Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Syn (25) má čtvrtou slečnu, spaly u nás všechny. Tahle poslední vypadá, že by mohla být tou pravou. Moc se mi to nelíbilo, ale aspoň jsem je měla „pod dozorem“. Spíš mě překvapovalo, že to nevadilo rodičům těch holek, dvěma z nich bylo 16, když s nimi syn začal chodit.
Jsou čerstvě zaláskovaní, chtějí být pořád spolu, tokají
my starší jim to mládí a volnost můžeme jen závidět
.
Furt lepší, když má kamarádku, jak kdyby se tahal někde s bandou opilých, fetujících kluků a choval se jak grázl, chodil za školu.
A raději ať prostřídá ty slečny teď a né až v době, kdy bude ženatý.
@laducha píše:
Syn (25) má čtvrtou slečnu, spaly u nás všechny. Tahle poslední vypadá, že by mohla být tou pravou. Moc se mi to nelíbilo, ale aspoň jsem je měla „pod dozorem“. Spíš mě překvapovalo, že to nevadilo rodičům těch holek, dvěma z nich bylo 16, když s nimi syn začal chodit.
a to já si myslím, že to mně to vadit bude. Něco jiného je, když jsou spolu přes den a něco jiného je běžné spaní přes noc. Já taky v patnácti měla kluka, tedy mého muže, a jak jsme byli rádi, že můžeme k nám do pokojíku a mamce to nevadí. Chtěli jsme být spolu, neustále
a venku prostě byla zima. Spát jsem u něj mohla až po svou letech. Ale přes den na tom nevidím nic zlého.
Je rozdíl, když chodí za dítětem domů kamarádi a kamarádky, poslouchají muziku, kecají… a když za ním chodí slečna, se kterou se zamkne do pokojíčku a vtipy si tam asi nevykládají. Kamarádi budou mít u nás dveře otevřené a když s tím budu souhlasit - tzn. budu ochotná vařit, nebudu nemocná, budu vědět co a jak, tak ať sem chodí. Ale aby mi sem chodil partner od patnácti, byl tu i na přespání a co chvíli byl vyměněn za jiného, tak to ne! Seznámit se, znát se, občas přijít přes den - to je OK, ale domů přes noc ať si přivede někoho až okolo 18. Nehodlám tu z toho dělat hodinový hotel pro milence.
Taky si myslím, že je to normální. Mně je 27 let. A když jsem byla v pubertě, normálně jsem si mohla kluky domů vodit. Je fakt, že od 14 do 16 let to byl jeden a ten samej, ale pak se to taky už střídalo po pár měsících. U nás kluci dokonce zůstávali i přes noc. Teď mám sama rodinu. Staršímu synovi je 8 let a počítám s tím, že i on si sem bude vodit holky. A já budu radši. Je podle mě i lepší, když toho člověka okouknete a uděláte si nějakej ten obrázek, než když se vám dítě tahá venku s kde kým a vy ani nevíte, co je ten člověk zač.
@terinka4444 píše:
a to já si myslím, že to mně to vadit bude. Něco jiného je, když jsou spolu přes den a něco jiného je běžné spaní přes noc. Já taky v patnácti měla kluka, tedy mého muže, a jak jsme byli rádi, že můžeme k nám do pokojíku a mamce to nevadí. Chtěli jsme být spolu, neustálea venku prostě byla zima. Spát jsem u něj mohla až po svou letech. Ale přes den na tom nevidím nic zlého.
Tohle mi pripomelo mou spoluzacku. Rodice ji dost drzeli zkratka, i v 18 mela omezene vychazky, vymezeny cas na uceni apod, a kdyz si nasla pritele, tak s nim mohla byt 2 hodiny maximalne denne. Jednou s nim a jeho rodici chtela jet na vikend na chatu a jeji rodice ji rekli, ze at ani neuvazuje, ze s nim nekdy bude pres noc. Kdyz to vypravela, tak spravne poznamenala, jestli si rodice mysli, ze sex se provozuje jen v noci ![]()
Ja za sebe teda musim napsat, ze vubec netusim, jaký budu rodic a jakou vychovu budu uznavat.
