Papiňák

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17715
5.10.10 15:49

mě cibule nevadí, přijdu vám nakrájet chceš?? nosím čočky a ono to do těch očí přes ně nějak nejde…to možná až křen teprve :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
5.10.10 17:30

magdičko, já dýchám pusou, ale stejně mi to nepomáhá, nepomáhá ani omývání studenou vodou jak cibuli tak sebe, zkoušela jsem to i přes brýle, stejně mě po chvíli ty oči pálí jak čert.

Viky, jé kéž by to šlo a ještě do zásoby!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
5.10.10 17:38

Pet mě cibule také nevadí, krájí chlap a dává mi ji zamrazit, vždycky nakrájí tak 3kg a v dózách narve do mrazáku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
5.10.10 17:57

jé holky odkud že to jste? že bych si k vám přijela s pytlem cibule. Akorát že mam nějakej malej mrazák a už se mi tam nic nevejde a to ho mam stejně vysokej jako ledničku, která je vysoká jako já a každej se diví na co mam 2 ledničky, ale mrazák bych potřebovala jednou takovej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
5.10.10 18:06

Holka mi máme pulťák, v pohodě by jsi tam nacpala metrákovýho chlapa a taky pořád plný, jsme takový syslíci, jakmile se začne vyprazdňovat, tak chlap dovalí prase či něco jiného :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
5.10.10 18:32

máma mi taky domlouvá abych si pořídila pulťák, jenže mě se nelíbí a přijde mi nepraktickej kvůli přehlednosti, vim že se do něj vejde hodně, ale takhle mam v šuplících naskládaný sladký (polárkový atp.) ovoce, zeleninu, maso, uzeniny (už předpřipravený maso, ze zabíjačky tlačenku atp.) a v posledním mam takovou všehochuť, ale především tam dávam chleba, abych nemusela denně kupovat novej, tak si jich nakoupím (v tescu na Mělníku mají výborný) aspoň 4ks, ty nakrájím na půlky a dam do mrazáku a pak každý druhý den vyndám jednu půlku a tak nemusim denně do města. A pak je celkem objemný co se týče do prostoru a to bych ho neměla kam dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
5.10.10 18:41

:mavam:
papiňák je u nás taky hodně v provozu a co ještě ráda používám, tak je římský hrnec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
5.10.10 18:43

tak to je nevýhoda pultáku, taky mě to štve, jenže šuplíkové bych musela mít dva, my tam dali půl prasete do takových košů a než to zamrzlo, tak to pustilo krev s vodou a rovnou mezi ty dráty koše, takže chlap tuhle seděl a kladívkem vytloukal z koše jednotlivé promrzlé kusy :roll: :mrgreen: neboj taky tam narveme pečivo - no dá se říct co lze mrazit, to tam je :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
5.10.10 18:44

no tak muj největší kamarád je tyčovej mixer se všim příslušenstvím a pak ještě při pečení šlehač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
5.10.10 18:50
Pettulle píše:
no tak muj největší kamarád je tyčovej mixer se všim příslušenstvím a pak ještě při pečení šlehač.

tyčový mixér je fajn pomocník a šlehač i s tím ramenem a mísou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
5.10.10 19:08

jj přesně ten, dam do něj šlehat bílky a oni se krásně vyšlehají bez mojí pomoci a já si můžu dělat něco jinýho :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
5.10.10 21:03

nectu diskusi, takze mozna budu duplicitni

1. v papinaku staci dat vodu po dne (pokud nedelas schvalne vyvar), brambory i maso, vsechno muze couhat, protoze papinak se naplni parou a vari se to v ni. Tim se taky setri, protoze privest k varu vody po dne nebo cely hrnec je sakra rozdil spotreby i casu.
  2. nemaji se varit penive veci, jako treba hrach, nebo se doporucuje varit bez poklice, sebrat penu a pak zaklopit. Je to, aby se neucpal ventilek
  3. vari se kratce, tabulky si vygoogli. brambory treba 7+7minut (7 varit, 7 dojit)
  4. kdyz zacne sycet, uberu na el. stupen 2 z 6ti, po vypúmnuti jeste necham na plotne - dovaruje se. pred otevrenim nutno vysycet - tedy nejdriv vypustit paru. pokud to syci desne prudce a nechce se ti cekat, az to zchladne, namoc cely papinak pod studenou tekouci vodu. Jinak by to pri otereni bez vysyceni mohlo vystriknout a oparit.

za me je papinak genialni vec a manzel si ze me dela srandu, ze jsem si misto sady hrncu mela poridit sadu papinaku (mam dva a obcas nestaci)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
5.10.10 21:11
consi píše: :mavam:
papiňák je u nás taky hodně v provozu a co ještě ráda používám, tak je římský hrnec.

prosimte co to je a kcemu je to dobry? ja to videla na fotkach, vypada to na matros, jako kvetinace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
5.10.10 22:56

myslim, že by to měl být hliněný hrnec, něco jako zapejkací mísy, ale ne skleněný. Já s tim teda zkušenost nemam a viděla jsem ho taky jen na fotkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
6.10.10 07:07
Pettulle píše:
magdičko, já dýchám pusou, ale stejně mi to nepomáhá, nepomáhá ani omývání studenou vodou jak cibuli tak sebe, zkoušela jsem to i přes brýle, stejně mě po chvíli ty oči pálí jak čert.Viky, jé kéž by to šlo a ještě do zásoby!

fakt jo?? tak to uz nevim.. :-)

pultak je muj sen, byl by vecne narvany to je jasna vec! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí