Neshody v názorech na výchovu dětí

Anonymní
1.11.20 13:14

Partner a jiná představa výchovy.

Nevím, jestli je to přísnou výchovou, kterou na mě rodiče praktikovali nebo jsem přecitlivělá.

Můj partner má ve střídavé péči dceru a ona si řekne, že chce na snídani nanukový dort a on jde pro něj do obchodu.

Chci se s ním rozejít. Nedovedu si ale představit, že mu jako důvod rozchodu uvedu zmrzlinu. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1065
1.11.20 13:18

Tak toto asi nebude jediný důvod, proč se s ním chceš rozejít, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.20 13:21
@Tojsemja3 píše:
Tak toto asi nebude jediný důvod, proč se s ním chceš rozejít, že?

Nebude, bohužel.

• Citovat
  • Upravit
7006
1.11.20 13:21

Řekni, že nedokáže dítěti nastavit hranice. To zní líp. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
1.11.20 13:22

Podobne to bylo u meho ex, kdyz mel
dcerku na starost, skakal, jak jen piskala (a ja jsem musela taky).. dost jsme se ohledne toho hadali a jeho ultimatni argument byl “kdyz se ji tu nebude libit, nebude ke me chtit chodit”
coz je samorejme pravda a je to asi jedna z temnych stranek stridave pece :nevim:
takze tezko rict, zda ten tvuj nakonec bude mit koule na skutecnou vychovu nebo prevladne strach z odcizeni s dcerou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
@Anonymní píše:
Nebude, bohužel.
no, tak mu jako duvod rozchodu uved ty ostatni veci, co ti vadi :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Modrásek modrý

Důvod sis napsala hned v nadpisu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.20 13:23
@Kubula.K píše: Řekni, že nedokáže dítěti nastavit hranice. To zní líp. :D

Dobře. Děkuji. A co když řekne, že dítě je chudák, že má teď po rozvodu těžké období?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.20 13:26
@lalouch píše:
dcerku na starost, skakal, jak jen piskala (a ja jsem musela taky).. dost jsme se ohledne toho hadali a jeho ultimatni argument byl “kdyz se ji tu nebude libit, nebude ke me chtit chodit”
coz je samorejme pravda a je to asi jedna z temnych stranek stridave pece :nevim:
takze tezko rict, zda ten tvuj nakonec bude mit koule na skutecnou vychovu nebo prevladne strach z odcizeni s dcerou…

Ano, přesně. Nedokázala jsem tak hezky zformulovat jak Ty. Nebude se jí u něj líbit, tak to pocítí.
A Tobě taková výchova respektive nevýchova taky štvala?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.20 13:28
@lalouch píše:

Není to úplně pravda. Naše střídavé děti mají mnohem přísnější režim u nás než u druhého rodiče, střídavka je už mnoho let. A chodí k nám rády. My třeba s dětmi vždy hráli hodně her, na rozdíl od druhé domácnosti a trávili s nimi hodně času venku… Každý rodič jim může dát něco jiného a netřeba dětem přitom lézt do zadku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.20 13:29

A taky si s partnerem nemůžu nic naplánovat. Dcerka si řekne, že chce být s tatínkem, tak s ním bude. Nedovedu si představit mít nějaký výlet dopředu zaplacený.

• Citovat
  • Upravit
1028
1.11.20 13:32
@Anonymní píše:
Ano, přesně. Nedokázala jsem tak hezky zformulovat jak Ty. Nebude se jí u něj líbit, tak to pocítí.
A Tobě taková výchova respektive nevýchova taky štvala?

stvala a hodne, bylo to hlavni tema velke casti hadek… ja ji mela moc rada, ale dost me stvalo, jak zacina byt rozmazlena… navic toho byla vetsina na me, co si porucila, to jsem musela uvarit, upect, aktivity se planovaly jen a podle ni
ale nebyl to nakonec ten hlavni duvod k rozchodu…
ja to vzdycky nejak prekousla, protoze jsem nechtela, aby ho mala a jeji matka vydiraly ohledne toho, ze se ji tam nelibi…
jeje, jak ja byla mlada a hloupa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
1.11.20 13:33
@Anonymní píše:
Není to úplně pravda. Naše střídavé děti mají mnohem přísnější režim u nás než u druhého rodiče, střídavka je už mnoho let. A chodí k nám rády. My třeba s dětmi vždy hráli hodně her, na rozdíl od druhé domácnosti a trávili s nimi hodně času venku… Každý rodič jim může dát něco jiného a netřeba dětem přitom lézt do zadku.

ja taky nerikam, ze to je pravda, ja jen rikam, ze je to vydiraci argument (alespon v pripade meho ex a jeho ex byl) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
1.11.20 13:33
@Anonymní píše:
A taky si s partnerem nemůžu nic naplánovat. Dcerka si řekne, že chce být s tatínkem, tak s ním bude. Nedovedu si představit mít nějaký výlet dopředu zaplacený.

A všichni tři dohromady nemůžete podnikat výlety ap.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7006
1.11.20 13:34
@Anonymní píše:
Dobře. Děkuji. A co když řekne, že dítě je chudák, že má teď po rozvodu těžké období?

I dítě v těžkém období je potřebuje. Možná víc než jindy, protože hranice představují jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí