Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ja jsem tenhle zvyk zaznamenala i u rucne dokrmovaneho papouska, kamaradi si ho poridili jako mlade a vydesili se, ze je mrtvej, kdyz ho rano spatrili lezet na dne klece
Nemaji ti chovatele dokrmovaci ty maly papousky v bednickach?
Ted jsme prisli a byl zase dole
bidylko ma, mame klec primo od chovatele i s bidylkem, takze myslim, ze je ok… Papouch je rucne dokrmeny, ji dobre a po kleci taky leze, tak nevim
prijde mi, ze se snazi dostat ven ![]()
fidlo, jj mají odchovny, ale papoušek ve stáří sto dnů už je tak obratný,že v kleci řádí jak černá ruka a žádné bidýlko pro něj není problém a přes noc by na zemi už nespali ![]()
adus, zkuste zkontrolovat nožičky,a sice: vemte žakouše do ruky a pořádně prohlédněte nožky, jestli obě nohy mají správný svírací reflex (dáš mu tvůj prst mezi jeho pařáty a on by měl okmžitě sevřít), potom zkontrolujte jestli jsou obě nožičky rovné a nejeví známky pokřivení, píšu to proto, že u žaků se to dost často stává, hlavně u těch ručně dokrmených ,laik to normálně nepozná a bohužel někteří chovatelé na to hřeší
. Pokud je toto v pořádku, tak bych to přikládala k tomu stáří a bidýlko v kleci bych umístila směrem dolů těsně nad roštík, občas ho na něj posadte a za chvíli už na něj bude lézt sám a až se bude cítit jistě, tak ho pomalu dávejte výš ![]()
jo a ještě k bidýlku, určitě by mělo být přírodní a nyní v průměru tak 5cm, později by mělo být bidýlko silné asi jako dámské zápěstí, prostě žádná slabá a hladká bidla ![]()
A muzu se zeptat k bidylku- znamej nam rikal, ze ho ma ze 2/3 obejmout, je to pravda???
@adus píše:
A muzu se zeptat k bidylku- znamej nam rikal, ze ho ma ze 2/3 obejmout, je to pravda???
ano, možná je lepší i mín, ale zatím ty 2/3 stačí ![]()
Dne 19.8.2012 uletěl z našeho domu v Mnichově Hradišti papoušek Žako slyšící na jméno Orda nebo Orik.
Vyznačuje se hlasitým pískáním a slovy - ordo, agare, máš tu bordel, aj. Může být kdekoli ve středních Čechách, děkujeme za každou pomoc.
Odměna: 10 000,– kč
Kontakt: 602 619 752 (volejte ve dne v noci)
Plánuju děti a zároveň si chci splnit svůj dávnoletý sen - pořídit si žaka. Pracuju z domova, tak bych s ním každý den byla doma. Bojím se ale, jak se pak chová k miminku. Jaké s tím máte zkušenosti?
Nedoporučuji, pokud nevíte přesně do čeho jdete.
Ne kvůli tomu, že by ubližoval dětem, my máme 2 (5 a2 roky) ignoruje je, ale je velmi náročný pokud se jedná o pozornost, řekla bych že je to horší jak pes.
My jsme si ho pořídili ještě před dětmi, jenže, co máme děti jsem ráda, když je uložíme a máme chvilku klidu, jenže papoušek chce také pozornost.
Kdybych se teď znovu rozhodovala, už bych si ho nepořídila.
1 - je z něj hrozné množství prachu a peří
2,– je velmi inteligentní a jen celý den sedět v kleci ho nebaví-když je puštěný tak " zlobí" - štípe nábytek, pouští vodu nebo shazuje věci -prostě si po papouškovsku hraje.
Samozřejmě se to dá eliminovat a odnaučit ale musíte ho nějak zabavit a to já s dítětem nedovedla. Když spalo, tak jsem uklízela nebo dělala něco jiného.
Pokud uvažujete o papouškovi pořídíla bych si spíš Kakadu. Žako se hodně upíná na jednoho člověka a nebo na pohlaví a to druhé k sobě pak nepustí. A pokud odjedete na dovolenou tak je schopný se celý smutkem oškubat. Navíc mají jít od nového roku do citesu. Papoušci obecně hodně výří prach, všude kakají, oštipují nábytek atd. Přítel je chovatel, letos jsem se mu starala o dvě mláďata a docela dost toho zničili, ale zase je s nimi sranda.
Děkuji za názory, promýšlím to ze všech stran. Je to přeci závazek do konce života
. S nároky na pozornost počítám, žako je prý po celý svůj život jako tří nebo pětiletý dítě
. Nábytek máme 40 let starý, než bychom koupili nový, tak už by byl žakouš vychovaný
. Luxovat a utírat prach musím tak jako tak… Na dovolenou nejezdíme, máme hospodářství. V létě by se mnou pracoval venku, altánek můžeme jednoduše zasíťovat pletivem a budeme tak z něj mít voliéru
. Se psy zkušenost mám a s papoušky taky (od svých tří let), ale zatím s menšími.
Nechci Vám to nějak rozmlouvat, ale píši jen vlastní zkušenosti. Z vašeho příspěvku jsem pochopila že máte asi barák, my ho máme v paneláku as tím prachem z něj je to fakt hrozné-každý den luxovat mi nevadí, ale jen co utřu prach za za 30 min ho mám znovu všude.
Vycvičit se dá, zvláště pokud ho máte od chovatele - kaká na jedno místo, poslouchá povely, mluví, dokonce se dá naučit i aby chodil ven a neulítl atd. Ale to chce všechno čas a trpělivost a pokud si ho pořídíte současně s dítětem, tak si doufám tvrdit, že mít nebudete.(ještě navíc hospodářství)
Nesouhlasím s tím, že papoušek je jako 3.leté dítě- tomu se dá leccos vysvětlit a hlavně se zabaví, hračky, pohyb venku…
Ten náš dělá i naschvály např. bouchá do klece, naučil se zvuky jako el. přístroje a ty pak dělá velmi hlasitě a dlouho hlavně večer, když děti spí.
Dobrý den, tak přes všechna negativa na papouška, jsem si ho pořídila, jsou mu tři měsíce a je roztomilý, chtěla bych radu a věřím, že ne všichni mají špatné zkušenosti, kdy začít s učením a jak nejlepe žaka vycvičit. děkuji
Začít hned. Naučit ho na jméno, hodně na něj mluvit. Dávat pestrou stravu, hodně ovoce, zeleniny. Jen bacha avokádo je smrtelně jedovaté!
To snad ne. Vždyť žakouše před několika lety z cites vyloučili. Právě jsem si přečetla pokuta až půl milionu
Lidi nebyli jste je registrovat taky někdo pozdě? Nejvíc miluju to jejich neznalost zákona neomlouvá. Tak co jako teď???Jít se prásknout nebo udělat o víkendu dobrý oběd? Mám dva takže to by mohla být fakt pěkná pokutička. ![]()