Partner odmítá prezervativy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.2.23 14:09

Zakladatelko, děkuju Ti za příspěvek. Připomíná mi to mého manžela. Po 5 letech vztahu a druhém dítěti mi sdělil, že s kondomem se mnou spát nebudu, že si to neužije. do té doby úplně bez problém. Já se rok trápila, pak jsem si nechala dát hormonální tělísko. Necítila jsem se s ním dobře, nevyhovovalo mi to, chuť na sex taky menší, po dvou letech jsem si ho nechala vyndat. Doma taky dusno, ohledy nula. Že by se on nechal šmiknout, nepřicházelo v úvahu. Co já se natrápila, nic. I jsem si říkala, že jsem v manželství neschopná, neb manžel mi tvrdil, že jsem jediná ženská, kterou zná, která neužívá antikoncepci. Já zase neznám žádnou, která po dětech užívá. A jak to dopadlo? Zjistila jsem, že příčinou změny byla mladá milenka, se kterou to pak celou dobu táhl.
Moje rada zní, dobře si to zvaž, neb po porodu se nic nezmění, plodná budeš ještě dlouho. Hormonální tělísko se moc nedoporučuje, vznikají problémy, můj gynekolog ho i odmítá zavádět. Je to o charakteru člověka. Kdyby mu na Tobě záleželo, tak jedná jinak.

• Citovat
  • Upravit
2075
13.2.23 14:12
@babeandbae píše:
Vasektomie je normálně vratná a často se právě využívá v „dočasných“ případech, kdy pár ještě nechce děti a žena ze zdrav. důvodů nemůže mít tělísko/antikoncepci atd. Ona možnost mít pak děti se snižuje postupně časem, který od zákroku uplynul, takže třeba rok je v tomto případě prd.

Muž má vazektomii a jediná možnost by byla opravdu přes umělé oplodnění, není vratná. Museli by jehlou vytáhnout sperma, nejde, že by mu to znovu našili, chámovody jsou zatavené. A je to rok od operace. (nám je to už fuk, já nemám dělohu :lol: )Ale na klinice se divili, že to mezi lidmi koluje, takový mýtus. Fakt to nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
13.2.23 14:24
@HloupýFlop píše:
Muž má vazektomii a jediná možnost by byla opravdu přes umělé oplodnění, není vratná. Museli by jehlou vytáhnout sperma, nejde, že by mu to znovu našili, chámovody jsou zatavené. A je to rok od operace. (nám je to už fuk, já nemám dělohu :lol: )Ale na klinice se divili, že to mezi lidmi koluje, takový mýtus. Fakt to nejde

Tak nevím, jak byl/je tvůj manžel starý, nicméně přítel kamarádky (kolem 25 let) si nechal udělat reverzi vasektomie a cca po roce kamarádka otěhotněla. Nezpochybňuji, že u mnoha lidí je to už nevratné a zbývá jako jediná možnost umělé oplodnění, ale určitě to tak nemusí být u všech.

Podle tohoto článku je to tak 50/50.
https://www.arizona-urology.com/…omy-reversal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
13.2.23 14:27
@babeandbae
@babeandbae píše:
Vasektomie je normálně vratná a často se právě využívá v „dočasných“ případech, kdy pár ještě nechce děti a žena ze zdrav. důvodů nemůže mít tělísko/antikoncepci atd. Ona možnost mít pak děti se snižuje postupně časem, který od zákroku uplynul, takže třeba rok je v tomto případě prd.
úspěšnost reverze vasektomie není zdaleka 100%, navíc jsou to další náklady, takže furt kondomy vedou

pokud je cílem antikoncepce trvalá, vasektomii jen fandím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
13.2.23 14:28
@babeandbae píše:
Tak nevím, jak byl/je tvůj manžel starý, nicméně přítel kamarádky (kolem 25 let) si nechal udělat reverzi vasektomie a cca po roce kamarádka otěhotněla. Nezpochybňuji, že u mnoha lidí je to už nevratné a zbývá jako jediná možnost umělé oplodnění, ale určitě to tak nemusí být u všech.Podle tohoto článku je to tak 50/50.
https://www.arizona-urology.com/…omy-reversal

Má 27 let a byl na třech kontrolních spermiogramech, vždy po dvou měsících.

