Panická porucha

Napsat příspěvek
Velikost písma:
483
13.3.13 11:05

..

Příspěvek upraven 27.05.13 v 14:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
13.3.13 11:09

@MarinkaCu Tak nějak jsem myslela, že když si těch stavů přestanu všímat, že zmizí..Nebo je to fakt porucha už na celý život!!! A čím je to způsobený?? Mě se to objevilo az ted v těhotenství…Když přítel začal pracovat v zahraničí a jezdí domů jen na víkendy..Je to tím, že jsem sama??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
13.3.13 11:14

Ahoj, tak tuhle panickou potvoru mám taky. Dokud jsem nevěděla o co jde, panické ataky byly poměrně časté. Těhotenství bylo katastrofální a ještě asi tři měsíce po porodu nic moc. Ale teď už je to ok. Tedy ataka tak jednou za týden a jen na pár minut, občas ani to ne, učím se s tím pracovat. Pomáhá otevřené okno, to že se mnou někdo mluví, zima a vypít spoustu vody z kohoutku. Kterou jinak nejsem schopná pít:-). Ale Každopádně, za začátku mi to léčili cca před 10ti lety neurolem a ještě něčim, sama jsem to po roce vysadila a jinak nic nebrala. V těhotenství, když už to bylo neúnosné mi dali oxazepam, brala jsem ho tejden a pak už to šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4065
13.3.13 11:19

@Miška68 Napsala jsem ti zprávu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
15.3.13 06:54

Holky jak to tu tak ctu tak přesně vim i čem mluvit. Také se lecim s PP a to už půl roku. Poprvé se mi to stalo v noci, ležela jsem a najednou se mi špatně dychalo a já se začala pozorovat jako jestli dýchám jak mám. myslela jsem že je to můj konec. běhala jsem po domě a chtěla si volat sanitku, přítel mi řekl ať se jdu třeba napít a že mi nic není. No momentálně beru tedy AD a nevěřila bych že to cloveku může opravdu pomoct; já to bez nich zkoušela dva měsíce pomocí bylinek ale bohužel mi to nepomohlo. Držím všem holkam palecky ať je lépe a máte PP pod kontrolou. Je dobré si třeba napsat na papírek: Já to zvládnu; nic se mi nemůže stát. A na ten papírek se občas kouknout a v klidu dýchat; hlavně když to přijde a při vydechu si opakovat : uvolni se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.13 14:54

Ahojte, zkusím popsat svoje stavy. Jsem na MD s druhým dítětem a deprese to není, si myslím, náladu mám docela dobrou, ale asi druhý týden mám nesnesitelný pocit strachu a přitom se nemám čeho bát. Počátkem roku jsem měla velké zdravotní problémy a ještě nejsem úplně fit, možná to byl ten spouštěč. Mám bušení srdce, problémy s dýcháním, jeden čas i s polykáníma a přidal se těžko popsatelný vnitřní třes, chvění, přitom když natáhnu ruce, ani se nepohnou. Začala jsem bát hořčík a je mi to trapné, ale pomůže mi dát si panáka :oops: Je to panická porucha?

• Citovat
  • Upravit
99
26.3.13 01:15

ahojky.Tak mě takhle pan. porucha začínala. Stejné příznaky. Léčím se už 11 let.Jsem na MD s druhou dcerkou.5 měs. Těhotenství perfektní, ani jsem nevěděla že mám nějakou nemoc:-),ale ted je mi čím dál hůř. Beru cipralex, ale mám pocit, že vůbec neučinkuje! Ataky každý den, no děs. Je fajn, že se tady dá o tom takhle pokecat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.13 15:04

@lucciieee Co se týče toho třesu, „třesou“ se mi ruce, více nohy, někdy jakoby slábnou a mívám i takové divné brnění nebo mravenčení v oblasti boků a nebo na zadní straně od bederní páteře ke kostrči. A ještě k tomu alkoholu, co jsem vypozorovala, uvolní mě, uleví mi, ale druhý den se všechno vrátí ještě silnější :|

• Citovat
  • Upravit
99
27.3.13 15:45

Tak třes jsem nemìvala, jen spocené ruce, nohy, mravenčení v obličeji. jo, alkohol sice zabere, na chvìli na to člověk zapomene, ale když jsem vypila o něco vìc,2 hý den mi bylo ještě hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
27.3.13 16:04

Anonymní, ano vnitřní třes mám taky, teď okolo úplňku každý večer. obvykle mi pomůže se natáhnout a ten přejde sám. Po alkoholu je mi zákonitě blbě, max. jednu skleničku vína snesu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vanilkaaaa
6.4.13 10:40

PP rada

Ahoj, chtela bych se s tebou o PP poradit. Prosim, muzes mi na sebe napsat mail? dekuji moc. Ivka

• Citovat
  • Upravit
3067
27.5.13 15:44

Ahoj. PP mám také, asi tak pět let. Já mám bolest fyzickou, na prsou, jakoby po mě dupal slon. K tomu hyperventilace.
Strach u toho nemám, jen z té bolesti, která se stupňuje, nemůžu pak sedět, ležet, usnout…
Ale co nechápu, všude píší, že to trvá pár minut. Jenže mě to postupem času trvá několik hodin. Většinou to nastane večer, na noc, to pak vůbec neusnu, někdy i odpoledne.
Jsem pak fyzicky hrozně vyčerpaná. Zkouším dýchat uvolňovací dechy a vůbec z té tenze se dostat. Pomáhá to trochu.
Máte někdo zkušenosti s tím, že vám panika trvá několik hodin? Měla jsem ji, i když jsem brala AD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lmtdr
14.7.13 20:38

Mám ten problém taky, tak jsem se rozhodl natočit tohle video, třeba vás to aspoň trochu uklidní http://goo.gl/p0y2S

• Citovat
  • Upravit
388
14.7.13 21:46
@lmtdr píše:
Mám ten problém taky, tak jsem se rozhodl natočit tohle video, třeba vás to aspoň trochu uklidní http://goo.gl/p0y2S

skvělý. Zasloužíš si pochvalu za video, cením si tě jsi mladej týpek co natočí video pěkně jsi to vysvětlil. Jsem ráda, že se najde někdo jako já kdo to neřešil jen práškem a opravdu si uvědomil že se to děje jen v naší hlavě, ale bylo to teda hodně hodně těžký, ještě občas mě to popadne ale tak jak předtím to teda ne. to bylo opravdu hrozny a vysilujici. diky za tvoje video :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lmtdr
15.7.13 20:05

Neni vůbec zač : :hug:

Musí se ale brát v potaz, že někdy to člověk sám nevyřeší, že mu to přeroste přes hlavu. Nebo to částečně sám vyřeší, ale pak se to může vracet a člověk se prostě furt „bojí“. Takže nejmoudřejší řešení je si to urovnat v hlavě a zároveň to řešit i s odborníkem (psychiatr) který vám pomůže se s tim lépe vyrovnat a zároveň předepíše léky, které vám tenhle problém pomůžou úplně odstranit. Nebát se to řešit! :) AD nejsou nic špatnýho! Jako se zlomená noha řeší sádrou, případně práškama proti bolesti, tak i zlomená duše se musí řešit ;) Přeji hezký den a naučme se PP přijmout a „milovat“ :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex