Papiňák

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11502
5.10.10 10:55

Papiňák

Ahoj holky, asi blbej dotaz, ale: jak se vaří v papiňáku? Vždycky jsem se toho bála a tak jsem to ještě nezkoušela, ale jednou se začít asi musí. Mám papiňák Manttra 4 litry. Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11574
5.10.10 11:10

petuli ja ti neporadim :lol: ale tesim se na nej, nasi mi koupili naky novy tak jsem na to zvedava. mam rada mekkoucke masicko :lol: budu pak k tobe chodit na rady :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
5.10.10 11:12

V papiňáku ti neporadím. já mám tlakovou poklici. je to vlastně to samí, akorát že to můžu dát na jakýkoliv hrnec o stejném průměru. je to super. Nechám pod tím vařit naplno a když se natlakuje tak z něj začne foukat pára, tak to vypnu. A pak už jen počkám maximálně půl hodinky až mi poklice povolí a půjde otevřít. Masíčko je perfektně měký. Úplně se rozpadá. Ušetříš energii a čas. A ta chuť se nedá srovnat s tím, kdybys vařila normálně třeba 2 hodiny, aby to opravdu změklo. Nemusíš se dneska v takovém nádobí bát vařit. Dneska už mají několik pojistek takže žádné výbuchy nehrozí. Určitě si dodej odvahu a s chutí do toho. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
5.10.10 11:24

My jsme u něj měli návod,co jak dlouho vařit a s tím jsme začínali,postupně jsme si časy přizpusobovali.Vařím v něm hov. polévku,po začátku syčení ztlumím na sporo a nechám 30-45 min,pak vypnu a nechám ujít páru tak,aby se dala poklice otevřít.Maso bylo vždy měkoučké.Kuřecí bych vařila max.15 min (teda skelet)Jinak neporadím,u nás se staví k vaření manžel,moc ho to baví :oops: Teda nikdy nic nevypíná hned po začátku syčení jako třeba Denisa,bo by maso bylo tvrdý (snad možná plátky masa ne)Dělá v něm všechny omáčky i guláš.
Jen z luštěninové polívky mám zafixovaný strach,tu vařím v obyč hrnci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
5.10.10 11:28

Úrčitě je důležitý jaký papiňák to je. Moje poklice funguje trošku jinak než klisický papiňák. Už si bez ní vaření neumím představit. Já mám tlakovou poklici od Zepteru. A pod ní se samo vaří trošku jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
5.10.10 11:29

no, právě mi začal syčet, já se bojím!! vařim hovězí na rajskou, to jsem teda ještě před tím nakrájela na kostičky.

No já tam nějaký návod asi taky měla, jenže vůbec netušim kam jsem ho dala :roll: a prohledávat celý barák se mi nechce, protože věřim tomu, že když něco hledam, tak to nenajdu a až to potřebovat nebudu, tak to najdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
5.10.10 11:29

ahoj, my jsme taky měli návod, ale já ho třeba hodně používám, dávám vody nanejvýš tak do 1/3, ale třeba brambory jsou za 5 minut vařené a bez pobryndaného sporáku. Je to na zvyku, ale je to super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
5.10.10 11:30

takze :-)
das tam to co chces varit…nechas prijit k varu bez poklicky…pak priklapnes dobre poklici a jak zacne uchazet para tim ventilkem tak uberes teplotu. zalezi co varis ..podle toho volis dobu vareni :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
5.10.10 11:33

Ahojky, tak já vařím v papiňáku léta a všechno-od zeleniny po maso :dance: , třeba brambory na půlky pět minut, rýže tři, kuřecí čtvrtky asi dvacet minut a pak nechávám dodělat jen kůrčičku v remosce,… Já bez něj vařit neumím :oops: Také po začátku „syčení“ stáhnu a nechávám ještě na sporáku. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21526
5.10.10 11:37

v papiňáku dělám hlavně vývary a pak hovězí maso. dám suroviny, přiklopím, plotnu na plný výkon. jakmile začne syčet, stáhnu na 1/3 a vařím 15 - 25 minut (kuřecí - hovězí). potom odstavím a nechám dopářit. maso je super a vývar je za chvilku hotový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
5.10.10 11:40

jéééé tohle téma jsme měla založit včera… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: papiňák mě poprskal kuřecím vývarem, chtěla jsem odpustit páru a začlo to bublat horem dolem :roll: :roll: už jsem si takhle jednou nahodila celou kuchyň uzeným vývarem, jejda to bylo radosti :cert: takže já a papiňák nejsme kamarádi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
5.10.10 11:40

Vaří se s tím v podstatě docela jednoduše, jen je třeba pamatovat na to, že to tam vše nahážeš, zavřeš a zapneš, tzn, žádné přisypávání během vaření. Pak je taky třeba dávat bacha na to, aby se to nepřipálilo: malý plamen a dostatek vody. Po vypnutí nechat trochu zchládnout, nebo případně odtlakovat a pak teprve otevřít ;-)

Ideální na věci, které se vaří dlouho, např guláš z hovězího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
5.10.10 11:43

Viky mělas tam moc vody.To se mi taky jednou stalo.Dej tam max 2/3 hrnce,pak můžeš vývar ev. trochu naředit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
5.10.10 11:44

Tak já dostala papiňámk od mámy k loňským Vánocům a od té doby je pořád v permanenci. Je to seper! Jakmile začne syčet vypínám a přendáváím na nejmenší hořák co mám a nejnnižší teplotu. I kvůli úspoře. Pod tím obrovským tlakem, který tam je je totiž teplota o tolik vyšší, že není třeba tam moc přitápet. Takže fakt stačí takkový ten nejmenší plamínek.
Maso hovězí na kostky na guláš vařím tak 20 minut a někdy nechám ještě trochu dojít, než upustím tlak, Maso v celku na polívku nebo rajskou tak 30 minut, kuřecí stačí bohatě 15 minut. Brambory jsem dělala jednou - ségra radila sedm minut, ale nevěděla jsem, zda od začátku syčení nebo od varu a taky na jaký tlak - já mám víc stupňů tlaku. Takže jsem dala na vyšší tlak ale na kratší čas a byly trochu nedovařené. Tak jsem z nnich udělala šťouchané brambory. JInak vody by měla být asi tak třetina hrnce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
5.10.10 11:55

Nedám na něj dopustit. Všechno maso a polívky vařím jedině v tom. Manžel mi minulý rok koupil k Vánoců tyhle http://www.domacipotreby.cz/product.asp?… Fakt super vymakaný a hlavně se ho nebojím :lol:

PS: Taky jsem se toho bála a moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport