Co Vám zabíralo na zácpu v těhotenství?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
51
28.4.10 11:30

Zácpa

Dobrý den, chtěla bych poradit co vám zabíralo na zácpu? Někdy nejdu i tyden a k tomu ještě mám předepsané železo. Jsem v 27 týdnu těhotenství. Děkuji moc za účinné rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
616
28.4.10 11:34

Já jsem jedla večer ovoce, hlavně jabka a hrušky, zabíraly také sušené meruňky a švestky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
28.4.10 11:39
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
28.4.10 11:39

Mně hodně zabíraly a zabírají sušené meruňky (v nich by mělo být i hodně železa). Ale musejí se dobře rozkousat a hlavně hodně zapíjet. Nebo kysané nápoje typu Activia. Někdy jsem ho ani nestihla dopít :mrgreen: .

Ale řekla bych, že úplně nejdůležitější proti zácpě je hodně pít, a pak hýbat se (aspoň chodit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
28.4.10 11:43

Švestkový kompot. Dostávaly jsme ho i v porodnici každý den… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
28.4.10 11:45

Po ranu kafe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
28.4.10 11:51

Jak píší holky, ovoce (u mě to zase jsou jablka), activia a dobré je i lněné semínko, ale musí se dobře rozkousat, takže pozor na dásně-leze to mezi zuby a do nich :think: . Já se železem bojuji nyní - šestinedělí, takže vím, jaké máš pocity. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
28.4.10 12:04
fusa píše:
Po ranu kafe…

:-D Jo jo, kafe. Anebo hooooodně studená kyška, to byl fičák potom :lol: :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
28.4.10 13:56

Mě teda nezabíralo vůbec nic: švestky, teplá vod apo ránu atd. Jedině pravidelné užívání psyllia. Pokud ti to připadá hnus, doporučuju ochucenou verzi Psyllicol a zkus jí dávat do jogurtu. Teda má to jeden blbý vedlejší efekt (promiňte), že následné produkty plavou na hladině a jdou blbě spláchnout.

Te´d jsem naprosto Ok, přesto ve strachu před zácpou odmítám jíst železo ve formě kapslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
28.4.10 21:22

Z toho lněného semínka se udělá odvar, pak to do zubů neleze. Ale prý to opravdu kvalitně prožene, nemám vyzkoušeno… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.25 09:40

Obnova diskuze 2025

Pomohla Lactuloza. První asi 3 dny 3× denně (ráno po probuzení ještě na lačno, odpoledne, večer před spaním).

První den jsem si musela pomoct čípkem, jinak bych to ze sebe nedostala.

Po 3 dnech další 3 dny Lactulosa už jen 2× denně (ráno, večer).

Do toho denně jogurt s ovesnýma vločkama a chia semínkama.

Po 6 dnech už bez potřeby Lactulozy - ale stále na ovesných vločkách a chia semínkách. Do toho ještě během dne kefír a švestkový kompot (ale to když mám po ruce).

Ale První dny bez čípku a lactulozy bych nedala. Pak po vysazení jsou spása ty ovesné vločky a chia semínka. Už několik dní mám klid a chodím na WC každé ráno a vše úplně v pohodě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky