Papání v 8 měsících

27.1.10 16:15

papání v 8 měsících

píšu si o radu, co může všechno papat kromě klasických příkrmů a pokrmů Hami apod 8 měsíční mimčo?
jogurty, pribináčky apod.? čím stravujete vaše maličké a kolik tekutin denně podáváte?
díky za odpovědi:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
IMI
2766
27.1.10 16:25

Tak v 8 mesicich sem teda davala hlavne ty klasicky presnidavky, detsly susenky, ale nmel problem snist mimoje jidlo. Ale kduz bylo moc koreneny, tak sem mu nedala. Pribinaky, nebo teda tvarohovy veci jed taky. Necpala sem to do nej horem dolem, ale sned to. A na zvejkani rohlik. Ja sem se ridila tim, ze vseho s mirou a malo koreni a soli. treba hermelin bych munedala, ale kousek tvrdyho syra jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
27.1.10 16:26

Tekutiny - záleží jestli je kojená,pokud ano,možná ani další tekutiny nepotřebuje.Já jsem je začala dávat až tak od 9 měsíců..I doktorka mi to říkala..

Pribináčky jsem nedávala do roka a půl - přeslazené,nic přínosného..Emička nemá ráda kaše ani přesnídávky,jedla od 8 měsíců kukuřičné křupky nebo pečivo s žervé,cattage,přírodním sýrem..Později pomazánky,jejichž základem je tvaroh nebo žervé - vaječná,nejprv ze žloutků,po roce celé vejce,rybičková,zeleninová,kvasnicová..

K obědu klasika,hlavně vařené doma,někdy skleničky - příloha,maso,zelenina,nudlové polévky.Později i luštěninové polévky,čočka,hrachová kaše..Nic nesolím,doteď.

Jogurty - bílé nesladké activie,holandie,teď nesladké activie moc nechce,dávám jí ty sladké bílé ve světle zeleném obalu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
27.1.10 16:33

Jo a spitim - kluk nechtel, to uz musely bejt vedra, aby se napil, nekojenej. Ted zacal pit az co sem zjistila, ze to umi brckem, to ho bavi.
Jinak co radej tady, tak se prej nemaj davat detem veci, co jsou low fat, jako snizenej obsah tuku. vsechno hezky plnotucny, prej to spalej a ty tuky potrebujou.
s pribinakama je pravda, ze tady je asi nevedou, hlavne po nich nepatram a v cechach je dostane jako bonus a ne jako snidani. Jo a miluje vsechny mozny kase, krom rejzovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.1.10 16:43

malá nebyla kojená vůbec, ale sama si ještě logicky o pití neřekne, vždy jí dávám po masozeleninovém příkrmu, jinak nevím, kolik běžně pijí 8 měsíční miminka, koj. mléko dostává 2 krát denně, 1 přesnídávku, 1 masozeleninový příkrm a mléčnou kaši na noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
27.1.10 18:51

Karolínko, nepíšeš kdy jsi začala přikrmovat.. Tudíž nevím jak dlouho už frčíte v příkrmech.. Já stále kojím, takže je to jen masozeleninový oběd, ovocné přesnídávky a kaše na večer. asi 5× až 6× denně kojím jako pitný režim.
V 9 m začnu s jogurtem. Na přibináčky a tvarohy se vyprdni - probináčky jsou sladký a tučný a tvaroh obsahuje příliš bílkovin, které zatěžují ledviny.
Dále bych zkusila bílé pečivo k snídani s žervé , lučinou a pod ) žádné tavenáky, margaríny ani tvrdé sýry).
K tomu pití - ty dáváš jen 2× deně napít mléka? není to málo? nevím sice kolik ale i tak.
O tom co je vhodné se máš především poradit s doktorkou v poradně, ona ti vše řekne a určitě zahrne spoustou letáčků od firem o výživě, tam najdeš vše. to samé na netu, když zadáš příkrmy..
Pokud kupuješ jen skleničky ( hami??) tak zkus něco uvařit a uvidíš , že to bude pestřejší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.1.10 19:06

Ráno začínáme 250 ml mléka, pak ovocná přesnídávka, masozeleninová výživa + 100 ml čaje nebo ovocné šťávičky, potom další 250 ml mléka a nakonec 180 ml kaše. To je náš současný režim:-) s příkrmama jsme začali od 4 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
28.1.10 21:56

V osmi měsících malý jedl k obědu masozeleninku (mrkev, brokolice, květák, cuketa, červená řepa, brambor, rýže, kuřecí nebo krutí maso). K svačinkám dopoledne ovoce (miluje namačkaný banán), poslední dobou vzal i jablko. K odpolední svačince bílý jogurt, žádné ovocné nebo pribinaky a spol. Chvíli mi trvalo, aby se na tu chut naučil, ale podařilo se a papká je pěkně. Nejčastěji Klasik od Olmy, Activie je na nás moc malá, ty by potřeboval dvě:-))
K večeři jsme začali s kaší - kupujeme spíše jablíčkové, banánové apod. Jinak k druhé večeři a v noci UM. K pití dáváme neslazený čaj, sem tam k zakousnutí kukuřičnou křupku.
Jinak v těch osmi měsících začal mít zájem o naše jídlo, takže občas ochutná, ale neslané a nekořeněné.

• Citovat
  • Upravit
28.1.10 22:28

holky díky za rady, malé zařadím teda do jídelníčku bílý jogurt a zkusím něco uvařit. Jinak malá mi spinká od 1 měsíce celou noc, takže v noci nic neřešíme:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
28.1.10 22:30

Karolínko, nechci strašit, ale malý mi spinkal krásně celou noc od 2,5 měsíce zhruba do osmého, pak se to nějak zvrtlo a většinou se 1× na mléko vzbudí, někdy taky ne. Tak držím palce, aby vám to vydrželo :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko