Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sandman1 píše: Více
Kristovy rány, dítě není projekt. 🤦 A ne, dítě naopak může i s jinak pohodovým vztahem nepěkně zacvičit. Ale jen málokdy ho zpevní. Pokud si chce někdo na upevnění vztahu pořídit dítě, tak ať si raději pořídí pískomila.
Absolutně nechápu, contu občas z lidí leze za ptákoviny.
@Parvaneh píše: Více
Chceš se hádat o slovíčka? Za to (můj
) čas nestojí. V době plánování rodičovství je (cílevědomé) početí volba daná rozvahou a tudíž životní projekt. Ten největší, nejdelší - a obvykle nejdražší
. Jako otec více dětí o tom něco málo vím. ![]()
Nedivím se ti, že další děti nechceš, ale také bych se hned nerozcházela. S partnerem bych si promluvila a nechala rozhodnutí na něm. Proberte to spolu. Nemůžeš dělat rozhodnutí za něj. ![]()
@Paní.Norrisová píše: Více
Což o to, že nemůže, to může, ale nemusí
Mozek ať si namáhá on, ona nemusí ![]()
Děkuji za názory…vnímám to jako predevším jeho volbu, ale mám celoživotní problem přebírat zodpovědnost za druhé. Zároven ho mám natolik ráda, že mu přeji štěstí, i kdyby mělo být beze mě… proto ta úvaha
@unuděná píše: Více
Když to beru z pohledu chlapa, tak by mi vadilo, že udělala definitivní rozhodnutí za mě.
Přijde mi, že by ani nečekala na můj názor, postoj, i kdyby byl jakýkoli. ![]()
@Anonymní píše: Více
Nojo, ale myslíš, že je zodpovědné řešení najít si mladší ženu a mít s ní děti? Co když je zodpovědnější zůstat se skvělou partnerkou bez dětí? Opravdu to nech na něm, ale řekni mu své stanovisko jasně a bez váhání, aby ti za 10 let nevyčetl, že kvůli tobě ty děti nemá a už mít ani nebude, žes ho nechávala roky v nejistotě.
@unuděná píše: Více
Ano souhlasim, žádne váhání.
Co je lepší volba si netroufám hodnotit. Já díkybohu dítě mám, takže tuhle volbu nedokážu zhodnotit. Co může je, že není snadné najít vhodného partnera do života
@Parvaneh píše: Více
Není to žádná ptakovina, psychologové toto označení používají naprosto běžne také např. pro společne postavený dům, společného psa apod. Je tím myšleno něco, co mají partneři společného a velice to utuzuje vztah (jak psal Sandman, pokud je funkční), je to důležitý předpoklad pro neprechození vztahu. Náhodou to Sandman napsal krásně. Nepochopení dáno nejspíš mnohoznacností slova.
Mne z toho neni jasne, jak jste o tom mluvili doted? Probehla nejaka vecna debata? Cekala bych, ze vzhledem k veku pokud on sve deti opravdu chce, tak se te proste jasne zepta, ty mu jednoznacne odpovis, a dle toho se zaridite.
@Anonymní píše: VíceŘekni mu narovinu, že už žádné další dítě nechceš - ani teď a ani do budoucna. A nech rozhodnutí na něm. On se musí sám rozhodnout, co je pro něho důležitější, zda vztah s Tebou nebo případné dítě. To bude od Tebe naprosto fér.
Pokud on se rozhodne špatně a za deset let zjistí, že se měl s Tebou raději rozejít a pořídit si dítě s jinou, bude to jen a jen jeho volba. Takže pokud by Ti náhodou něco vyčítal, bylo by to od něho srabácké přeházování zodpovědnosti za své činy na Tebe. Vůbec ne Tvoje zodpovědnost nebo chyba.
Rozhodně bych se s ním nerozcházela. Pokud by se on rozhodl rozejít se mnou, OK, jeho svobodná volba.
Ne. Chlapy žádný biologický hodiny netlačej, leda soudnost. Chce s tebou být? Chce. Až bude chtít aktuálně dítě, můžete to ukončit. On měl taky těch šancí dost a nevyužil je, když mu je už 40. Takže tak horké to asi taky není.
Na to ti podle mě odpoví nejlépe on sám. Bude dobrý si sednout a říct jak to cítíš ty a že chápeš, že on nemá a chce svoje vlastní. Jen nevim, proč se o tomhle lidé nebaví už na začátku než pokročí v něco vážnějšího. Mohlo být možná vyřešeno už kdysi dávno
přeji hodně štěstí pro oba.
Hodně důrazně bych mu řekla, že dítě se mnou mít určitě nebude. Nicméně případný rozchod bych nechala na něm.
Rozumím tomu dobře, že jako každý normální pár jste si už při seznámení řekli své priority a on zmínil, že by rád ještě potomka, tys mu to odkyvala a víš tedy o tom jak zmiňuješ a nyní nevíš jak z toho vycouval?
Tak ho dal tahej za nos, doufám že ti to spočítá osud i s úroky, karma je zdarma