Mám panický strach, že rušíme sousedy

Anonymní
29.8.25 19:16

Panický strach že rušíme sousedy

.

Příspěvek upraven 17.04.26 v 14:26

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Snopy123
29.8.25 19:23

Nejde ten byt odhlučnit? Vyměnit podlahy, dát pěnu na zeď?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.25 19:25

.

Příspěvek upraven 17.04.26 v 14:26

• Citovat
  • Upravit
24741
29.8.25 19:32

Tohle je složité no. Vím, jak je těžké mít postižené dítě a že za to nemůže, ale na druhou stranu jsem měla rok nad hlavou rozeřvanou matku s rozjívenými (zdravými) dětmi a bylo to peklo, když jsem se vracela domů, dělalo se mi úplně špatně z představy, co zas do noci bude. Slavila jsem, když se odstěhovali. :nevim: Nejlepší by bylo, kdybyste bydleli dole, hluk nahoru se nese podstatně méně než dolů. Ovšem udělala jsi maximum, zkus se na to trochu povznést, možná by pomohla psychoterapie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21667
29.8.25 19:34

No a nemůžeš obejít sousedy a vysvětlit jim, že se snažíte a že je dítě autista? Já takhle jednou šla za sousedy s omluvou v období vzdoru, když mělo dítě fakt silný záchvat vzteku. Tohle fakt každý rozumný člověk pochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
29.8.25 19:36

Asi bych resila s nejakym odbornikem (psychologem, terapeutem), jak se s tim srovnat.Deti proste hluk delaji, kvuli tomu se ale neprestaneme snad rozmnozovat a ani nebudou vsichni s detmi zit na samote u lesa. Delate, co muzete. A sousedi jsou, zda se, ted v pohode. Ano, socialka je blba, ale pokud nedelate sami „osvetu“ ( Mame nemocne dite, predem se omlouvame za mozny hluk), tak je to pochopitelne, ze strany sousedky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
29.8.25 19:37

Pokusila bych se co nejvíc odhlučnit tu podlahu, dupani je vážně nepříjemný a obzvlášť děti pokud s něčím pojizdejí - plastový kočárky, odrazedla. Dal bych se snažila vyhnout hluku v koupelně, WC ( stoupačky) tam se to hrozně šíří a důsledně do tehle místnosti zavírat dveře. Víc už asi neuděláš. Pokud je dítě nějak nemocné, informovala bych o tom klidně sousedy na nějaké schůzi vlastníků, s tím, že některé věci neovlivnis. Když má někdo miminko, tak taky každý chápe, že řve. V noci, pokud děti nějak hlučí zkuste být v nějaké místnosti která s nikým nesousedí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
29.8.25 20:00

Pokud člověk bydlí v paneláku, tak musí počítat s tím, že úplný ticho tam prostě nebude. Chápu vás, že to pro vás není jednoduché kór když vám to není jedno a trápí vás možné stížnosti sousedů. Je pravdou, že já ty děti taky moc nemusím :mrgreen: V jednom podnájmu jsem měla nad sebou rodinku 3 malé děti ( 4 a 2leta dvojčata).. Chodím z práce po 23hodine. Než jsem si dala sprchu a uložila se do postele, bylo půl jedné v noci. Každodenní budíček ze zhora o šesté mi doslova lezl na nervy :zed: Přes den mi to bylo úplně jedno. To ať si každý dělá co chce.. Tím vás ale nechci hanit. Jen chci říct, že i ti sousedi si zaslouží klid. Já si našla podnájem v podkroví v rodinném domě a neslyším vůbec nic :potlesk: Teda až na holuby 😅
Každopádně pro vás bude asi nejlepší nakoupit ty pěnové odhlučňovací panely a pár jich rozmístit po bytě ( teď se dělají i vcelku hezky vypadající).. a pokusit se děti usměrnit alespoň do 9 hodiny ranní. Pak už vám můžou trhnout nohou. Teda pokud nemáte souseda co chodí třeba noční.
Paneláky jsou paneláky. Tam bydlíte všichni se všema. Kolikrát jsem seděla na záchodě a slyšela jak nade mnou soused 💩

