Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny, víte o tom, že para ořechy jsou ve větším množství škodlivé a při větší konzumaci hrozí otrava? Prý se doporučuje tak max. 3 ořechy denně, jinak hrozí otrava selenem, který obsahují.
Já to nevěděla, dneska jsem si je koupila, že si jako dám něco nového (snědla jsem 4) a teď čtu tohle. No stejně mi nechutnají ![]()
Tak jenom pro informaci.
Hezký večer
Klid nejhorší smrt je z vyděšení. Para ořechy miluji. Nemám je teda denně, ale když už tak si jich dám i 5.
Možná víc, nevím no, nepočítám to.
@KeckaJ Tak já nemám strach, že se mi něco stane když si je dám jednou za čas, jenom mě to překvapilo. Kdyby mi chutnaly tak jich sním víc, protože jsem to nevěděla
@cestovatelka 1 píše:
Zdravím všechny, víte o tom, že para ořechy jsou ve větším množství škodlivé a při větší konzumaci hrozí otrava? Prý se doporučuje tak max. 3 ořechy denně, jinak hrozí otrava selenem, který obsahují.
Já to nevěděla, dneska jsem si je koupila, že si jako dám něco nového (snědla jsem 4) a teď čtu tohle. No stejně mi nechutnají
Tak jenom pro informaci.
Hezký večer
Snědla jsi 4? Tak to se divím, že jsi po takové otravě ještě schopná psát výlevy na emimino.
Už jsi měla být na urgentu! ![]()
@cestovatelka 1 píše:
Já to nevěděla, dneska jsem si je koupila, že si jako dám něco nového (snědla jsem 4) a teď čtu tohle. No stejně mi nechutnají
Tak jenom pro informaci.
Hezký večer
No to je teda průser, že jsi snědla 4 kousky.. ![]()
Mohu vědět, kde jsi se tuhle informaci dočetla? Zdroj?
@korn123 nevím, jestli je to pravda, jenom mě to překvapilo
https://m.instory.cz/…u-skodi.html?…
Mňam, já je miluju, nejím je nijak často, ale když je mám, tak určitě sním vždy víc než 3 ks. A otravu jsem nikdy neměla. Stejně tak jsem schopná sníst půl kila syrových brambor a taky nic.
@cestovatelka 1 píše:
Tak jenom pro informaci.
Hezký večer
Věděla. Ale ořechy celkově moc nemusím, tak to neřeším.
Mám ráda jen pastu z kešu, kokosu a jahod a sem tam arašídy.
Ano, při dlouhodobém! vyšším příjmu paraořechů hrozí předávkování selenem. Ale vzhledem k tomu, že u nás obecně je u lidí hladina selenu v organizmu spíš nízká, tak ti jednorázově 4 paraořechy neudělají vůbec nic (teda pokud na ně nejsi alergická anebo je nevdechneš).
Díky za příspěvek. Nevěděla jsem a dám si pozor. Jeden čas jsem je jedla dost a trochu divně mi bylo.
@Jahru však já nemám strach, že se mi ze 4 ořechů něco stane, jenom to pro mě byla nová informace
@Sandra.B1 píše:
Díky za příspěvek. Nevěděla jsem a dám si pozor. Jeden čas jsem je jedla dost a trochu divně mi bylo.
Tak aspoň někomu to pomohlo ![]()
Od přejezení se para ořechy mě zachraňuje informace o jejich kalorické hodnotě. 20 kcal / oříšek = > 100 za pět oříšků, no díky. ![]()
Jsem slyšela teď někdy a jen jsem si vzpomněla jak jsem těhotná jedla para ořechy na husto protože to bylo takový moje mlsání při GDM. A žiju ![]()