Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobry den chci se zeptat žiji rok s partnerem ktery ma exekuce stejne tak jeho rodiče. jeho mama nikdy nepracovala a je jim 60 let je jen o 9 let mladsi než ja. neustale chteji po mem priteli penize i jin je tajně dava. pracuje za 14 000 měsičně na cerno. ma exekuce mě plati 5000 za bydleni a 5000 na zivobyti…ja praci mam…misto aby si setřil aspon co mu zbide vse dava rodicům co jsou liny.maji na proti kde bydli supermarket a volaji ho ať jim jede nakoupit. pri tom to maji u baraku. hadame se kvuli tomu s jeho mamou jsem se pohadala. jedina jsem kdo memu priteli aspon nakoupil obleceni od ponozek vse neměl vubec nic.jeho rodiče si z něj udělali banku a byli zvykli že pracoval pro ně. teď zije se mnou a i když dvakrat se mu podařilo mit aspon nějake penize hned to odnesl rodičum. u mě ma k dispozici celi zařizeny byt dobře se mu u mě zije…uz se asi musim smirit s tim že s nim nebudou zadne zázitky protože kdykoliv on bude penize mit hned to da rodičům. přemyšlím jestli by neměl raději žit se svymi rodiči a davat jim dal penize a starat se o ně když jsou neschopny a nesamostatny…nevím co dělat neřeknu kdyby splatil exekuce insolvenci udělal našel legální praci a začal vydělávat penize normalni vyplatu tak bych jeste chapala ze da urçitou čast svym rodičům…kvuli tomu jeho rodiče odnitam si poustét do zivota. mam od nich odstup a diky nim vim ze svatbu s nim raději ne a spolecné fonance také ne.mame jen spolu lasku. bydli u mě a prispiva na půl na bydleni a stravu…na nic jine s ním nebude a ja do kud dotuje rodiče co jsou vyžirky v mich ocich..tak mu odmitam cokoliv koupit a platit mu ze svého…chci znat vaš nazor. jinak je hodny ale se nechava svou rodinou takto využívat
Asi tak, jak píše @JancaS84.
Ale těžko s tím něco uděláš, když to mají takhle nastavené a partner jim přispívat chce. Mně by se to taky nelíbilo, navíc sám má kulový. Já jsem toho názoru, že pomáhat se určitě má, ale jen tomu, kdo se sám snaží, ale prostě se mu momentálně nedaří. Sedět a jen natahovat ruku, to by se líbilo asi hodně lidem.
Tak zvaž, jestli to takhle jsi schopná akceptovat, nebo jestli by ti samotné nebylo líp.
Ja mela neco podobnyho, muj uz skoro ex manzel sponzoroval mamu, segru, brachu. Do prace chodil, ja drela cely dny a on stale cpal
penize tajne do jeho rodiny. Ted se jenom mlatim do hlavy, ze jsem neodesla driv. Takze jediny reseni je fakt odejit. Nezmeni se.
Asi jo, no. A příště tomu věnovat větší pozornost, jak to mají v rodině partnera nastavené.
Zase bych nechtěla skrblíka, který nepomůže nikdy nikomu, i dárky v rodině mu je zatěžko dávat. Musí to být vyvážené. Na prvním místě je Vaše domácnost, abyste měli i na dovču nebo výlet a když zbyde, tak trochu pomoct
Ale nesmí to být pravidlo.
@petun1974 tohle vazne, opravdu chces od vztahu? Od zivota? Tak sis to urcite nepredstavovala. Utecou ti mezitim roky, bez budoucnosti, a zpetne budes litovat.
Jen laska nestaci, bohuzel.
Navic tim chovanim ti partner rika : jsem mamanek, snadno se necham zmanipulovat a vydirat.
Mne by takovy chlap proste neimponoval ![]()
Jako chlap ti řeknu na rovinu, že tohle je mamánek a totální looser. Už to, že pořádně nemaká a nesplácí své dluhy, je pádný důvod ho vykopnout. Kdyby to byl pořádný, férový chlap, kterému na tobě záleží, tak se bude snažit, aby se z těch sr*ček co nejdříve dostal a byl ti dobrým partnerem za kterého se nemusíš stydět. Hanba by mě fackovala, být v takovéto pozici - zadlužený a prakticky bez příjmu, protože co je dnes 14 tisíc. To já platím jen za nájem. Kdyby tě miloval a plánoval s tebou svoji budoucnost, byla bys na prvním místě ty a až potom ti ostatní, byť jsou to jeho rodiče. Tohle se asi někomu může zdát sobecké vůči rodičům, tak to trošku dovysvětlím. Svoje rodiče miluji, ale oni pro mě představují minulost. Zatímco moje přítelkyně a do budoucna snad i manželka a jednou i naše děti, to je moje budoucnost. Tento obraz: https://narrativepainting.net/…deluge-1826/
je sice alegorie, ale myslím, že ho lze interpretovat i doslovně. Pokud bych si měl vybrat mezi rodiči nebo manželkou a dětmi, tak zvolím manželku a děti.
@petun1974 píše: Více
Smutné. Ty dluhy může splácet za ně. To tak má kamarád. Jeho matka nasekala dluhy a in to za ní splácí jinak by přišli o být. A ještě to mají tak. Že jeho výplata jde celá rodičům a on má občas jen kapesné. Musí se doprošovat o vlastní peníze. Podobných pribehu znám mraky.
Myslím si, že bys ho měla nechat rodičům. Může se stát, že tě nemoci do nějakého finančního problémů a budeš se z toho blbě dostávat.
Hlavně nevěřit, že se změní! Vyhodit, stejně to povede k problémům. Co dělá ten chlap pro tebe?
Aha, místní troll podle tvých dalších diskuzí. Viz islám je velkým přínosem pro všechny, snažím se marodit co nejdéle i když mi nic není, neboť je to normální…
@Anonymní píše: Více
A jeho matce není blbý, že mu zničila život. Měl by se na ni vykašlat a jít si za svým. Přece nebude celý život sanovat její zpackaný život.
@karkarka píše: Více
Tak nejak. Troll, neni treba se vubec obtezovat s normalnimi prispevky.
@Cenarius píše: Více
Ono jim to tak asi vyhovuje. Na oplátku má mamahotel a o nic jiného se nestará. Dlouho jsme se neviděli.