Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Michelle_M píše: Více
Tak to by měli chodit ideálně všude v igelitu komplet
Za Covidu jsem jela MHD. Jedna paní stala držela se. Ale celou cestu se každou chvili mazal tou gelovou dezinfekci. Furt to mela na rukách a jela. Chápu jednou. Ale pořád dokola? ![]()
@j.a.n.i1 ten moderní boom ohledně všeho bio nechápu, rodiče vždy prali s aviváží a vše krásně vonělo, a dokud člověk na to vyloženě nemá alergii, tak není žádný důvod z aviváže dělat strašáka
@Vladusxx spousta těch lidí smrdí potem tak, že je jasné, že nejspíš ani oblečení nemají vyprané a vzali na sebe to, co měli den před tím. A málokdo vůbec používá deodoranty. Jasně, že ne vždycky to jde úplně eliminovat a někdo se potí fakt málo, někdo hodně. Ale přijde mi to arogantní od lidí, že se ani nesnaží nesmrdět a jezdí MHD.
@AnanasekPupu píše: Více
Uplne bio nejsem, ale aviváž je proste naprosto zbytecna chemie a me vsechny smrdí ![]()
@Beruska999999 někde jsem četla, že to prádlo naopak zatěžuje. Navíc mi přijde že zůstává hodně v prádle.
@Anonymní píše: Více
Nevim, nepoužívám uz strašně dlouho. Obcas neco podedime nebo koupím na Vinted aby jak je to navonene, tak se mi z toho nedela uplne dobre, to peru okamžitě ![]()
A kožený boty z obchodu taky proženeš pračkou? Vždyť to je stejný princip. Nic proti hygieně, ale odsaď pocaď. ![]()
@AnanasekPupu píše: Více
A proc by melo vsechno chemicky vonět? Nevidim zadny duvod, proc cpat na pradlo naprosto zbytecnpu chemii, co nema zadny klad a akorát nici část prádla.
@j.a.n.i1 píše: Více
Asi tak. Jednak mi prádlo měkčí neprijde, druhak to stejně voní jen chvili a za třetí, co se mi syn osypal, zřejmě skrz jinou aviváž, nedavam od te doby nic a je klid ![]()
@Anonymní píše: Více
No však boty dítě taky obouvá na svou nohu, tak jako papuče. A bůhví kde ležely a kdo se jich dotýkal. A to ti nevadí? Jako chce to trošku zdravý nadhled. Kdyby se nemoci a vši šířily, že někdo na něco v obchodě sáhne, tak je přece celá planeta komplet zamořená, ne? To počkej, co začne tahat z té školky. To není týden, aby nevisel plakát o vších, střevních nemocech nebo neštovicích. ![]()
@prejeta_zaba píše: Více
Vcera mi prisel e-mail, ze ve skolce jsou roupi
, je to rychlovka. ![]()
Jo a backory neperu.
Nové papuče neprat, teda pokud jsou to ty klasické, látkové, ony se totiž v pračce srazí. Takhle jsem ze začátku prala papuče dětem vždycky v pololetí a pak se divila, že jim jsou najednou malé.
Akorát nejstarší dceři se odmala hodně potí nohy, tak té jsem je vždycky vyprala, ale v ruce, ne v pračce a později, do školy, jsem začala kupovat s vyndavací vložkou, aby šla vyndat a vyčistit hlavně ta.
Jo a ta aviváž - prý se nemá používat hlavně na oblečení s elastanem, tím se pak to oblečení poškozuje.
Já používám pouze na věci z polyesteru, hlavně fleece mikiny. Nějaké kraťasy, nebo tepláky, prostě tam, co elastan není ve složení.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
@AnanasekPupu Tak v těhotenství jsem nemohla chodit ani do obchodu, jak mi tam smrděla třeba paprika
Argument těhotenství v létě v MHD a pot je vtipný celkem.
Ono zapotit se můžeš i cestou na MHD, hlavně když je venku prádelna a neznamená to, že jsi prase co se týden nekoupalo.