Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Popravdě mi přijde problematičtější tvoje chování než její…
@Anonymní píše:
@Zmatka Druhé dítě se mi narodilo 5 měsíců po tom, co se narodilo maceše.
Do té doby tam dcera prakticky ani nesměla, kdykoliv v telefonátu s otcem zakašlala, anebo popotáhla. Nebral si jí, ani když jsem byla nemocná já, když školka hlásila výskyt vší, roup..
Přitom já měla doma novorozence, a oni půlroční.
Takže moc dobře vím, že starší dítě je na mimino často hrr, že ho občas někde zmáčne/vyleká/probudí/vyruší u jídla. Že chce pozornost i pro sebe a je to někdy únavné, že žárlí. Všechno to vím, ale taky se dokážu podívat očima toho staršího a reagovat trochu s odstupem a pochopením.
Dokáže to i manžel, kterého by to „nemuselo zajímat“ a mohl by stejně jako zakladatelka, řešit jen zájem vlastního dítěte. Přesto, ačkoliv je to zápřah, staví city mojeho dítěte na stejnou úroveň, jako ty toho vlastního.
@starfish_at_night Nevidím protiřečení
Prostě když chce mimino mazlit, tak jí často nenechají.
Na druhou stranu, když leží u bedny a odbatolí se mimo dohled, tak jí pošlou „dohlídnout, ať něco neprovede“=úkol neadekvátní jejímu věku.
Místo toho, aby si uvědomili, že to není hlídací robůtek, tak se jí často zbavují tím tabletem.
Vedou to tam chaoticky a smysl to nedává, pravda, ani mně.
Tak to se omlouvam, predstavu asi mas. No, ja kolikrat ten odstup az tak nemela, bohuzel. Fakt nechapu, proc by mimco nemohla v klidu potulit, smutne.
Koukam, ze tady jsou same odbornice a psycholozky
. S necim souhlasim, ale s takovymi recmi, jakoze zakladatelka otazky nema tu holcicku rada apod…to je dost ujety.Byl to od ni jen dotaz, neni nikde dano, ze to po porodu mladsi nebude zvladat tu situaci.Jen ma obavy a chce se poradit. A kecy typu, ze si poridila partnera z druhe ruky apod….Psycho.Nebo ze bacha na kamaradeni..Ja mela vzdycky treba s moji mamkou vztah jak mamka, tak kamaradka. Protoze kamaradky si muzou rict vsechno.
No myslim, ze tak 20% odpovedi tu, zakladatelce k necemu jsou
.
@mesic09 píše:
Koukam, ze tady jsou same odbornice a psycholozky. S necim souhlasim, ale s takovymi recmi, jakoze zakladatelka otazky nema tu holcicku rada apod…to je dost ujety.Byl to od ni jen dotaz, neni nikde dano, ze to po porodu mladsi nebude zvladat tu situaci.Jen ma obavy a chce se poradit. A kecy typu, ze si poridila partnera z druhe ruky apod….Psycho.Nebo ze bacha na kamaradeni..Ja mela vzdycky treba s moji mamkou vztah jak mamka, tak kamaradka. Protoze kamaradky si muzou rict vsechno.
No myslim, ze tak 20% odpovedi tu, zakladatelce k necemu jsou.
Tak hlavně, ze ty jdes prikladem
@Lama Lama A v cem nejdu prikladem? Jakej priklad?
Zadnej jsem tu nedavala.Asi jsi cetla neco jinyho.
@mesic09 píše:@mesic09
Koukam, ze tady jsou same odbornice a psycholozky. S necim souhlasim, ale s takovymi recmi, jakoze zakladatelka otazky nema tu holcicku rada apod…to je dost ujety.Byl to od ni jen dotaz, neni nikde dano, ze to po porodu mladsi nebude zvladat tu situaci.Jen ma obavy a chce se poradit. A kecy typu, ze si poridila partnera z druhe ruky apod….Psycho.Nebo ze bacha na kamaradeni..Ja mela vzdycky treba s moji mamkou vztah jak mamka, tak kamaradka. Protoze kamaradky si muzou rict vsechno.
@mesic09 píše:
@Lama Lama A v cem nejdu prikladem? Jakej priklad?![]()
![]()
![]()
Zadnej jsem tu nedavala.Asi jsi cetla neco jinyho.
ten tvůj příspěvek jí není vůbec nanic, ani na 2 %, jen si tady plácáš játra a zbytečně peskuješ ostatní, udělalo se ti líp?
@mesic09 píše:
jo, to jsi ty, ta zakladatelka - no tak good luck, štěstí budeš hooodně potřebovat, nezávidím ![]()
@Zmatka Druhé dítě se mi narodilo 5 měsíců po tom, co se narodilo maceše.
Do té doby tam dcera prakticky ani nesměla, kdykoliv v telefonátu s otcem zakašlala, anebo popotáhla. Nebral si jí, ani když jsem byla nemocná já, když školka hlásila výskyt vší, roup..
Přitom já měla doma novorozence, a oni půlroční.
Takže moc dobře vím, že starší dítě je na mimino často hrr, že ho občas někde zmáčne/vyleká/probudí/vyruší u jídla. Že chce pozornost i pro sebe a je to někdy únavné, že žárlí. Všechno to vím, ale taky se dokážu podívat očima toho staršího a reagovat trochu s odstupem a pochopením.
Dokáže to i manžel, kterého by to „nemuselo zajímat“ a mohl by stejně jako zakladatelka, řešit jen zájem vlastního dítěte. Přesto, ačkoliv je to zápřah, staví city mojeho dítěte na stejnou úroveň, jako ty toho vlastního.
@starfish_at_night Nevidím protiřečení
Prostě když chce mimino mazlit, tak jí často nenechají.
Na druhou stranu, když leží u bedny a odbatolí se mimo dohled, tak jí pošlou „dohlídnout, ať něco neprovede“=úkol neadekvátní jejímu věku.
Místo toho, aby si uvědomili, že to není hlídací robůtek, tak se jí často zbavují tím tabletem.
Vedou to tam chaoticky a smysl to nedává, pravda, ani mně.