Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
My jsme na papírovou plínku dávali látkovou (tak nám to doporučil dr.) a od 2.měsíce dáváme už jen papírovou. Zásoby malých plínek bych moc nedělala. Malý měl 3,5 kg, když se narodil. Měli jsme koupený 1 balík Huggies newborn a 2 balíky Pampers newborn (velikost 1) a ten 1 balík Pampers newborn jsme ani nenačali. Hrozně brzy jsme přecházeli na velikost 2.
Já měla malé miminko měla jen 46cm a 3060g, Pampers newborn jsem měla jen v porodnici, 2ky pleny jsme kupovala snad do 2 měs. pak strašně dlouho až do 8-9 měs. 3ky pleny, od té doby do teď používá 4ky (teď má 14 měs. necelých 9kg a kolem do 75cm).
Měsíčně kupuju 3 balíky, spotřebu máme 2,5 balíku měs. Trojky jsem si nakoupila i na 3 měs. předem v akci, žádná mi nezbyla, ale tak to je, protože mám drobečka dítě už od startovní váhy (a to jí jak otesánek).
Ahoj, přesně jak psaly holky přede mnou, není to jen o velikosti, ale ta jedna konkrétní značka může dělat konkrétnímu dítěti opruzeniny. Opravdu to tak je, pak nepomůže nic jen změnit značku. Já mám hodně dobrou zkušenost s plenkami z DM a Tesco zelený balík, ty jsou zaručené držáky na celou noc (pokud dítko spí, nepřebaluju). Pampersky nám nevyhovují. Na úplně malé mimi jsme jeli Huggies ty nejdražší ![]()
Huggies příští rok prý přestanou v ČR prodávat
.
http://ekonomika.idnes.cz/…koakcie.aspx?…
Mým dětem chybět nebudou, ale některým dětem vyhovují, docela škoda pro ty co si je oblíbili
.
Plenky č.4 jsme měli od 3m (protože ta moje Mišelinka přibrala za 6t 2kg, za dalších 6t další 2kg), takže bych dopředu moc nekupovala. 2-5kg jsem měla asi tři malé balíky (babylove, bylo tam cca 28ks v každém balíku), pak jsme najeli na 3-6kg. Koupě balíku plínek je otázka chvíle, pokud nebydlíš někde na samotě. Značku neporadím, bylo by to zbytečný, každýmu sedne v jiném věku jiná.
Jj, já vím. já už je taky dlouho nekupuju, ale jak říkám, ony jsou takové heboučké, což bych nikdy neřekla že o plíně z umělotiny řeknu. jinak zpět k tématu preventivní balení naširoko bych taky nedělala a upřímně mně to i dost překvapilo že by to někdo dělal ještě před doporučením ortopeda ![]()