Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj vím, že tohle téma už tu je ale já mám problém jinde. Manžel chce k porodu. Asi bych měla mít radost ale spíš na opak. Proč? Mám takový dojem, že žárlím nebo co. On už je rozvedený a u porodu své první dcery byl, proto považuje za normální že půjde znova. Vadí mi to protože bych nechtěla aby mi tam nějak radil jako, že předtím to šlo tak a tohle pomáhalo a tamto. Jestli mi rozumíte. Stačí, že vše s čím jsem příšla (látkové pleny,mám stejnou porodnici jako jeho bejvalá) mi odsoudil a že už to má vyzkoušený. Vím, že mě s exženou nesrovnává a naopak jsem podle všech úplně jiná ale tohle mi vadí od začátku. Shrnu to asi takhle moc bych ho tam chtěla už pro to pouto s malým, ale nemůžu překousnout, že se neptá jestli chci a bere to samozdřejmě a proto jsem mu z trucu řekla několikrát, že tam nebude. Měli jste někdo podobnou situaci. Jsem asi pitomá ale nemůžu si pomoci.
![]()
chapu te, ale zbytecne si tu krasnou chvili komplikujes a kazis. vykasli se na bejvalku a ten krasny okamzik prozijte spolu. je k nezaplaceni, mit tam nekoho, o koho se muzes oprit.
Nechces ho k porodu jen proto,ze byl u narozeni prvniho ditete z predesleho vztahu? ![]()
To, ze pritomnost u porodu bere jako samozrejmost,bych brala jako velke plus.A ty ho tam vlastne chces,tak nechapu,co resis..
Ahoj, souhlasím s Lucií, takových okamžiků v životě mnoho není a využij toho, že je můžete prožit spolu.
Není to ani tak proto, že byl u porodu předtím ale proto, že na vše co bych chtěla mi je řečeno nebo naznačeno, že to už vyžkoušel a prostě skazilo mi to celé těšení. Nevím, ale snad každá maminka si to chce na poprvé udělat podle svého ale pokud je předem vše daný a jasný stratí to kouzlo ne? Mě by stačilo jen kdyby se zeptal jestli chci(protože se samozdřejmě taky stydím,je to dost intymní). Chápu, že to působí malicherně ale prostě nevím co s tím pocitem.
Po pravdě řečeno, já si ani neumím představit, že bych tam v tu chvíli byla sama, ale nejsem ve stejný situaci jako ty a neznám tvé pocity, ale určitě o tom ještě popřemýšlej.
jééé…to mi něco připomíná
..naprosto Tě chápu ![]()
Tvé pocity jsou přirozené, taky jsem měla strach ze srovnání…zvlášť když mi chlap porod prvního syna popisoval, jak byla ta jeho u porodu statečná, že ani nepípla atd atd
…na to konto jsem si s ním promluvila…na rovinu jsem mu řekla , že se cítím nepříjemně z toho, že by mě s ní srovnával, že to nemusím zvládat jako ona..že je mi to líto a že mě to stresuje..no popsala jsem mu veškeré pocity, včetně toho kecání do výbavy a péče apod. Ten můj měl pro to pochopení a od té doby pak nepadlo o bývalce ani slovo…doporučuji si o tom promluvit.
Můj přítel u porodu byl a doporučovala bych to i Tobě, jednou bys třeba i mohla litovat, že jsi to udělala z trucu…v mém případě mi sice kdoví jak nepomohl, měl se sebou co dělat, ale byl u narození svého druhého syna a mohl si jej pochovat…(ale ze všeho nejvíc vše dokumentoval aby se nesložil
)..ono právě po porodu se na vše díváš jinak
…jsi plná emocí a ještě budeš ráda, že to tam spolu budete moct prožít…nebo alespoň tak jsem to po porodu cítila já.
A jinak ohledně péče o dítě …byla jsem to nakonec já, kdo se ho ptal jestli neví to nebo ono a pomale ho sprdla jak to ,že to nebo ono neví když už má jedno dítě ![]()
Řekla bych, že nyní je to záležitost emocí, zvlášť když jsi těhotná…to jsou ty hormony
.
Promluvte si…určitě je manžel rozumný chlap a že vše pochopí jako ten můj. Nestresuj se a užívej si těhotenství ![]()
Tak to uplne stejne,jako to rikas nam tady,prober i s nim..mluvte o tom spolu.
Helbell, prostě si s mužem o tom promluv, řekni mu co tě trápí a o co ti jde, když mu to nepovíš, tak to nezjistí ![]()
No vidíte a já si říkala jak jsem divná, a ani sem se mi nechtělo psát. Stejně někde v duši vím, že tam s nám a bude ale musela jsem se vypsat
. Taky jsem doufala, že to jsou hormony protože předtím jsem neměla věcma týkajícíma se ex problém. Holky jak mě je teď fajn po duši
. Akorát se stydím s ním o tom mluvit protože vím, že tohle by ho ani nenapadlo.
Ale udělám to.
Dobre rano.
Omlouvam se, ale popravde by mne zajimalo jak se muze zena stydet pred svym partnerem kdyz spolu cekaji dite. Sex je preci take velmi intimni zalezitost a tam problem neni. Aleto je vec jina.
Chtela jsem napsat ze ja jsem hysterka, mam nizky prah bolesti. U porodu jsem vyvadela, nadavala. Manzel byl u toho a i pres to vsechno mne chvalil. Kdyz mluvil s mou mamkou rikal jak jsem byla statecna atd. Myslim ze kdyz je chlap u porodu vidi ze to neni zadna sranda, ze to neni jen to dite „vyprdnout“ a pokud je chlap normalni tak vzdy rekne jak jsi byla skvela a uzasna. Das mu to nejkrasnejsi co muzes a tim je dite. Nezalezi na tom jestli je prvni nebo pate. Deti jsou dar a zazrak a je krasne kdyz to partner umi ohodnotit, coz ten tvuj zda se umi!!!
Takze pokud ho tam chces bud rada ze chce jit, netrap se zbytecnostma a hlavu vzhuru!
helbell píše:
Ahoj vím, že tohle téma už tu je ale já mám problém jinde. Manžel chce k porodu. Asi bych měla mít radost ale spíš na opak. Proč? Mám takový dojem, že žárlím nebo co. On už je rozvedený a u porodu své první dcery byl, proto považuje za normální že půjde znova. Vadí mi to protože bych nechtěla aby mi tam nějak radil jako, že předtím to šlo tak a tohle pomáhalo a tamto. Jestli mi rozumíte. Stačí, že vše s čím jsem příšla (látkové pleny,mám stejnou porodnici jako jeho bejvalá) mi odsoudil a že už to má vyzkoušený. Vím, že mě s exženou nesrovnává a naopak jsem podle všech úplně jiná ale tohle mi vadí od začátku. Shrnu to asi takhle moc bych ho tam chtěla už pro to pouto s malým, ale nemůžu překousnout, že se neptá jestli chci a bere to samozdřejmě a proto jsem mu z trucu řekla několikrát, že tam nebude. Měli jste někdo podobnou situaci. Jsem asi pitomá ale nemůžu si pomoci.![]()
jen kvůli mindráku z exženy se ochudit o první okamžiky s partnerem a dítkem, jeho se synem mi příjde zbytečné… ho tam vezmi, páč když to neuděláš už to nikdy nezměníš a když ti potom řekne něco na srovnání s ex tak ho pěkně seřvi ![]()
Markéta34 píše:
Ahoj, souhlasím s Lucií, takových okamžiků v životě mnoho není a využij toho, že je můžete prožit spolu.
ano to je pravda,mně třeba mrzí že manžel u toho druhého teď nebude,protože nám nemá kdo hlídat malou,co bych za to dala kdyby zase šel! ![]()
janinka4444 píše:Markéta34 píše:ano to je pravda,mně třeba mrzí že manžel u toho druhého teď nebude,protože nám nemá kdo hlídat malou,co bych za to dala kdyby zase šel!
ja se take bala, ze nebude kam dat malou. Ale podarilo se, cestou do porodnice jsme ji nechali u manzelovi kolegine z prace. ona ji nikdy nevidela, ja teke ne, ale bylo to OK. Vazne by nekaky kolega, znamy nepohlidal? Kdyby slo rict, bude to v pondeli od 2 do 8 (treba), tak se bude hlidani hleda lepe ![]()
lucie.t píše:janinka4444 píše:ja se take bala, ze nebude kam dat malou. Ale podarilo se, cestou do porodnice jsme ji nechali u manzelovi kolegine z prace. ona ji nikdy nevidela, ja teke ne, ale bylo to OK. Vazne by nekaky kolega, znamy nepohlidal? Kdyby slo rict, bude to v pondeli od 2 do 8 (treba), tak se bude hlidani hleda lepeMarkéta34 píše:ano to je pravda,mně třeba mrzí že manžel u toho druhého teď nebude,protože nám nemá kdo hlídat malou,co bych za to dala kdyby zase šel!
no právě kdyby to šlo naplánovat no zkusím ještě tchyni ale nevím jestli bych strachy o malou porodila! A hlavně manžel taky nechce malou nikomu dát. Třeba to ještě dopadne jinak. ![]()