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37139
29.8.25 20:40

Ja tě chápu, autistu nemam, ale mame tri živější děti a ty taky jeci, dupou… v bývalém byte byla vyhoda ze pod nama byla hluchá sousedka, tak nevnimala to dupání :mrgreen: sousedi vedle nas nemuseli, ale tak nejak to tolerovali, deti krotím jak to de, ale občas vřískají no. V novem bytě je to horsi- novostavba kde je slyšet vše, soused pod nama uz tu parkrat zvonil, dala sem na zem aspon pěnové podložky, at to tlumí dupání. Nenaděláš nic no, ja se s detmi snažím být co nejvic venku, at se unaví a nedělají bordel doma. Přemýšlíme o pronájmu nějakého domku, tam by nikoho nerušili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
29.8.25 20:50

Ale tak ted si zrovna akutně nikdo nestěžuje, nebo na vás někdo na pravidelné bazi tuka/zvoní? třeba to ted neni uz tak hrozné. muzes je zkusit obejit v nejaky den kdy z tveho pohledu deti hodne hlucely se omluvit a treba donest nějakou dobrou bonbonieru a třeba zjistíš, ze to zas tak tragicky nevnimaji. a pokud jo, tak omluvou a bonbonierou nic nezkazis… my se takhle jednou byli omlouvat za stekajici stene, taky jsem se citila hrozně a az na jednu obecne hysterickou sousedku nikdo kolem nic neslysel a naopak se nam jedni sousedi omlouvali za sve deti (ktere zas neslysime my). pomohlo mi to, ze jsem zjistila, ze nás většina nenesnáší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
29.8.25 21:17

Zapracovala bych na sobe. Pokud delas, co muzes, tak bys mela byt vice asertivni. Pripravila bych se pro sousedy nejakou universalni odpoved. Pokud pokazde pusobis, ze se bojis, o to vic na tebe budou zvonit. Mne si lide taky stezuji vic nez manzelovi, protoze vi, ze u manzela nepochodi… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
29.8.25 21:25

A hledat pronájem samostatného domu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
29.8.25 23:07
@pannda píše: Více

Na to asi málokdo má, ale při troše štěstí by se dalo narazit alespoň na byt v přízemí a při ještě větším štěstí na krajní. Pak by alespoň dupali nad sklepem a měli méně společných zdi, kde by se šířil ostatní hluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16211
30.8.25 01:32
@Anonymní píše: Více

Tak když se už někdo někdy rozhodne, bydlet v paneláku nebo bytovém domě, tak musí počítat s čímkoli a to i s případnými následky… Jako je hluk, dupot nebo i vášnivý sexuální život sousedů. :P :mrgreen:
To se zkrátka nedá nic dělat.
Ale, všechno je to jen o lidech a jejich povaze, kde určitá míra tolerance, je v takových životních podmínkách určitě nezbytná. :andel:
Protože, to bysme se asi jednou museli všichni pozabíjet. :nevim: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12953
30.8.25 06:13

Všichni, kdo říkáte, že se s hlukem musí počítat. Bydlela jsem v domě, kde naproti byla chata, kam začali jezdit lidé též s autistou. Máme dům orientovaný na druhou stranu, takže nám to odhlučnil ten dům, ale když jsme náhodou šli vyhodit třeba odpad nebo šli po ulici z té strany, kde ta chata byla, tak to bylo dost drsné.
To nebyl běžný hluk, to byl téměř neustáký a velmi hlasitý řev po dobu, kdy to dítě bylo vzhůru.
Být to v bytě, tak se to opravdu nedá. Zakladatelku chápu, protože nejspíš tuší, že to pro sousedy bude asi problém.
Za mě by bylo vhodné podívat se po bydlení v nějakém domku, třeba menším a v menší vesnici, kde to bude finančně schůdné i za cenu dojíždění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová