Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Náplasti jsou podle mě hormonální. Napadá mě akorát nehormonalni tělísko.
@Nicole 1234 Nad tím jsem taky uvažovala, ale nechce se mi za něj dávat několik tisíc (u mého dr. stojí 4000 Kč včetně zavedení), když vím, že za rok ho budu chtít zase vytáhnout.
Partner stojí dost za houby, když se chová takhle. Nehormonalni leda pesar, spermicidní krém.. ale to jsou takové ne úplně spolehlivé metody ![]()
@VitaminC píše:
Nenasadis, nesukas.
Logicky
, ale ráda bych celou situaci spíš zlepšila než zhoršila nějakými ultimáty - i když tohle by bylo na místě.
@VitaminC píše:
Nenasadis, nesukas.
Přesně jako. Ať si trhne.
@martina.se Právě ten Pharmatex se mi zdá jako dobrou volbou + hlídání plodných dnů. Ale chci tam mít ještě trošku větší pojistku v podobě aspoň toho prezervativu, no.
@Anonymní píše:
Logicky, ale ráda bych celou situaci spíš zlepšila než zhoršila nějakými ultimáty - i když tohle by bylo na místě.
A co budes delat, az odkojis druhe dite? Pujde partner na vasektomii ci jak to planujete?
Rok a pul nic neni, plodna budes jeste roky…
Zvaz, jestli by misto zametani cesticky nebylo lepsi vymenit toho sobce.
@smile_xxx píše:
Asi bych zvážila, zda s ním chci mít druhé dítě. Je to sobec, že se nechce přizpůsobit. Já třeba hormonální koncepci nemůžu ze zdravotních důvodů, a partneři si vždycky brali kondom automaticky.
Jako táta je úžasný, pro rodinu by se rozdal. Na jednu stranu ho dokážu pochopit, že už je taky podrážděný, měsíc jsme spolu nespali, nemůže na mě ani sahat, není mi to vůbec příjemné, při pomyšlení na orální sex se mi zvedá žaludek. Na tu druhou si říkám, že by mohl být víc ohleduplný vůči mně.
Co to má ten tvůj dáreček za manipulativní kecy, že se šprckou váš vztah půjde do kopru? To by jednou zkusil, tak bych mu řekla, že dveře má otevřený. Nenech se ponižovat. Pokud není schopnej pochopit takovou věc, tak si neumím představit, jak funguje v běžných věcech ve vztahu. ![]()
@Anonymní píše:
Logicky, ale ráda bych celou situaci spíš zlepšila než zhoršila nějakými ultimáty - i když tohle by bylo na místě.
zhoršuje si to sám, sobeček
bez gumičky nebudou postelové hrátky, tečka
@VitaminC píše:
A co budes delat, az odkojis druhe dite? Pujde partner na vasektomii ci jak to planujete?
Rok a pul nic neni, plodna budes jeste roky…
Zvaz, jestli by misto zametani cesticky nebylo lepsi vymenit toho sobce.
Po druhém porodu mám v plánu nehormonální tělísko, ale to zatím neřeším. Momentálně mám jiné starosti s aktuální antikoncepcí.
@MermaidMotel píše:
Co to má ten tvůj dáreček za manipulativní kecy, že se šprckou váš vztah půjde do kopru? To by jednou zkusil, tak bych mu řekla, že dveře má otevřený. Nenech se ponižovat. Pokud není schopnej pochopit takovou věc, tak si neumím představit, jak funguje v běžných věcech ve vztahu.
To jsem řekla já, ne on. Přečti si to ještě jednou. Funguje úplně normálně, ale náš vztah trpí mým nulovým libidem. Chlap prostě ten sex potřebuje.
Máme skoro dvouletého syna a po porodu jsem si nechala zavést hormonální tělísko. Jenže to mi vůbec nesedí, pořád jsem si říkala, že se to zlepší, ale nic se neděje. Hodně trpí i náš vztah (nulové libido, náladovost aj.). Příští měsíc mám mít preventivní prohlídku na gynekologii a bavila jsem s partnerem o tom, že si ho dám vytáhnout. Dítě plánujeme až příští rok, takže žádnou hormonálního antikoncepci už nechci. Řekla jsem mu tak, že budeme muset používat prezervativy, protože v přerušované mu už nedůvěřuji (máme z ní syna). No, strhla se hádka, že on žádné „gumy“ používat nebude. Tak jsem mu řekla, že já to tělísko mám taky kvůli něj, ne kvůli sebe, tak by to ten rok a půl mohl přežít (případně jsem navrhla, že budeme používat Pharmatex a prezervativ jen v plodné dny). Ne, to prý nepřipadá v úvahu. Na to jsem mu řekla, že si teda to tělísko nevytáhnu, když má k tomu takový přístup, ale ať si pak nestěžuje, že jde náš vztah do kopru.
Je nějaká jiná nehormonální antikopce? Znám ještě náplasti, ale tam nevím, jak je to pak s otěhotněním. Ráda bych právě teď tělu dopřála ten rok a půl na to, aby se dalo do pořádku, než pak případně otěhotním.
Díky moc za rady a omlouvám se za anonym - avšak věřím, že chápete.