Paragraf na manželku?????

109
14.2.10 16:07

paragraf na manželku?????

Ahoj všem, chtěla bych se zeptat jestli má můj manžel nárok na paragraf v práci, pokuď jsme já a syn nemocní??? A jestli ano u čího doktora se tento paragraf vyřizuje??? Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4834
14.2.10 17:04

Nárok má,ale nevím,kde se nárokuje.Podle mě asi u Tvého doktora,protože on musí napsat nemocenskou a pak se jako nemůžeš starat o nezletilé dítě.Zítra je pondělí,tak zavolej do ordinace,pokud ti nikdo neporadí,vidím,že jsem první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22043
14.2.10 17:04

Myslím, že ano - když jsem byla v listopadu v porodnici, můj muž měl OČR z důvodu, že já „nemůžu pečovat o nezletilé dítě“… V případě Tvé nemoci by to snad mělo být podobné - a vyřizovat by to tedy měl Tvůj doktor. Zkus si tam zavolat a uvidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
14.2.10 17:14

Nárok manžel má, švagr ho na švagrovou uplatňoval několikrát, ale mají společného dr., tak tam. A byla nemocná jen švagrová a dle svého vyjádření nebyla schopná se starat o dítě. Naposledy tuším po 2.roce života dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
14.2.10 17:40

u nás taky přítel dostal paragraf, bylo to v době, kdy jsem měla horečky a nemohla jsem se o malou postarat, napsala mu ho pediatrička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
14.2.10 18:35

ano má

U nás ho psal můj obvoďák. Je na devět dní a pokud je potřeba víc, tak je to už „zadara“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
15.2.10 08:02

ja sla na operaci kdyz bylo prvni dceri cca 4 mesice a doktor v nemocnici rovnou vypisoval paragraf pro manzela.

On ho tedy v praci neuplatnil, vzal si po dohode s personalnim sick days v kombinaci s dovolenou.

Byla jsem na laparce, takze se jednalo cca o 3 dny - den na odvoz do nem, den na privoz, pak byl vikend a pak byl s nami jeste 3 dny doma. Po tydnu jsem byla jak rybicka (operovali mne ve stredu, pousteli v patek), pak zaskakovala babicka (malou jsem do vyndani stehu nesmela zvedat) a po stehach klidek a samoobsluznost.

• Citovat
  • Upravit
109
15.2.10 12:42

díky za rady…tak nakonec to dopadlo tak, že si náš zlatej tatínek udělal úraz při fotbalu, dostal ortézu a berle a bylo vyřešeno…musela jsem se sebrat a na nějaký léčení v posteli zapomenout!!! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
31.3.14 12:31

Dobrý den maminky prosím o radu.Asi za 3 měsíce mě čeká operace ramene a nebudu schopná se starat o malého. Má přítel nárok na paragraf nebo něco takového, 14 bude muset být určitě doma a pak to snad nějak horkotěžko zvládneme. Nebo jak postupovat v takové situaci, aby to bylo výhodné a nemusel si brát dovolenou. A jestli by to dostal i když nejsme manželé. Mockrát děkuji a přeji hezký den :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
31.3.14 12:32

@ksica No, nárok na paragraf mít bude, když tvůj lékař usoudí, že nejsi schopna se o malého starat… akorát tedy je placených jen 9 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
31.3.14 12:34

Lékař jako ortoped? Aha, mockrát děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Moňas.p
31.3.14 12:41

Jakýkoliv lékař tuším a nebo obvoďák. A ano, placených je jen 9 dní, ale doma může být dýl. Nevím teda jak to je, když nejste manželé

• Citovat
  • Upravit
98
31.3.14 12:43

Děkuji.-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Moňas.p
31.3.14 12:46

Není zač. Raději se teda zeptej u doktora, ale myslím, že je jedno, kdo se o dítě stará. To je podstatný pouze pro zaměstnavatele, protože paragraf slouží jako omluvenka do práce :)

• Citovat
  • Upravit
98
31.3.14 12:50

Ok.-))))snad to pak zvládnem nějak, celkem se toho bojím, protože ruku budu moct mít v plné zátěži za 2měsíce.
Děkuji ještě jednou, člověk se raděj poradí.-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat