Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Nevím, jestli je to přísnou výchovou, kterou na mě rodiče praktikovali nebo jsem přecitlivělá.Můj partner má ve střídavé péči dceru a ona si řekne, že chce na snídani nanukový dort a on jde pro něj do obchodu.
Chci se s ním rozejít. Nedovedu si ale představit, že mu jako důvod rozchodu uvedu zmrzlinu.
Přísnou výchovu jsem nezažila, ale ani mi rodiče vše nedovolili, chtít ke snídani zmrzlinu, tak to by neprošlo.
Mně to přijde jako zástupný problém - ta zmrzlina, takové věci se dají řešit.
@Klopotkova píše:
Přísnou výchovu jsem nezažila, ale ani mi rodiče vše nedovolili, chtít ke snídani zmrzlinu, tak to by neprošlo.
Mně to přijde jako zástupný problém - ta zmrzlina, takové věci se dají řešit.
Právě, že nedá. Ona má vše, co chce. Já už to nedávám. Jsem smutná. Snažila jsem se, ale nedávám to.
@Anonymní píše:
Právě, že nedá. Ona má vše, co chce. Já už to nedávám. Jsem smutná. Snažila jsem se, ale nedávám to.
Pokud chceš rozchod a jsi o něm na 100% přesvědčená, tak mu řekni, proč chceš konec, na tom nic jiného nevymýšlíš. ![]()
@Anonymní píše:
A přítel mi téměř denně píše, že mě miluje. Hm.
A Ty jeho taky?
Zase mě to utvrdilo v přesvědčení, že bezdětná mladá holka by si neměla začínat s chlapem, co má dítě. Normálně bych mu řekla, že jeho chování vůči dceři nedáváš a nedokážeš si představit společnou budoucnost a nazdar. A najdi si bezdětného, protože cizí děti tě na 99% budou s-rát vždycky.
@Anonymní píše:
Nevím, jestli je to přísnou výchovou, kterou na mě rodiče praktikovali nebo jsem přecitlivělá.Můj partner má ve střídavé péči dceru a ona si řekne, že chce na snídani nanukový dort a on jde pro něj do obchodu.
Chci se s ním rozejít. Nedovedu si ale představit, že mu jako důvod rozchodu uvedu zmrzlinu.
a není to jedno? pokud by nepřehazoval jeho péči na mne tak at jí dává k jídlu co chce. Ale asi jen o zmrzlinu nejde co?
@unuděná píše:
Zase mě to utvrdilo v přesvědčení, že bezdětná mladá holka by si neměla začínat s chlapem, co má dítě. Normálně bych mu řekla, že jeho chování vůči dceři nedáváš a nedokážeš si představit společnou budoucnost a nazdar. A najdi si bezdětného, protože cizí děti tě na 99% budou s-rát vždycky.
Není pravda, že mě cizí děti budou srát na 99%.
Já mám čtyři sourozence, ale tohle jsem nezažila. Aby mi dítě rozkazovalo, v kolik půjdu spát, kam půjdu nebo nepůjdu. Opravdu ne.
@unuděná píše:Jako jo no, svata pravda
A najdi si bezdětného, protože cizí děti tě na 99% budou s-rát vždycky.
@Markéta80 píše:
a není to jedno? pokud by nepřehazoval jeho péči na mne tak at jí dává k jídlu co chce. Ale asi jen o zmrzlinu nejde co?
Nejde jen o zmrzlinu. Na druhou stranu nedokážu zmrzlinu přejít.
@Anonymní píše:
Ano. [/citace
V tom případě bych se s ním nerozcházela kvůli zmrzlině, ať si dává dceři, co chce ona, jeho věc, když jí to toleruje, Tvoje dítě to není.
@Anonymní píše:
Není pravda, že mě cizí děti budou srát na 99%.
Já mám čtyři sourozence, ale tohle jsem nezažila. Aby mi dítě rozkazovalo, v kolik půjdu spát, kam půjdu nebo nepůjdu. Opravdu ne.
Sourozenec je ale něco naprosto odlišného, než dítě partnera. Navíc malé děti z rozvedených manželství tohle dělají dost často - vyžadují velkou pozornost rodiče a ti, protože se cítí provinile z rozpadu rodiny, často povolí věci, co by normálně nepovolili. To je fakt.
@Markéta80 píše:
Zajímavé, že partner mi snídani nešel koupit nikdy. A ji letí pro zmrzlinu.
Já tady raději nebudu popisovat detaily společných výletů. Vždy jsem o trochu více zešedivěla. Mrzí mě to, ale pravda je taková.