Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahooj, chtěla jsem se zeptat, syn má 2 a čtvrt a pliny má už jen na noc. V poslední době nám ale každou noc protikaji. Má 10,5 kg je to drobek, ale má vel.4, je od 9-18kg, přes den jsme neměli sebemenší problém, na noc mu už tak davam strample aby byl upnuty, protože v pyžamu to proteče vždycky a teď už to protika i tak. Nevim co děláme špatně. Stava se to taky někomu? Máme pliny Dada, máme je od narozeni, nikdy problém, samozřejmě stalo se hodnekrat, ale teď je to denodenne. Není to ani tím ze by plina byla moc pocurana, proste leží na boku, cura, tak to vytece
dekuji za zkušenosti. Odplenkovat ještě nehrozi, cura v noci dost. A spi jak zabity ![]()
@Sarusss co zkusit jiny plinky? Ac ma malo kil, zmenily se mu urcite proporce telicka. Dcera ma vic kil, je o malicko mladsi a sedi ji Pampersky (a to jsem je nikdy nechtela, ale pantsy jsou od nich za me, co jsme zkouseli, nej). Pripadne zkusit o cislo vetsi. Kdyz dceri protykaly, tak to chtelo aspon na noc o cislo vetsi - ale nemusi to byt reseni, u nas bylo. Proste na jeji proporce uz to chtelo vetsi, ac podle kil to neodpovidalo
ma teda taky vel. 4.
Za mě pants nejsou vhodné pliny na noc… vždycky se taky u syna nějak souply. Začala jsem dávat obyčejné na lepiky a bylo po problému.
Já tedy nevím, mám skoro čtyřletou, takže už bez plen… ale já bych naopak dala na noc o kousek menší, aby to „těsnilo“ ne? protože mi přijde, že to teče ven, protože to má kudy téct…
Jinak, ahoj Kuku
![]()
@Sarusss
Dala bych cca v 22 hodin čurat. Neměl by tolik pít před spaním. A raději ne kalhotkové plenky. Řekla bych, že netěsní. Ale oblékají se dobře
Kalhotky jsou na houby, pokud nemáš cvalíka tak protékat budou. Dávej na noc normální plenky.
Já cvalika nemám, dávám pampers pants a nikdy mu neprotekly. I dcera je nosila a nemůžu si stěžovat.
@Enicka píše:
Já cvalika nemám, dávám pampers pants a nikdy mu neprotekly. I dcera je nosila a nemůžu si stěžovat.
Presne tam
dcerka je hubena a neprotekly nikdy, naopak normalni ano. Podle me to o stavbe tela kolem telicka, nozicek…holt proste nekterym detem nesedi.
@azaleila ahoooj ![]()
Dceri mensi protekaly a setkala jsem se s tim ve vice diskuzich. Vetsi pliny maji vetsi kapacitu - u nas to sedelo
ale spis to bylo, ze mala uz mela vahove spis k horni hranici nez spodni…
Měla jsem stejný problém u obou dcer, nebyly ani tlusté ani hubené v roce kolem 9 kg. Používali jsme všechny možné značky. Teď se nám po letech podařil chlapeček a náhodou jsou po hledání nějakých kvalitních plinek našla , teď jedeme v českých levných plenkách, na které nedám dopustit, syn měl rok a zatím jsem ho během noci nemusela převlékat
@Kukacka123 to se plete hodně lidi, kteří chtějí mluvit o kvalite
přesně naopak Dada jsou vyrobené v ČR a dovazeji se do Polska, naopak třeba pro někoho kvalitní pampers jsou polské pliny dovážené do ČR ![]()