Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky
jsem na začátku 10tt a skolila mě nějaká střevní viroza.Včera v noci jsem několikrát zvracela a 2× srajdila.Dneska ráno trošinku průjem pak už vůbec nic,jen vyčerpání a únava a v 1 odpo teplota 37,8 vzala jsem si paralen 500 teplota klesla na 37,3 a teď už asi zase šplhá,mám 37,5.Chci se zeptat jak často mohu brát paralen,po kolika hodinách?nevím zda po 6 či po 4hod.A zda můžu brát ten 500 stovkový nebo raději půlku?
Ahoj. co nejdal od sebe, nejmin 6 hodin a s takovouhle teplotou bych ho nepolykala. Radsi caj s citronem. k veceru bejva teplota vissi jak rano.
Ahoj Tracy,taky jsem okolo 12tt marodila,doktor mi řekl,že mám brát paralen jen při teplotě nad 38 a jinak maximálně 4 denně.Zkus si odšťavit cibuli,to mi vždy zaručeně pomohlo.Hezky se uzdravuj a hlavně hodně pij a vitamínky. ![]()
Až po 6 hodinách a také bych uvážila až po 38 stupních..Toto je zatím zvýšená..Třeba z toho nic nebude..
hodně zdravíčka ![]()
fakt?já se bojím právě té horečky v těhu,kdesi jsem četla,že nad 38 už je nebezpečná pro plod
Tracy,brnkni si do nemocnice na ambulanci nebo na pohotovost,ať Ti poradějí.Já mám tedy zvýšenou teplotu celou dobu,co jsem těhotná,prý je to normální.Ale když Ti bylo i zle,asi bych taky radši volila ten čaj a deku než paralen
![]()
Ahoj Tracy,
tak mě gyndařka paralen zakázala a teplotu, že mám srážet až od 38. Jinak ostatní doktoři ho povolují, tak ta moje je asi moc úzkostlivá si myslím.
Když jsem se jí ptala, tak už jsem teda měla virozu za sebou, srážela jsem od 37,5 protože mi bylo šíleně a taky jsem se bála tý teploty, ale říkala, že stačí od těch 38. Když jsem si ho brala, tak jsem se snažila na noc, abych se vypotila a vyspala, přes den jsem to nechala růst.
Ať je ti brzo líp, miminko bude určitě v pořádku.
Paralen působí na bolest a na horečku začíná působit až nad 38 stupňu jinak na teplotu NEMÁ žádný vliv!!!!
Bere se nejdřív po šesti, jak holky psaly ale pokud teplota neklesá dá se to střídat s Ibuprofenem kterej se dává mezi, tedy po 3 hodinách od paralenu a po třech hod. od Ibuprofenu zas můžeš Paralen!
ahoj holky všem děkuji za odpovědi!Včera jsme měla ještě večer teplotu 37,7 ale nic jsem si nevzala a šla to zaspat a ráno už bez teploty a cítím se dobře,takže to vypadá,že proběhla ta 24hodinová střevní viroza co teď lítá.Tak snad už budu uplněl ok a mimču se povede i nadále dobře
Já jsem někde četla že paralen může těhotná až 5× denně, ale ne užívat dlouhodobě…já jsem taky vzala když jsem byla nemocná, ze začátku…
Ahoj, nejake rady na migrenu v tehotenstvi? Mam druhy den migrenu jak prase. Jsem v 36tt paralen jsem vzala vcera v 17:00 dneska v 02:00 a v 09:00
Vzdy pomuze na dve hodiny a pak zase atakuje bolest. Na migreny jsem trpěla pred tehotenstvim, vzdy stacil brufen nebo dva vyspat se a bylo po problemu. Ted me ale po dvou hodinach zase budi silena bolest. Nevim jak dlouho to bude trvat ale zajima me, jak casto se muze paralen v tehotenstvi? Den, dva, tri? Nikde jsem nenašla tuto informaci. Dekuji
Levandulový olej na spánky a promasírovat je, zalehnout, zatáhnout a spát.
@ka2ka jenze ja uz jsem ve tretim trimestru. Tady je fakt velké riziko přerušení cévy do srdíčka miminka. Já si ho nedám ani náhodou
. Zkusila jsem ještě magnosolv a pokusím se něco sníst a dát si poslední paralen a zkusím jit spát. Pokud to nepomuze tak zavolám do porodnice aby mi poradili.