Partner chce pryč

Anonymní
14.7.25 20:37

Partner chce pryč

Ahoj, s přítelem jsme spolu 2 roky (me 28, jemu 32), žijeme v mém domě v dobre lokalitě, a nedávno přišel s tim, ze by chtěl jít do většího města do bytu, kde i pracuje. Ted asi najem a casem chce svuj. Pracuju v IT z domu, takze to pro me neni problem a rekla jsem si, ze si aspoň zkusím město a vikendy budu jezdit domu, proste ze se mu přizpůsobím. Chci jeste dodat, ze nežiju nekde na vesnici, kde jak se rika zdechl pes, ale v pekne a klidne části města, kde je příroda a zároveň relativně kousek do centra. No a dnes mi přítel oznámil, ať počítám s tím, ze chce mít i svůj dům, ze to zamýšlel i přede mnou a chce se vrátit časem do místa, kde se narodil. Jedna se o vesnici u polských hranic, kde je nejbližší služba min. 30 min autem, lékař asi 25min.. no zkratka je to opravdu konec světa.. vyžití pro rodinu žádné (s většinou jeho rodiny se ani nebaví, ktera tam žije) a on mi tvrdí, že chce mít klid. Pred 3 lety dostal od obce pozemek (protoze tam ani nikdo nechce) a on se ted pokouší tam postavit. Co si o tom myslite vy? On vi, ze tam nechci - protoze proc bych sla do,,horšího’’ kdyz přírodu a klid mame ted a město OK, chapu, neco lepšího to je byť se jedna o byt a člověk si na městě najde nez počne rodinu urcite výhody, ale tohle? Spis to beru tak, ze pritel je sobec, asi se mnou nepočítá, stoji si za tim, ze to je jeho sen a radeji mi to pry rika uz ted, dokud nemame rodinu. :( Vy by jste tam s nim odešli? Jako uprimne si nedovedu představit brát denne dítě například do kroužku autem nekde cca 40min jízdy a stale neco… nebo na nákupy, kadeřník, lekar cokoli…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5113
14.7.25 20:52
@Anonymní píše: Více

To neni dobré. Je vidět, že on už se rozhodl a oznámil to, bez ptaní.
Obávám se, že toto je dřív nebo později konec vztahu. Evidentně kompromis nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66574
14.7.25 20:55

Nevypadá to na nějaký kompromis. A do takového bydlení bych taky nešla. Nejlepší řešení asi bude se v klidu rozvést, než začně do té stavby dávat peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
14.7.25 20:57

Je dobře, že ti to řekl před dítětem. Nezbývá ale nic jiného, než se rozejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.25 20:59

Tak možná má pocit méněcennosti. Ty jsi mladší a máš dům, flexibilní práci a ještě žiješ v dobré lokalitě. Takovej trochu chlap. Tak třeba žárlí, žes mu vyfoukla věci, které jsou většinou zásluhou může.

No, známí to vyřešili stěhováním do zahraničí. On nechtěl na dům, ona na byt. Teď obojí využívají jako chlupů a místo pro přespání když jedou právě na dům nebo se chtějí vidět s kamarády. Zatím jim to funguje.

Asi bych nemohla odpustit místo, které jsem si vybudovala a nechala v něm spousty peněz.

Já šla za ním. Z vesnice do města. Strašně jsem nechtěla. Najednou jsem měla všechno dál. Rodinu, práci…
No a dopadlo to tak, že do práce dojizdime oba. On dál. A kdyby jo chtěl klidně to tu všechno nechám a jdu jinam. Nějak to tu nežeru. Ale máme kde bydlet.

• Citovat
  • Upravit
2892

Ne, nešla bych tam. Za prvé proto, že nemám řidičák, což Ty máš, ale stejně by se mi nechtělo stěhovat. Navíc do takových míst.

A za druhé a to je zásadní, že jakmile byste se tam přestěhovali, pořídili si děti a časem se rozešli, nemusel by Ti dovolit se odstěhovat s dětmi, respektive těm dětem. Takže bych tam rozhodně nešla.

Nezávidí Ti, že máš svůj dům na dobrém místě a on nemá zatím, kromě toho pozemku, nic? Že se chce vrátit do rodného kraje bych pochopila, kdyby to bylo kvůli rodině, ale když s nimi nemá dobrý vztah? A na Tebe se vůbec neohlíží… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@vokishka On mi furt říká, jak neni zabezpečeny atd přitom ma jeste další 3 investiční byty a pořád ma málo.. ja v tom cítím spíše ego, ze nema svůj dům ikdyz tvrdi ze to neni pravda..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.7.25 21:02

Tak mu řekni jak ty to vidíš! Ještě je čas najít někoho lepšího. S kým si budeš víc rozumět.
Dům bych určitě nedávala z ruky. Maximálně jako tu chalupu. Co kdyby náhodou.

• Citovat
  • Upravit
Cirrus fibratus
14.7.25 21:11

S ohledem na spolecne souziti a zalozeni rodiny ty jeho plany nemaji logiku. Vnimam to stejne jako ty.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.7.25 21:13

V žádném případě se nevzdavej svého domu, nechej si ho, neprodávej, i kdyby ti sliboval hory doly…
v žádném případě takové například, že bys prodala svůj dům, společně jste koupili byt, pak bys financovala jeho dům v pohraničí atd…na to nepřistupuj.
Když on má svoje 3 investiční byty, tak bude mít dostatek financí postavit si vlastní dům v pohraničí.
Podle mě tak trochu závidí, že ses dobrá 👍

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.7.25 21:17

Holky nebojte.. ja svůj dům určitě nikdy neprodam (byt jej mam po rodičích) a financovat chce stejně sám. :)

• Citovat
  • Upravit
37254
14.7.25 21:17

Když se neshodnete v tam zásadní věci tak bych to ukončila a hledala si partnera co chce to stejné co já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.25 21:24

Super :palec:

• Citovat
  • Upravit
6703
14.7.25 22:41

Jeden náš známý se takto vrátil :mrgreen: postavil domeček, našel si tam holčinu. První dítě, druhé dítě, podnikání z domu… Všichni známí říkají, že mu hráblo, nedá se s ním mluvit, je nerudný, zapskly. Korporat byl hnus, ale prachy jiste. Město otrava, ale byt měl velký a klid. Teď má domeček, HO, akorát, že ten dům na to není koncipován. Navíc, ta ženská chce logicky s dvěma mrnaty pomoci. Je toho na něj moc a žije kdesi v řiti. A tak se z něj stal jen zapskly tvor s neskutečně podivnými názory (najednou jen nadává na politiky, EU (dříve čerpal z fondů), řeči jak z fakt divného pajzlu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí