Partnera dcera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5098
21.10.23 14:54
@Anonymní píše:
Tomu rozumím, ale jeho dcera ji vůbec nic dávat ani půjčovat nemusí, pouze žárlí na to malinko co má a to se ještě ani nenarodila, přitom ona sama má nespočet hraček a všeho, je mi jasné, že pak kdyby ji brala hračky apod., že ji to bude štvát a bude žárlit, ale teď nemá sebemenší důvod ještě ani není na světě, žárlí i na pitomou postýlku a přebalovací pult, přitom partner ji neustále něco kupuje..
Žárlivost je věc psychická, to vůbec nesouvisí s tím, kolik toho má přece. Ona žárlí, protože se bojí, že už ji nebudete mít tak rádi jako předtím. Nebo dokonce, že už ji vůbec nebudete mít rádi. Ani si to nejspíš sama neuvědomuje, takže jí to ani nemůžeš pořádně vysvětlit. Je to dlouhá cesta.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.23 15:03

Nevlastni syn to taky tezce nesl a to mu byli jiz 10 let pri narozeni sourozence. Zarlil, do toho mu ex rikala, jak si tata poridil novou rodinu a jeho uz nebude mit rad atd.. nastesti po narozeni videl, ze to tak vubec neni a brachu fakt miluje. Musel si na to ale prijit sam.

@truelly píše:
A ještě se může změnit i Ex a strkat ti tam dceru v šestinedělí a co nejčastěji. 8)

Kdyby ex :roll: partner mel otcovskou dovolenou a dotahl si kluka k nam ze ma jako volno tak tu muze byt. A pak byl neprijemny, protoze nic nestihal :lol:

• Citovat
  • Upravit
5889
21.10.23 15:05

Vem jí na gyndu, ať vidí ultrazvuk. Zajděte si pak na zákusek třeba. Kup jí tričko pro velkou ségru. Kupte jí nový kočárek pro panenky, ať může taky vozit, přebalovat, oblékat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.23 15:12

Takovou macechu jako ty, bohužel schytala i moje, podobně stará dcera.
Z pobytů u otce se vždy vrací psychicky uplně rozložená, protože na ni vyjíždí nejen macecha, ale i otec, nacucaný hysterií vyplesknuté prvorodičky.
Doma jí pak dávám 4 dni dohromady, kdy si u uspávání vyplakává srdce, jak nemůže na ségru pomalu ani sahat, jak jí nechávají dávat na ní pozor a pak na ní křičí, že ji hlídala špatně. V zásadě u nich v pátek dostane tablet, ať dá miminku pokoj a v neděli jí ho vezmou. Že nechápeš co se děje teď, je jen taková legrační ochutnávka.
Pro dobrou všech si už teď zamluvte nějakou rodinnou terapii, protože to vypadá, že máte našlápnuto do průšvihu.

• Citovat
  • Upravit
1542
21.10.23 15:46

Taky s partnerem, ktery ma dite z predchoziho vztahu, cekame spolecne dite. Sourozenecke rivality, resp. zarleni se trochu bojim taky. A taky se bojim toho, ze mi hormony, unava a pod. budou branit v empatii vuci nevlastnimu diteti a jeho pocitum. Ikdyz rada bych nas vsechny na to pripravila, ze to bude jeste vetsi zahul nez s dvemi vlastnimi detmi. O nevlastnim diteti si myslim, ze rozmazlene je v nekterych vecech taky, ale zase si rikam jestli to zvladnu lepe s vlastnim… :D U nas hrackami, partner jich kupuje hodne a dite ma pocit, ze ma na ne narok, u maminky to tak treba nema. U maminky je zase naopak obsluhovano temer ve vsem, u nas ne, vedeme samoobsluhu.
U toho zarleni na nakupy pro miminko bych se asi krotila v teseni se z veci pred ni, pripadne ji pozvala neco se mnou vybrat pro segru. Zaroven bych vysvetlovala, ze ona jako miminko toho mela nachystanou spoustu a mozna bych tatu poprosila o to, aby ji popsal jak to vypadalo a tak. Uprimne, s timto kupovanim darku pro vsechny deti, kdyz slavi jen jedno, uplne nesouznim. Prijde mi, ze tim vznikaji ty pocity naroku prave a pak zakonite musi prijit zklamani treba na oslave spoluzaka, kamarada, sestrenice, kteri nejsou s timto ocekavanim srozumeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21333
21.10.23 16:23

My jsme teda to žárlení na kupování věcí vyřešili tak, že jsme vysvětlovali, že bráška není lakomý a ty hračky všechny půjčí, kdy bude chtít. A vedeme to tak doteď a zatím to funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
21.10.23 16:27

@starfish_at_night Popravdě jsem to taky dělala první dva roky. Cítila jsem, že to je potřeba, a starší pak byl velmi vděčný. Bylo to jen dočasné, teď už je schopný pochopit, že on má narozeniny, sestra jindy, že mu nic neuteče a nikdo nemá víc.

Bohužel, nerodič nepochopí rodiče a matka miminka nechápe starší děti. Je to smutné, ale tak to je. Já se jen směju, kolika novopečeným matkám přijdou starší děti strašně nevychované, rozmazlené a kde co. Dokud to jejich sluníčko taky nezačně mlátit ostatní děti na hřišti a vřeštět, že nedostalo lízátko.

A když tu čtu o holčičce, která pláče, že nemůže sahat na svoji sestru - tak já holčičku chápu a je mi jí líto, ale taky si uvědomuju, že to tady píše její matka, která má navíc dost možná jen ji a neví, jaké to je, když se narodí nové miminko. A sama vím, že jsem prostě staršího s malým miminkem hodně hlídala, úplně instinktivně. V době brzy po porodu si se mnou hormony dělaly co chtěly a já jsem vážně nad tím novým dítětem hodně dozorovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1542
21.10.23 16:31
@Anonymní píše:
Takovou macechu jako ty, bohužel schytala i moje, podobně stará dcera.
Z pobytů u otce se vždy vrací psychicky uplně rozložená, protože na ni vyjíždí nejen macecha, ale i otec, nacucaný hysterií vyplesknuté prvorodičky.
Doma jí pak dávám 4 dni dohromady, kdy si u uspávání vyplakává srdce, jak nemůže na ségru pomalu ani sahat, jak jí nechávají dávat na ní pozor a pak na ní křičí, že ji hlídala špatně. V zásadě u nich v pátek dostane tablet, ať dá miminku pokoj a v neděli jí ho vezmou. Že nechápeš co se děje teď, je jen taková legrační ochutnávka.
Pro dobrou všech si už teď zamluvte nějakou rodinnou terapii, protože to vypadá, že máte našlápnuto do průšvihu.

To mi prijde trochu zvlastni, teda nechci znevazovat prozivani tve dcery, ale trochu si protirecis. Nesmi na mimino ani sahat, pak ji ho daji hlidat a pak dostane tablet at ho necha na pokoji? Nestalo se tam nedopatrenim neco, co by potrebovala dovysvetlit i dcera? Napadaji mne ruzne nehody, spatne odhadnute situace, nedorozumeni, prehnana laska - treba prilis silne objeti, hlasity polibek, ktereho se miminko leklo a pod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
21.10.23 16:34
@PaníBovaryová píše:
My jsme teda to žárlení na kupování věcí vyřešili tak, že jsme vysvětlovali, že bráška není lakomý a ty hračky všechny půjčí, kdy bude chtít. A vedeme to tak doteď a zatím to funguje.

Protože mimino ještě neřeklo, že půjčit nechce, že? Co budete dělat, až to nastane? Jako mě úplně zamrazilo, když jsem to četla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21333
21.10.23 16:37
@Hibou píše:
Protože mimino ještě neřeklo, že půjčit nechce, že? Co budete dělat, až to nastane? Jako mě úplně zamrazilo, když jsem to četla.

dávno to není mimino ;)

Si přitop :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
21.10.23 16:38
@PaníBovaryová píše:
dávno to není mimino ;)

A je stale povinen kdykoli cokoli půjčovat nebo to dělá jakože dobrovolně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4399
21.10.23 17:03

Ty tady dostaneš sodu :lol: Dám ti dobrou radu, ohledně vztahů s nevlastní dcerou se nikdy nechoď radit na eminino.

Žárlivost je v této situaci u dcery přirozená, stejně jako tvoje obavy. Všechno bude dobré, nenech se v těhotenství vystresovat, jde i o zdraví tvého dítěte. O žárlivosti děti je dobrá knížka Sourozenci bez rivality. Mohlo by ti pomoct i si najít někoho, kdo byl v podobné situaci, knížka Třetí rodič nebo zkušenosti nevlastních rodičů na sociálních sítích. Hlavně mysli na sebe a své miminko :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21333
21.10.23 17:06
@Hibou píše:
A je stale povinen kdykoli cokoli půjčovat nebo to dělá jakože dobrovolně?

žádnou povinnost půjčovat nemají a nikdy neměli. Sami si zkusili, že je zábavnější si se svými dárky k narozeninám apod. hrát společně, tak to tak dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
21.10.23 17:09
@Anonymní píše:
Tomu rozumím, ale jeho dcera ji vůbec nic dávat ani půjčovat nemusí, pouze žárlí na to malinko co má a to se ještě ani nenarodila, přitom ona sama má nespočet hraček a všeho, je mi jasné, že pak kdyby ji brala hračky apod., že ji to bude štvát a bude žárlit, ale teď nemá sebemenší důvod ještě ani není na světě, žárlí i na pitomou postýlku a přebalovací pult, přitom partner ji neustále něco kupuje..

Kdyby si můj partner přitáhl další ženskou, taky bych na ní žárlila, ikdybych jí nic půjčovat nemusela a měla bych nespočet hraček a všeho, co chci.. Přijde ti, že bych neměla sebemenší důvod. Prostě jen samotná existence dalšího dítěte je dostatečným důvodem k žárlení. Pdkud to nedokážeš pochopit, přijde mi, že jis krapet sebestředná spíš ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí