Perete nové papučky, než je dáte dítěti do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
144
31.8.25 23:46

@Michelle_M vzhledem k tomu, že v MHD jezdí bezdaci, dokážu pochopit, proč se po tom člověk chce umýt. Nebo umýt svoje děti. A stejně jednou za den v létě se člověk musí osprchovat, aby nesmrděl. Když se mluvilo o krátkých kraťasech, tak to je v létě. Nebo se koupete jednou za týden a po MHD si ani neumyjte ruce? Takových lidí je dost, a pak jako těhotná ani nemůžu jezdit MHD kvůli tomu, že všichni okolo smrdí potem. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
31.8.25 23:51

@Dahlia0409 nedokážu si představit, jak někdo může koupit ručník a rovnou ho používat po tom co na něj sahali lidí a prášilo se na něj v obchodě celou dobu. I kdyby byl zabalený, tak po výrobě nemůže být úplně čistý, a je příjemnější ho používat, když voní aviváží. Perete spodní prádlo, ale ručník se přece taky používá na tělo a intimní partie. Je to extrémní úroveň lenošení nebo šetření prášku a vody, nebo je na to jiný důvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.25 00:02

Tak hlavně nové ručníky i dvakrát, protože pouští často

• Citovat
  • Upravit
4234
1.9.25 04:55
@Anonymní píše: Více

Nový ručník něco pouští??
Jo ručníky, ložní Peru, stačí vyprat jednou.
Jo a papuče fakt mladýmu neperu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
1.9.25 05:51
@AnanasekPupu píše: Více

No, rucniky peru, akorat tedy davat na rucnik aviváž je dost kontraproduktivni pocin… Jednak to nesaje a druhak mozna lepsi ten prach z obchodu, nez chemie z aviváže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9280
1.9.25 06:07

Ne, bačkory fakt neperu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9280
1.9.25 06:09

Mně přijdeš zbytečně úzkostná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2835
1.9.25 06:13
@Michelle_M píše: Více
… ale tak se dá chytnout i svrab, pokud někdo, kdo ho má seděl před Tebou v mhd a byl odhalený na nohou a Ty si tam sedneš též odhalená na nohou a když budeš mít smůlu, tak ho tak můžeš chytnout
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14686
1.9.25 07:07

A víš, že mezi “sprchováním po každém použití MHD” a “sprchováním jednou za týden a neumytím rukou po příchodu z MHD” je spousta mezistavů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14686
1.9.25 07:12
@j.a.n.i1 píše: Více

Já vždy peru nové spodní prádlo, ručníky a ložní prádlo. U ostatních se někdy stane, že to použijeme před prvním praním. Aviváž nevedu vůbec. Tchyně dává aviváž na všechno a nepřijde mi, že by její ručníky málo sály.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11803
1.9.25 07:15

@AnanasekPupu no oni se v létě a v horku lidi prostě potí i když se sprchují…já se můžu vysprchovat třeba 10× ale když bude 30st já potáhnou dvě děti a nákup tak budu prostě zpocena ať chci nebo nechci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16217
1.9.25 07:29

Jak jsem psala, peru pouze spodní prádlo a to, co je nejak znečištěno na oko. Aviváž nepoužívám, takže asi tak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
1.9.25 08:01

Tak pokud se bojíš jen vší, tak pohoda. Já bych se daleko víc bála všech těch nemocí, co tam děti chytí a přitháhnou jako blitky, 7. nemoc, 5. nemoc, Covid, hnusné zelené rýmy, atd…
A než vši by mě děsily roupy tedy.
Ale tak vši se dají vyřešit. :kytka:

Jinak ano, vší ve většině škole projedou. Není to nic neobvyklého a ano, měli jsme doma mimno. No řešili jsme to tak, že jsme odvšivili dotyčné děti.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
1.9.25 08:04

Papuče jsem nikdy neprala. Ani u jednoho z dětí a přežily všechny (dávno jsou dospělé).

To by mě víc tankoval ten svrab z MHD, který jsme taky měli (mmch z oblečení ze zkoušení v obchodě zřejmě) a ten byl tedy hustý. Asi hned tak s roupy byl šílený. Zlaté vši tedy.

A ještě horší považuji štěnice, které si tedy člověk nepřinese z MHD, ale zase klidně přiveze z dovolené a nebo ze zaměstnání, pokud někdo je tak hodný a podělí se s prostředím. :kytka:
Takže bych raději nikam nechodila :-)))))

• Citovat
  • Upravit
4152
1.9.25 08:15

Tak si kup sanyto sprej na textil, ale nevim jestli to neni horsi nez trocha spiny, ale rozhodne to neper, vzdyt to znicis.
A vsi mimino pravdepodobne nechyti nebo je nejaky vlasac? Davej skolkackovi do vlasu trochu tea tree oleje nebo kapni do samponu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin