Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
já ho taky dostala od mamky k loňským vánocům, ještě spolu trochu bojujeme, ale napsali jste tu spustu rad
já mám malej 3 litrovej od tescomy, já tam dala 4 kuřecí stehna…no a chtěla jsem aby byli všechny ponořené
pak jsme to valila na 2. stupni ze 3. stuPňů…takže asi moc
ale už konečně víc, jakmile začne syčet stáhnout
díky holky ![]()
no tak já už vypla a nechala dosyčet, tak uvidim co se z toho vyklube. Já tam mam taky nějaký 2 stupně, ale nějak jsem nepochopila princip, no snad se časem zkamarádíme.
Veru, ten je tý Manttře docela podobnej.
Jinak já tam mam rysku, kam se má až dát voda, ale asi to bude i s obsahem, takže na max. mi to vyšlo a půjdu se na to podívat. škoda, že v tom nejdou uvařit kynutý knedlíky, který k tý rajský chci dělat.
paráda, masíčko měkoučký, ale asi jsem ho tam nechala dlouho a mohla jsem míň. Možná kamarádi budem, ale s kým nikdy nebudu kamarádka, tak to je cibule i při pitomym loupání řvu jak … a nic mi na to nepomáhá!! Krájim ji v mixéru! Dá se v něm uvařit i mražený maso s mraženou zeleninou dohromady?
Ty stupně budou pravděpodobně různé stupně tlaku. Já mám buď 10 nebo 15 atmosfér a tomu odpovídá samozřejmě i teplota při které se vaří. Pokud cchceš něco urychlit, dáš na vyššší tlak, pokud chceš vařit pomaleji, tak na nižší.
Viky - jak je psáno výše - míň vody, stačí fakt míň
K bramborům- záleží také na druhu, já nechávám pět minut od varu, ale když jsou tvrdší, tak stačí znovu zavřít a dojdou ![]()
Jinak já třeba uvařím kuřecí čtvrtky, vývar (asi polovinu) tam nechám, hodím do toho rýži, přisypu mraženou zeleninu - mrkev, hrášek, kukuřice, trošku přisolím, podle potřeby doleji vodu, tu rýži mívám ponořenou a když se začne vařit tak nechám ty tři minutky na staženém sporáku, rýže je ochucená tím vývarem, barevně to hezky vypadá na talíři a stehna dopeču třeba v té remosce, což je také na chvíli, takže za hodinku - komplet i s prací - celý oběd ![]()
Bojko píše:Bojko, moje řeč, a ještě mám lepší recept na brambory v papiňáku. Rozpustit cca 1-2cm másla(podle množství brambor), oloupané brambory nakrájet na 1/2cm kolečka, zamíchat s rozpuštěným máslem, posolit, pokmínovat a zavřít. POZOR ani kapku vody!!! Od doby, kdy začne papiňák syčet,zeslabit a vařit 8-10min(podle druhu brambor). Po odtavení a vychladnutí otevřít a mňamka se může podávat. Můj drahý nesnáší vařené brambory a tohle je jediné, co mu chutná. Některé se trošku připečou a to se pak s dětma předhání, kdo si je vezme
ahoj, my jsme taky měli návod, ale já ho třeba hodně používám, dávám vody nanejvýš tak do 1/3, ale třeba brambory jsou za 5 minut vařené a bez pobryndaného sporáku. Je to na zvyku, ale je to super.
Pettulle píše:
paráda, masíčko měkoučký, ale asi jsem ho tam nechala dlouho a mohla jsem míň. Možná kamarádi budem, ale s kým nikdy nebudu kamarádka, tak to je cibule i při pitomym loupání řvu jak … a nic mi na to nepomáhá!! Krájim ji v mixéru! Dá se v něm uvařit i mražený maso s mraženou zeleninou dohromady?
jo klidne to tam nahazej mrazeny… ![]()
Tlakáč je bomba věc, já se toho taky dřív bála, ale teď jsem strašně ráda, že ho mám
a naučila jsem se v něm dělat papání pro malou na paře a nám z toho brambory na paře taky chutnají
a je to velká úspora času. Vařím v něm snad úplně všechno
![]()
V papináku nejčastěji vařim maso na polévku.Je to rychlé a nevim proč ale mám pocit že je lepší než jí vařit 2 hodiny.Zrovna si vařim krutí ![]()
Taky jsem zjistila že třeba rýže se do papináku nehodí.Nevim proč,ale dvakrát mi to vymalovalo celou kuchyni ![]()
birma píše:Bojko píše:Bojko, moje řeč, a ještě mám lepší recept na brambory v papiňáku. Rozpustit cca 1-2cm másla(podle množství brambor), oloupané brambory nakrájet na 1/2cm kolečka, zamíchat s rozpuštěným máslem, posolit, pokmínovat a zavřít. POZOR ani kapku vody!!! Od doby, kdy začne papiňák syčet,zeslabit a vařit 8-10min(podle druhu brambor). Po odtavení a vychladnutí otevřít a mňamka se může podávat. Můj drahý nesnáší vařené brambory a tohle je jediné, co mu chutná. Některé se trošku připečou a to se pak s dětma předhání, kdo si je vezme
ahoj, my jsme taky měli návod, ale já ho třeba hodně používám, dávám vody nanejvýš tak do 1/3, ale třeba brambory jsou za 5 minut vařené a bez pobryndaného sporáku. Je to na zvyku, ale je to super.Fakt se nebojte, i když je psané, že se má dát mic.2dcl vody, tak to funguje i takto bez ní a nikdy jsme nebouchli a vyřím brambory takto 2× týdně min.
Kamčo já ji vařím jedině v papiňáku - ne tu ve varných sáčcích - už léta a OK.
Tuk tuk - kdyby náhodou ![]()
Ono ve varných sáčcích když si dokážeš odměřit vodu a tak tak je to o.k
.Já tam vždycky nasypu tu sypanou a přijde mi to málo tak přidám a za chvilku už to stříká
.Slyšela jsem že rýže hodně tlakuje a vcucává vodu a s tlakovim hrncem je to proto vražedná kombinace
. ![]()
Sáček jsem ale nezkusila.Na to už nemám odvahu ![]()
Jinak rýži už dělám v parním hrnci a je užasná.
No já dávám pravidelně půlku sáčku a vody trochu nad, strašně žereme
![]()
Holky já už do toho hodila i těstoviny, chvíli jsem vylaďovala minuty, voud a typ, ale už jsou také nam nam
, musím říct, že máme od Tescomy a už deset let tedy šlapou x-krát týdně. Já se přiznávám, že rýži mimo jsem vařila jednou v troubě - na mě tvrdá, to už raději v těch sáčcích, ale štve mě, že je zasr…i sporák, mám sklokeramickou desku a plynový vařiče, takže pokaždé sundat a čistit ![]()
petuli
pri krajeni cibule se mi osvedcilo nedychat nosem, ale jen pusou.