Edit. A vždy čisté

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.23 14:34

A co ma proti tomu Pharmatexu a plus kondomu v plodne dny? Jako muj pritel taky kondomy rad nema, takze prerusujeme (a ano, pocitam s tim, ze z toho muze byt mimino), ale pri me menstruaci kondomy normalne pouzivame. On z toho sice prakticky nic nema, ale dela to kvuli mne, a ja ho pak dokourim, takze si to ve finale uzije taky.

• Citovat
  • Upravit
15817
13.2.23 14:36
@smile_xxx píše:
Nemyslím si, ale je to tvůj život. A sama jsi napsala, že si myslíš, že by měl brát na tebe větší ohledy. Sama víš, že tam je něco špatně. Ale klidně si to obhajuj, že máš doma skvělého partnera (bez ohledu na to, jak skvělý je otec).

Tohle má do skvělého partnera hodně daleko. Je to arogantní idiot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
13.2.23 14:38

@annlady

S tím 100% souhlasím a ta vasektomie byla do určité míry nadsázka, jelikož pochybuju, že chlap který odmítá „blbý“ kondom by k něčemu takovému svolil. Když ji nutil do tělíska, tak pro něj bude vasektomie brnkačka (sarkasmus). Jenom jsem chtěla poukázat na to, že zakladatelka se snaží partnerovi neustále vyjít vstříc i za cenu vlastního diskomfortu, cítí se pak blbě, což je prostě špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3728
13.2.23 14:58

No já být mužem ženy, která má takovéhle potíže a nemá náladu, stejně s ní nic není tak budu šťastný za kondomy a hlavně že bude prožitek takový jak má být a často. Lepší než tohle. Mě tlumí hormonální antikoncepce, mám ji po porodu, rok nesmím otěhotnět s manželovi jsem řekla že přestanu, necítím se dobře a není to ono. Ochrana mu nevadí. Je to dočasně, v létě jdu na roční prohlídku a chci tělísko bez hormonů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
13.2.23 15:05

Muj starej mi nedal 7 let… mesic je ješte dobrej… Je to ale taky sobecký typ… Měl by si ho ufiknout a už se nerozmnozovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
13.2.23 15:24
@Královna Kosmíru píše:
Muj starej mi nedal 7 let… mesic je ješte dobrej… Je to ale taky sobecký typ… Měl by si ho ufiknout a už se nerozmnozovat.

Promiň, ale proč se neustále montuješ do diskuzí, které jdou mimo tebe, jen abys vyplivla trošku jedu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.2.23 16:33
@smile_xxx píše:
Kolikáté to bude dítě? :)
Čtvrté, dokupy páté :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.2.23 16:57
@smile_xxx píše:
gratulace :kytka:

Díky :mrgreen: termín už klepe na dveře :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
13.2.23 17:00
@Anonymní píše:
Po druhém porodu mám v plánu nehormonální tělísko, ale to zatím neřeším. Momentálně mám jiné starosti s aktuální antikoncepcí.

Ja bych se teda byt tebou zamyslela uz ted, jak to vidis dal s antikoncepci. Nehormonalni telisko zenam casto nesedne, hormony ti nedelaji dobre a co pak? Pro me by jednani tveho partnera bylo jasnym znamenim nerespektu vuci me osobe a litovala bych, ze jsem si s tim sobcem vubec poridila jedno dite, natoz abych to chtela opakovat :roll: byt se o tom nezminujes, myslim ze vas vztah nebude celkove nic extra skvelyho, protoze kdyz mu chybi jakykoliv ohled v tomto smeru, nebude za moc stat ani v jinych aspektech vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí