Paragraf na manželku?????
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
paragraf na manželku?????
Ahoj všem, chtěla bych se zeptat jestli má můj manžel nárok na paragraf v práci, pokuď jsme já a syn nemocní??? A jestli ano u čího doktora se tento paragraf vyřizuje??? Děkuji za odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nárok má,ale nevím,kde se nárokuje.Podle mě asi u Tvého doktora,protože on musí napsat nemocenskou a pak se jako nemůžeš starat o nezletilé dítě.Zítra je pondělí,tak zavolej do ordinace,pokud ti nikdo neporadí,vidím,že jsem první.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že ano - když jsem byla v listopadu v porodnici, můj muž měl OČR z důvodu, že já „nemůžu pečovat o nezletilé dítě“… V případě Tvé nemoci by to snad mělo být podobné - a vyřizovat by to tedy měl Tvůj doktor. Zkus si tam zavolat a uvidíš…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nárok manžel má, švagr ho na švagrovou uplatňoval několikrát, ale mají společného dr., tak tam. A byla nemocná jen švagrová a dle svého vyjádření nebyla schopná se starat o dítě. Naposledy tuším po 2.roce života dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
u nás taky přítel dostal paragraf, bylo to v době, kdy jsem měla horečky a nemohla jsem se o malou postarat, napsala mu ho pediatrička
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ano má
U nás ho psal můj obvoďák. Je na devět dní a pokud je potřeba víc, tak je to už „zadara“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja sla na operaci kdyz bylo prvni dceri cca 4 mesice a doktor v nemocnici rovnou vypisoval paragraf pro manzela.
On ho tedy v praci neuplatnil, vzal si po dohode s personalnim sick days v kombinaci s dovolenou.
Byla jsem na laparce, takze se jednalo cca o 3 dny - den na odvoz do nem, den na privoz, pak byl vikend a pak byl s nami jeste 3 dny doma. Po tydnu jsem byla jak rybicka (operovali mne ve stredu, pousteli v patek), pak zaskakovala babicka (malou jsem do vyndani stehu nesmela zvedat) a po stehach klidek a samoobsluznost.
- Citovat
- Upravit
díky za rady…tak nakonec to dopadlo tak, že si náš zlatej tatínek udělal úraz při fotbalu, dostal ortézu a berle a bylo vyřešeno…musela jsem se sebrat a na nějaký léčení v posteli zapomenout!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den maminky prosím o radu.Asi za 3 měsíce mě čeká operace ramene a nebudu schopná se starat o malého. Má přítel nárok na paragraf nebo něco takového, 14 bude muset být určitě doma a pak to snad nějak horkotěžko zvládneme. Nebo jak postupovat v takové situaci, aby to bylo výhodné a nemusel si brát dovolenou. A jestli by to dostal i když nejsme manželé. Mockrát děkuji a přeji hezký den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ksica No, nárok na paragraf mít bude, když tvůj lékař usoudí, že nejsi schopna se o malého starat… akorát tedy je placených jen 9 dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jakýkoliv lékař tuším a nebo obvoďák. A ano, placených je jen 9 dní, ale doma může být dýl. Nevím teda jak to je, když nejste manželé
- Citovat
- Upravit
Není zač. Raději se teda zeptej u doktora, ale myslím, že je jedno, kdo se o dítě stará. To je podstatný pouze pro zaměstnavatele, protože paragraf slouží jako omluvenka do práce ![]()
- Citovat
- Upravit
Ok.-))))snad to pak zvládnem nějak, celkem se toho bojím, protože ruku budu moct mít v plné zátěži za 2měsíce.
Děkuji ještě jednou, člověk se raděj poradí.-))
- načítám...
- Citovat
- Zmínit