Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj vsem maminkam mam takovy s prominutim blby dotaz
a taky neco co mi nasadilo hodne velkeho brouka do hlavy. Beru antikoncepci a nevim proc ale nejak se mi vkradla myslenka ze bych mohla byt tehotna i prez to ze prasky beru pravidelne a nezapominam navic jsem je ted brala dva mesice v kuse bez pauzy protoze jsem si chtela oddalit mesicky ale ted k tomu co me trapi a chtela bych vedet jestli se tohle deje i nektere z vas jak jsem tak sedela u pocitace najednou jsem ucitela v podbrisku neco jako kdyz tehotna citi pohyby miminka dneska se mi tohle stalo dvakrat odpoledne a pred chvili ted vecer a vim ze vetry to nejsou pac jedno mimi uz mam tak vim ja to vypada kdyz se hybe ale stejne mi to nejde do hlavy prece tehotna byt nemuzu tak prosim o nejaky ten nazor pac jit k doktorce se mi nechce at nejsem za uplneho magora
zacinam si myslet ze mi hrabe
ale fakt me to docela zarazilo protoze pri vetrech to opravdu vypada jinak nez jsem citila a mimochodem prasky beru ted prvni po porodu pac mi je dr nechtela napsat tak jsem rok cekala nez mi je napise kvuli vaze atd omlouvam se ze je to tak dlouhy ale nevim s kym bych se o tom poradila s rodicema neprichazi v uvahu a pritele nechci zbytecne strasit predem moc dekuji za vase nazory a snad i zkusenosti s pozdravem poskotek ![]()
Ahoj Piskotku, ![]()
otěhotnět můžeš i přes prášky, stačí třeba i když jednou vynecháš nebo bereš k tomu i jiné prášky a nebo si dáš zrovna třeba nějaký alkohol a hlavně každé tělo je jiné. Je to sice méně pravděpodobné, ale prostě se to stává. Ale že bys cítila mimčo takhle brzy, to se mi zdá divný… já teda prcka taky cítila hrozně brzy. To jedině, že bys byla těhotná už nějaký ten pátek… co zkusit těhotenský test?
Je tady i možnost, že si to vsugeruješ a prostě to tak vnímáš i takové případy znám.
Tak nevím, jestli těhotná chceš být nebo ne, ale i tak držím palce aby to bylo tak jak chceš. ![]()
tak nerikam ze bych druhe dite nechtela ale podle me by to na me bylo brzo a taky nevim jestli bych to zvladla s rocnim capartem
ale snad to nic neni a k tomu testu u male jsem si jich delala 5 a vsechny negativni a dr mi rekla ze jsem v 7 tydnu
ale asi to fakt byl nejaky zkrat
pac k praskum jine prasky neberu ani atb jsem nemela proste zadne jine a alkohol max dve desitky jinak nic doufam ze vsugerovane nic nemam pac by to pro me byla neskutecna ostuda ![]()
My počali první dítko taky přes prášky - žádný alkohol, žádná nemoc, žádné jiné prášky, nic, jen velký apetit:)))Přeci jen je tam to jedno procento…
Jestli se dá otěhotnět přes prášky , i když nevynecháš nebo nebereš ATB či jinak nenarušíš účinnost? Já nevím, podívej se mi na metr,tam je už skoro čtyřletá odpověď
Jinak HA to byla Diane 35 ![]()
Ano dá a můžeš je brát pravidelně bez zapomínání…já takhle otěhotněla kdžy mi bylo 18 byl to šok:)ale bohužel to nedopadlo:(
Ahoj, na to pozor.. Určitě tak otěhotnět můžeš.. Já tak otěhotněla, brala jsem je pravidelně a najednou bác
.. Sice nebyl brouček plánovaný, ale neměnila bych ani za nic..
ahojte holky diky za vase nazory ake asi to nic nebylo dneska jsem dostala ms vynechala jsem ted prasky abych vedela akorat me toteda zaskocilo jak muzu neco takoveho citit nejake pohyby kdyz by to nebylo mozne tak brzo citit i kdyz vim ze ms muzu mit az tri mesice po dobu tehu a navic pred tim nez mi je dr napsala mi delala kotrolni utz takze kdybych byla v tom tak by to snad videla prave pred tydnem mi bylo prez den spatne od zaludku jen jsem sedla s pritelem do auta a malem sem ho cele pozvracela
ale sem si jista ze nejsem ani ted jeste nechci a nemuzu mit mimi mamle maly byt a financne to taky neni ruzove takze i kdyby se stalo ac hrozne nerada bych ho musela dat pryc pac bych to nezvladla rocni mimi a jesste k tomu novorozenec
v tomhle si fakt moc neverim ale i tak diky moc za vase zkusenosti beru to tak si ze me moje telo utahuje a zkousi co vydrzim ![]()
K těm pohybům - já jsem otěhotněla přesně 3.10. a první pohyby jsem ucítila o Štědrém dni. Takže proč ne už tak brzy?
Jinak přeji, ať to dopadne tak, jak si přeješ ![]()
ahoj holky tak nastesti tehotna nejsem byla sem i u dr ulevilo se mi pac se dalsi ditko jeste necitim ale dekuju zavase reakce ![]()