Sociální a zdravotní pojištění během rodičovské dovolené
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
soc a zdrav. pojištění
Holky,
prosím nevíte některá, jak je to se sociálním a zdravotním pojištěním, když dostávám rodičovský příspěvek? nechci, abych někde dlužila proto, že jsem nenahlásila změnu. Prosím můžete mi poradit. možná to tady už bylo řešeno, ale nechce se mi hledat v historii diskusí. díky moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Od té doby, kdy nastoupíš na mateřskou dovolenou za tebe platí zdravotní pojištění stát. Příjde ti potvrzení, které pak musíš předložit u své zdrav. poj. - ale myslím, že určitě stačí buď okopírovat poslat poštou, nebo naskenovat a poslat e-mailem.. Ale po pravdě na sociálce
Ale každopádně se to musí hlásit i tam.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když seš klasicky na rodičovský,zdrav.a soc.neplatíš,jestli si přivyděláváš tak to už si nejsem jistá .....Tam asi budou limity.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, chtěla bych obnovit diskuzi na tohle téma ![]()
Mám zvolenou 2-letou rodičovskou, ta mi skončí v létě. Myslela jsem že tou dobou už budu mít před druhým porodem, ale nějak to asi nevyjde ![]()
Platí za mě i nadále stát soc. a zdrav. pojištění? Musím někde něco hlásit? Já v tom nějak plavu…
(v práci mám nahlášeno do dvou let, tam nahlásím změnu - že až do tří let)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aleba Tak v tom případě to nikam dál hlásit nemusíš, stačí v práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jak to bude. v září mi končí mateřská a já budu pracovat u svého zaměstnavatele na původní pracovní smlouvu s tím, že to bude poloviční úvazek. ( budu pracovat z domova). Jde mi o to, budu tedy odvádět sociální i zdravotní pojistku? bude mi toto nějak ovlivňovat budoucí důchod?
omlouvám se že se ptám tady a ne v práci a k tomu ještě anonymně, ale stydim se, že jsem tak hrabivá
- Citovat
- Upravit
Opravdu se musí něco dokladat pojišťovně? Já jsem myslela, ze „si to“ vyřešen ty strany beze me ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud to bude klasický HPP, pak se bude soc. a zdr. poj. počítat normálně ze mzdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se přidám
. Že se RD hlásí na pojišťovnu, to vím, ale že to musím hlásit i na sociálku, to jsem nevěděla a ani neudělala. Ani při jedné RD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klára píše:
Já se přidám. Že se RD hlásí na pojišťovnu, to vím, ale že to musím hlásit i na sociálku, to jsem nevěděla a ani neudělala. Ani při jedné RD.
Nemusí, pokud jsi zaměstnaná, tak to hlásí zaměstnavatel. Pokud jsi pouze pobírala rodičovský příspěvek, ale neměla pracovní smlouvu, pak jsi to měla hlásit pouze na zdravotní pojišťovně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Izzz píše:
Opravdu se musí něco dokladat pojišťovně? Já jsem myslela, ze „si to“ vyřešen ty strany beze me
POkud si zaměstnaná, tak nemusí, protože si to opravdu vyřeší zaměstnavatel, pokud je někdo nezaměstnaný, tak si změny musí hlásit sám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala. Jsem podruhé těhotná. Momentálně jsem s 2,5 letou dcerkou na rodičáku. Když budu mít znova mateřskou na druhé dítě, tak kdo platí zdravotní a sociálnní pojištění tomu prvnímu dítěti když nebude chodit do školky? Musí se něco dokládat na pojišťovny? Předem děkuji za odpověď.
- Citovat
- Upravit
Sociální pojištění se platí pouze když člověk chodí do práce, zdravotní pojištění za děti platí stát dokud nedustudují nebo pokud nezavrší 26let
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, chtěla bych oživit diskuzi na téma zdravotní pojištění při rodičovské dovolené: Budu na rodičovské dovolené 3 roky, ale rodičovský příspěvek mám zatím jen na 2 roky - pochopila jsem, že stát za mě bude i ten 3. rok platit zdravotní pojištění, ale nevíte někdo, jak je to s dítětem v jeslích? Nebo je výhodnější si prodloužit délku pobírání rodičovského příspěvku? Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit