Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Michelle_M vzhledem k tomu, že v MHD jezdí bezdaci, dokážu pochopit, proč se po tom člověk chce umýt. Nebo umýt svoje děti. A stejně jednou za den v létě se člověk musí osprchovat, aby nesmrděl. Když se mluvilo o krátkých kraťasech, tak to je v létě. Nebo se koupete jednou za týden a po MHD si ani neumyjte ruce? Takových lidí je dost, a pak jako těhotná ani nemůžu jezdit MHD kvůli tomu, že všichni okolo smrdí potem. ![]()
@Dahlia0409 nedokážu si představit, jak někdo může koupit ručník a rovnou ho používat po tom co na něj sahali lidí a prášilo se na něj v obchodě celou dobu. I kdyby byl zabalený, tak po výrobě nemůže být úplně čistý, a je příjemnější ho používat, když voní aviváží. Perete spodní prádlo, ale ručník se přece taky používá na tělo a intimní partie. Je to extrémní úroveň lenošení nebo šetření prášku a vody, nebo je na to jiný důvod?
@Anonymní píše: Více
Nový ručník něco pouští??
Jo ručníky, ložní Peru, stačí vyprat jednou.
Jo a papuče fakt mladýmu neperu
@AnanasekPupu píše: Více
No, rucniky peru, akorat tedy davat na rucnik aviváž je dost kontraproduktivni pocin… Jednak to nesaje a druhak mozna lepsi ten prach z obchodu, nez chemie z aviváže.
@Michelle_M píše: Více… ale tak se dá chytnout i svrab, pokud někdo, kdo ho má seděl před Tebou v mhd a byl odhalený na nohou a Ty si tam sedneš též odhalená na nohou a když budeš mít smůlu, tak ho tak můžeš chytnout
A víš, že mezi “sprchováním po každém použití MHD” a “sprchováním jednou za týden a neumytím rukou po příchodu z MHD” je spousta mezistavů?
@j.a.n.i1 píše: Více
Já vždy peru nové spodní prádlo, ručníky a ložní prádlo. U ostatních se někdy stane, že to použijeme před prvním praním. Aviváž nevedu vůbec. Tchyně dává aviváž na všechno a nepřijde mi, že by její ručníky málo sály.
@AnanasekPupu no oni se v létě a v horku lidi prostě potí i když se sprchují…já se můžu vysprchovat třeba 10× ale když bude 30st já potáhnou dvě děti a nákup tak budu prostě zpocena ať chci nebo nechci…
Jak jsem psala, peru pouze spodní prádlo a to, co je nejak znečištěno na oko. Aviváž nepoužívám, takže asi tak ![]()
@Anonymní píše: Více
Tak pokud se bojíš jen vší, tak pohoda. Já bych se daleko víc bála všech těch nemocí, co tam děti chytí a přitháhnou jako blitky, 7. nemoc, 5. nemoc, Covid, hnusné zelené rýmy, atd…
A než vši by mě děsily roupy tedy.
Ale tak vši se dají vyřešit. ![]()
Jinak ano, vší ve většině škole projedou. Není to nic neobvyklého a ano, měli jsme doma mimno. No řešili jsme to tak, že jsme odvšivili dotyčné děti.
Papuče jsem nikdy neprala. Ani u jednoho z dětí a přežily všechny (dávno jsou dospělé).
To by mě víc tankoval ten svrab z MHD, který jsme taky měli (mmch z oblečení ze zkoušení v obchodě zřejmě) a ten byl tedy hustý. Asi hned tak s roupy byl šílený. Zlaté vši tedy.
A ještě horší považuji štěnice, které si tedy člověk nepřinese z MHD, ale zase klidně přiveze z dovolené a nebo ze zaměstnání, pokud někdo je tak hodný a podělí se s prostředím. ![]()
Takže bych raději nikam nechodila ![]()
Tak si kup sanyto sprej na textil, ale nevim jestli to neni horsi nez trocha spiny, ale rozhodne to neper, vzdyt to znicis.
A vsi mimino pravdepodobne nechyti nebo je nejaky vlasac? Davej skolkackovi do vlasu trochu tea tree oleje nebo kapni do samponu
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.