@LadyTommy mně nejde o sex, je mi jasné, že ten budou mít i ve sklepě, když o to půjde. Ale prostě spaní jako běžně, a že je to dneska běžné, až na to koukám, tak to asi ne, ta představa se mi nelíbí. Nicméně člověk míní a nevím kdo, ale někdo mění ![]()
@terinka4444 píše:
Ježiš marjá a kam mají jít? Přeci když si vezme svou holku k sobě do pokojíku, tak to není bere do rodiny. bere do rodiny si představuju, že ji s sebou taháte pro rodinných oslavách k příbuzenstvu a podobně. Kde mají být? Mají mrznout venku nebo ve sklepě? Přeci je to i jeho domov. Já tedy nevím, ale nic špatného na tom, že si sedmnáctiletý kluk vezme domů svou přítelkyni, nevidím.
S tím naprosto souhlasím. Spíš z toho čuju nabroušenost na jakoukoliv synovu partnerku. Tohle znám, tu žárlivost mamin na partnery, asi je to nějaký vrozený. Tchyně tuto nemoc chytla taky, ignorovala všecky mužovy partnerky důkladně a když jsme se sestěhovali, tak dokonce ani nešla k nám domů. Prostě jí to přecvaklo a přerušila na určitý čas kontakt se synem, asi do doby, než dostane rozum. Nakonec jsme se poznaly až po porodu. Do té doby si vymýšlela různé domněnky
Mojí máti tohle bohužel taky chytlo, vyžrali jsme si to z obou stran, to je asi nějaký prokletí ženských, co se nemůžou vyrovnat s přechodem?
Teda všechny samozřejmě takové nejsou, některé nechtějí kamarády a partnery dětí z důvodu, že jsou spíš samotářky a samy si návštěvy nezvou…
Taky se děsím toho, až si bude chtít jednou dcerka přivést známost. Jedno vím jistě - nebudu trpět nějaké extra střídání kluků u nás doma.
@superalca50 píše:
Mně je něco málo přes 50, synovi bude 17. Seznámil se s 16ti letou dívkou a do týdne ji k nám přivedl. Byla jsem ráda, že vím, s kým bude randit, ale že k nám, resp. k synovi, začne pravidelně chodit, mi připadalo dost brzy. Syn mi řekl, že to tak dělají všichni, že teď je jiná doba. Po třech měsících se rozešli a do týdne k nám přivedl jinou dívku, které bude 15 let. Jsou ze stejného města, takže za synem chodí ve všední dny tak na 4 hodiny, o víkendu a nyní o prázdninách tak na 8 hodin. Za nás se chodilo do rodin až když byla známost delší, tzv. „vážná“ a koukala z toho třeba i svatba. Předpokládám, že tohle není jeho poslední dívka a kolik jich ještě poznám? Prý je to normální, jeho kamarádi prý u dívek i přespávají nebo dívky u nich.
Jj, taky mi toto bylo řečeno, že to je dnes normální. Moc nesouhlasím, ale aspoň vím, kde dcera je, když se nemusí bát říct mi, že jde domů za tím svým.
Za mě v pohodě. Předpokládám, že až dcera povyroste (třeba do 4-5 let), tak si bude vodit kamarády a kamarádky a někdy budou i přespávat (stejně jako já v dětství). Takže až si v 16 přivede kluka nevidím důvod ho nebrat domů.
Já jsem ročník 81 a co si tak pamatuji okolo tak holky okolo 16 normálně chodily k parnerům domů.. Třeba ten týden normálně.. Já taky na tom nic divného nevidím..
Přes den třeba na pár hodin do pokoje.. ![]()
Já teda měla přítele prvního pozděj, ale i tak hned 4 den k nám přijel a bral automaticky, že pozdraví a prostě jsme šli do pokoje- opravdu si jenom povídat a řešit plány, na večer atd. ![]()
Já jsem byla dost hlídaný dítě, puberťák, ale nic mi neuteklo
Stihla jsem vše ![]()
Kluky jsem domů přivedla 4. Třeba po 2 měsících vztahu. Do tý doby jsme prostě trajdali venku, chodili na limču a tak. Jakýkoli počasí nebylo problém.
A společná noc doma NIKDY. Vždy odděleně. Tenkrát jsem nadávala jak špaček, ale udělám to u svých dětí stejně ![]()
Hele já jsem sel na návštěvu k holce kterou jsem sotva znal mamince jsem dal kytku tatínkovi flasku becherovky a ty se jen třásly strachy ze jim holka řekne ze jsem ji zbouchnul.
.
Mám doma 17letou a teď má druhého kluka kterého si vodí domů i na noc, jsou zalezlí v jejím pokoji, mě nijak nepřekáží a nevadí mi to. Přespávají u sebe většinou o výkendu, někdy u nás, někdy u něj, připadá mi to v tomhle věku normální ![]()