Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kolik ti je? 13? nedivím, že bereš AD, když se takhle ve všem babráš. borec ti jeden den nenapíše a ty se s ním rozejdeš? Přestaň řešit hlouposti, uhýbání pohledem atd. Budeš mít lepší život.
@Anonymní píše:
Zdravím,
Chtěla bych se zeptat co si myslíte o mém příběhu, protože já mám v sobě pouze zmatek a ani ne tolik zkušeností.
Nechtěla jsem moc vztah, protože jsem se bála. Jsem Mladá, řeším stěhování, školu, práci, takže toho je dost. Beru AD, takže o to víc se cítím, že jsem úplně k prdu. Jenže Jeden kluk se dost snazil a já se cítila hezky vedle něj. Tak jsme spolu chodili. Bohužel jsem udělala blbost, jeden den mi nenapsal a já se s ním rozešla. Je to přes tyden, co spolu nejsme. Ale já když se s ním rozchazela, myslela jsem si, že k němu nic necítím a že to bude všechno lehčí, když nebudu muset řešit ještě přítele. Občas jsme si popsali. Když byl opilý, napsali, že by pro mě udělal všechno, i když to tak nevypadá. Chtěla jsem to urovnat, tak jsme byli venku. A nakonec mi oznamil, že vztah nechce, že se na to necítít, že to stejně dělal špatně. Narovinu jsem mu řekla, že když o mě nestojí, ať to řekne. A on že to není, že by mě nechtěl, že mě má rád a mrzí ho to. Přitom si říkám, že kdyby to semnou myslel vážně, jsme spolu a odpustí mi to. Mimochodem jsme spolu ještě ani nespali, nikdy na mě netlačil.. Nejhorší na tom je, že se choval hodně chladně, když mě viděl v práci a já se snažila navázat oční kontakt, hned uhnul pohledem. Dokonce jsem mu svoje city upřímně napsala smskou, neodepsal. Musím říct, že je mi z toho na nic. A nevím, co si o tom myslet. On nikdy moc svoje pocity nesděloval. Nikomu. Já začala chápat, že má doma nějaký problémy, což já taky. A já nevím jak to napravit. Mám takový svoje dvě teorie. Buď jsem mu ublížila a nebo proste ke mně nic necítil, když se teď na mě ani nepodíva. Chyba byla, že jsem se bála otevřít se před ním, říct mu co cítím. Bála jsem se, že bych byla zranitelná. A nechci pykat takhle moc za tuhle chybu. Díky ní jsem si vše uvědomila. Co cítím a že jsem se chovala špatně. Prosím vaše názory? Co si o tom myslíte a jak to na vás působí? Protože já se ho nechci vzdát, ale mám strach, že on ke mně nic necítí, když se takhle chová.
On k tobě nic necítí, že se k tobě tak chová? Ty si se k němu, ale taky nezachovala nejlíp, třeba už jen nechce být zase zklamanej.
@RK1962 píše:
@Lovelytrue
Ne, je mi 20.
Promiň, ale píšeš, jak kdyby ti bylo 13
neřeš ve vztazích blbosti a nebabrej se v nich zbytečně. Když se ti kluk neozve, tak třeba něco dělá a nemá čas, ozve se později. Když neví, jestli s tebou chce být, tak ho nech na pokoji, až to zjistí, tak se ti ozve. A o tom otvírání, co píšeš…holka kluci neradi vedou debaty o pocitech. Takový ty rozpravy o pocitech a o lásce jsou opravdu jen ve filmech ![]()
1. vstup do psychotertapie - dost ti to pomůže srovnat si věci v hlavě a zkoušet to jinak, než jak ti velí úzkosti. Nejjednoduší by mi přišlo, kdyby si našla odvahu jít do skupinové práce. Ale i indivudál dost umí pomoci.
2. jinak vypadá to, že jste se dali dohromady podle pravidla „jakej šel, takovou potkal“ - tedy dva komplikovaní, uzavření lidé a prostě to nevyšlo, není to ničí vina, to se prostě stává, zejména u prvních vztahů a v začátku.
Zkusila bych se s tím smířit, odplakat to, odvztekat se a jít dál - ona výše doporučovaná psychoterapie s tím dost pomůže.
@Ou právě, že na psychotrepii chodím. Je to dost dřina na sobe makat. Ale děkuji za rady ![]()
@alena1995 no on právě byl zklamanej hodněkrát. Jednou se mi s tím svěřil, že ho holky poslali prostě k vodě. A o to mě to štve, že jsem se taky zachovala jak totální kráva.
Psycho holky NEBRAT! ani na sex = koukaj s toho jen a jen problemy
@Andrewww trochu mě to pobavilo. Myslím, že když poznávám jak to ve světě funguje, ještě ze me nedělá psycho. Prostě se všemu učím, proto mě zajímají i názory ostatních, abych si více uvědomila svoje chyby a mohla na nich pracovat.
Zdravím,
Chtěla bych se zeptat co si myslíte o mém příběhu, protože já mám v sobě pouze zmatek a ani ne tolik zkušeností.
Nechtěla jsem moc vztah, protože jsem se bála. Jsem Mladá, řeším stěhování, školu, práci, takže toho je dost. Beru AD, takže o to víc se cítím, že jsem úplně k prdu. Jenže Jeden kluk se dost snazil a já se cítila hezky vedle něj. Tak jsme spolu chodili. Bohužel jsem udělala blbost, jeden den mi nenapsal a já se s ním rozešla. Je to přes tyden, co spolu nejsme. Ale já když se s ním rozchazela, myslela jsem si, že k němu nic necítím a že to bude všechno lehčí, když nebudu muset řešit ještě přítele. Občas jsme si popsali. Když byl opilý, napsali, že by pro mě udělal všechno, i když to tak nevypadá. Chtěla jsem to urovnat, tak jsme byli venku. A nakonec mi oznamil, že vztah nechce, že se na to necítít, že to stejně dělal špatně. Narovinu jsem mu řekla, že když o mě nestojí, ať to řekne. A on že to není, že by mě nechtěl, že mě má rád a mrzí ho to. Přitom si říkám, že kdyby to semnou myslel vážně, jsme spolu a odpustí mi to. Mimochodem jsme spolu ještě ani nespali, nikdy na mě netlačil.. Nejhorší na tom je, že se choval hodně chladně, když mě viděl v práci a já se snažila navázat oční kontakt, hned uhnul pohledem. Dokonce jsem mu svoje city upřímně napsala smskou, neodepsal. Musím říct, že je mi z toho na nic. A nevím, co si o tom myslet. On nikdy moc svoje pocity nesděloval. Nikomu. Já začala chápat, že má doma nějaký problémy, což já taky. A já nevím jak to napravit. Mám takový svoje dvě teorie. Buď jsem mu ublížila a nebo proste ke mně nic necítil, když se teď na mě ani nepodíva. Chyba byla, že jsem se bála otevřít se před ním, říct mu co cítím. Bála jsem se, že bych byla zranitelná. A nechci pykat takhle moc za tuhle chybu. Díky ní jsem si vše uvědomila. Co cítím a že jsem se chovala špatně. Prosím vaše názory? Co si o tom myslíte a jak to na vás působí? Protože já se ho nechci vzdát, ale mám strach, že on ke mně nic necítí, když se takhle chová.