Můžu při těhotenství užít Paralen?

574
9.11.06 09:19

Paralen

ahoj holky,

chci se zeptat zda když jsem těhotná můžu použít paralen. Od soboty nejsem ve své kůži. V pondělí jsem byla u doktora a ten říkal, že mám zánět průdušek a prý, že to musím zvládnout bez antibiotik. To beru, ale taky mi říkal, že paralen smím vzít až když budu mít 38,5, jenomže já mám 37,8 a je mi tak hrozně, že tady lezu skoro po čtyřech, jak je mi zle. Dost na to trpím, teplota ne moc velká, ale je mi strašně zle.

Co myslíte, mohla bych si jeden nebo dva za den vzít?
A když mám ten zánět průdušek, nemůže to nějak ohrozit miminko?

Děkuji Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2870
9.11.06 09:28

Ahoj,
paralen si podle mě vzít můžeš. Můžou ho i kojící matky, tak proč ne těhotný :wink: Já po něm párkrát taky sáhla, když jsem měla bolesti hlavy.
Takže podle mě ano, ale ne dlouhodobě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
9.11.06 09:43

Paralen si vzít můžeš, daleko horší je pro miminko tvoje vysoká teplota, zvláště teď v začátku těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5798
9.11.06 10:35

Určitě můžeš, nemělo by se snad víc jak 5 tablet denně.
Jinak bych možná zkusila nějaká homeopatika.

Přeju rychlé uzdravení!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
9.11.06 11:20

Ahoj,
Já jsem měla stejný problém s bolestí hlavy a ptala jsem se svého gynekologa, právě na paralen, řekl, že ho můžu brát klidně a bez problémů, pak jsem se ještě asi za týden ptala pro klid duše sestřičky od již zmiňovaného dr. a ta taky řekla, že je to v podstatě jedinej prášek který v těhotenství můžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
9.11.06 16:52

Ahoj!

Já jsem teď v 15 týdnu a někdy trpím na bolesti hlavy. Ptala jsem se proto gynekoložky jestli si můžu něco vzít, a byl mě doporučen pravě ten Paralen. Naopak mi říkala, ať si ho vezmu zavčasu, než se ta hlava pořádně rozjede, takže si myslím, že by to mělo být v poho.

Dajka, Vašík (2r4m) a bříškáček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.24 19:47

Dobrý večer! Můžu dát čtvrtinu paralenu tříletému dítěti?

Případně - dávali jste někdy dětem Paralen na noc na případnou horkost ze sluníčka?

• Citovat
  • Upravit
7950
9.7.24 20:08
@Anonymní píše: Více

kolik dítě váží? Paralen se dává podle váhy, ale ve 3 letech by čtvrt tbl (tedy 125mg) mělo být v pohodě.
Co je horkost ze sluníčka? Má horečku? Bolí ho hlava?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
9.7.24 20:18

Dávala jsem roční když měla horečka a já neměla doma ani čípky ani sirup..lékárny u nás o víkendu zavřené a navíc byla tehdy nějaká šílená krize… Že nebyly…
Dle letáku jsou čípky panadol (paracetamol) 125mg od 9kg..moje roční měla skoro 11 kilo takže jsem to brala že je to ok…prášek zabral, horečka klesla…takže cajk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.24 20:25

Holky mám jen 500mg, tak to asi raději ne, že? Ani tu pidi čtvrtku

• Citovat
  • Upravit
11822
9.7.24 20:32

Jde o to kolik to dítě váží ne kolik je mu let…da kuje se to podle váhy dítěte…jestli má víc jak 10kg tak může tu čtvrtku (těch 125mg)… A jestli má víc než 15kg tak tam už se dává 250mg čípek takže tam může být i půlka té tablety

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
9.7.24 20:44

Měla jsem zánět průdušek, když jsem byla na začátku těhotenství cca 2 měsíc, dostala jsem normálně nějaké slabé atb, které mohou i těhotné :nevim: v 8m těhotenství mě chytil zub, v lékárně mi řekla, že Paralen můžu a doporučila mi chvíli po tom si dát malé kafe :nevim: :mrgreen: prášek zabral, mě ani miminku se nic nestalo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
9.7.24 21:00

@Vlastula.P no super…paralen i kafe se v těhotenství normálně můžou..a nedostala si slabá antibiotika ale antibiotika vhodná i pro těhotné… ale to odpovídáš asi na původní dotaz…obnoveny dotaz je zda může dát paralen tříletému dítěti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
9.7.24 21:17
@Anonymní píše: Více

no a kolik dítě váží? Podle toho ta dávka. Ta čtvrtka bude určitě možná, možná i vyšší dávka. A to dítě má horečku? Nebo ho bolí hlava? Jestli jen je přehřáté, tak bych dala do chladu, tekutiny a rozhodně bych dítě necpala paralenem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
9.7.24 21:46
@Vladusxx píše: Více

Je to se omlouvám :roll: Příště mi zkus odepsat víc arogantně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...