Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Antibiotika na kvasinky opravdu nejsou, naopak antibiotika kvasinky rozjíždí. Pouze antimykotika, ty pomůžou.
@misa.859
Omlouvám se, měla sem na mysli antimykotika. Ještě jsem nikdy kvasinky neměla tak ty názvy neznám.
@Michaela1234567 canesten a nebo fungicidin - obojí jsou mastičky. Ať maže a během léčby nepoužívá mýdlo - to se prý kvasinkám líbí. Vybrat trencle, povlečen a ručníky v octu - ten kvasinky zničí
@Michaela1234567 není zač a nedávat aviváž - dočasně. Držím palce, ať se toho zbavíte
A také je dobré přežehlovat ručníky včetně spodního prádla. Je to také jedna z prevencí kvasinek
Gynekolog mi na kvasinky předepisoval krém a globule a krémem se měl mazat i partner, v současnosti na to není potřeba recept, běžné k sehnání v lékárně, jen jako těhotné mi nechtěli bez receptu nic dát, resp. to, co je pro těhotné vhodné na recept je
Lepší než Canesten je Clotrimazol, v Canestenu je v podstatě účinná látka clotrimazol. V mastičce s názvem Clotrimazol je stejná účinná látka a je levnějí. A zkuste používat prezervativ, takhle se nakažujete navzájem.
@Adinka_2012 To není úplně pravda, Canesten se může i v těhotenství a je volně dostupný.
@xxpav.ka
mně to takto bylo řečeno v lékárně před 2 lety, tak je fajn, že už je i něco pro těhule volně dostupné
Chci se zeptat, je nutne abych šla na gyndu? Když mám kvasinky nebo stačí když si to přeléčím sama.. Děkuju za rady ![]()
@Mendy13
V lékárně poradí, už není potřeba recept. Pokud by nepomohlo, tak už na gyndu musíš.