.15 09:05
@Anonymní píše:

existují. :-)

• Citovat
  • Upravit
1
16.1.15 10:33

Ahoj holky, panickou poruchou trpím již deset let, je mi 29let. Celou dobu jsem užívala esoprex 10mg, několikrát mi ho mudr. zkoušela vysadit a vždy se mi stavy do půl roku vrátily. V roce 2013 rok po porodu kdy mi zjistily hyperfunkci štítnice se mi úzkost zhoršila a tak mi doktorka nasadila místo esoprexu argofan 150mg a na spaní tritico 150mg to mi nedávno změnila na lerivon a můžu říct že sem pořád totálně rozhozená. Proč nic nezabírá i na psychoterapie chodím a pořád sem rozklepaná, bojím snad už všeho, jít do obchodu, nebo že se něco stane manželovi k tomu se ještě přidala derealizace, no hrůza. Cítím se hrozně bezmocně, zvlášť když o tom nemám ským mluvit, protože kdo si to neprožil nepochopí co jsou to za muka. Není tu prosím nějaká maminka ze Šumperka, která má stejné trápení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
27.1.15 07:49

@kelynka Mám pp a agorafobii už 7let přesně od té doby co mi zjistili zvýšenou funkci štítné žlázy… Měla jsem i období, kdy jsem 2roky nevytáhla paty z baráku.
Jinak se mi agora projevuje tak, že nemůžu chodit do větších davů lidí, nebo naopak někam kde je velké otevřené prostranství (třeba louky), nemůžu do kina, velké obchody mi také dělají problém i když tam jdu třeba v hodinu kdy tam skoro nikdo není…
Dokáže ta mrcha hrozně zkomplikovat život ale musíme se jí postavit, jinak nás srazí na kolena. Já už jsem na uplném dně byla, nemohla jsem se zvednout z postele a skoro jsem nespala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí