Pásový opar

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
38
27.3.17 10:00

@Salorka Myslim ze ne, pokavad nema nekdo z vas znizenou imunitu. Ale na tohle jsem maly pan, tak fakt nevim. Ja to treba nechytla od nikoho, naslo si me to samo, mela jsem par mesicu hodne velkyho stresu, totalneho vycerpani a vseho najednou a Dr. rekl ze to mam ze znizene imunity a navic jsem zustala tehotna ( to bylo chtene), ale telo to nezvladlo…Tak snad to u vas nikdo nechytne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
27.3.17 10:01

:lol: co to ma znamenat? Pásmový opat se nepřenáší vzduchem. Musela bys sahat na puchyre, abys měla šanci to vubec chytit. Přestaň hystercit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
27.3.17 10:10

@Alkata Já myslela, že i vzduchem… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
28.10.17 22:14

Milé maminky, které máte tu zkušenost nebo jste odborně vzdělané, nevíte, kdy odezní bolesti u pásového oparu od zahájení léčby? Přítelkyně má pásový opar. První antivirotika si vzala ve čtvrtek o půlnoci a zlepšení je zatím minimální. Na internetu jsem našla, že může dojít i k trvalému poškození nervů a vzniku tzv. postherpetické neuralgie. Mám strach, aby neměla trvalé bolesti. Nejsem ale odborník a zkušenost nemám žádnou. Prosím, vysvětlíte mi někdo průběh nemoci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.10.17 23:32

Ono se to vyvíjí u každého jinak. Je dobré brát vysoké dávky vitamínu B, nejlépe injekčně. Ochrání to nervy.

• Citovat
  • Upravit
1055
29.10.17 01:44

@Enmamma
U nás v rodině měli pásový opar tchán, jeho bratr a manžel. Všichni si ho přivodili nezkutečným pracovním vytížením. Strýc se podstivě léčil a mimo antivirotik bral i silné léky na bolest - akutní stav trval týden, doléčoval se ještě půl roku. Tchán byl frajer a bral jen antivirotika, odmítl „spomalit“ a akutní bolesti měl dva měsíce - nikdo ho nemohl po zádech ani lehce pohladit. Manžel měl pásoví opar jako poslední - lehká forma, hned jsem ho začala ošetřovat a vyrážku měl dvakrát za den natřenou znecitlivujícím krémem a zakrytou náplastí se stříbrem, k tomu antivirotika, v práci si vzal dva dny volna - akutní bolesti jen jeden den a za týden byl oloupaný. Takže ono záleží jak se člověk léčí a jak moc velká a kde vyrážka je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
29.10.17 05:29
@Vlaďka 83 píše:
@Enmamma
U nás v rodině měli pásový opar tchán, jeho bratr a manžel. Všichni si ho přivodili nezkutečným pracovním vytížením. Strýc se podstivě léčil a mimo antivirotik bral i silné léky na bolest - akutní stav trval týden, doléčoval se ještě půl roku. Tchán byl frajer a bral jen antivirotika, odmítl „spomalit“ a akutní bolesti měl dva měsíce - nikdo ho nemohl po zádech ani lehce pohladit. Manžel měl pásoví opar jako poslední - lehká forma, hned jsem ho začala ošetřovat a vyrážku měl dvakrát za den natřenou znecitlivujícím krémem a zakrytou náplastí se stříbrem, k tomu antivirotika, v práci si vzal dva dny volna - akutní bolesti jen jeden den a za týden byl oloupaný. Takže ono záleží jak se člověk léčí a jak moc velká a kde vyrážka je.

Moc děkuji za zprávu. Bála jsem se, že je něco v nepořádku, že jí ty bolesti stále neustupují. U ní to spíš bude psychika, která jí nabourala imunitní systém. Ona je jak víla, která se dokáže lehce vystrašit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
29.10.17 08:04

Měla jsem v 1. trimestru (dle doktoru mi těhotenství nabouralo imunitní systém, čímž se „probudil“ pasovy opar). Chtěla jsem vydržet bez antivirotik, ale rozjíždělo se to, tak jsem se jim nevyhnula. Akutní fáze u mě trvala tyden. Manzel poctivě potiral masti od kožní lékařky, na bolest jsem brala Paralen, když uz to neslo vydržet, tak Ibuprofen. Ještě dva měsíce jsem byla oslabena (do toho těhotná…), trvale následky naštěstí žádné a dceři uz bude pet let ;). At se přítelkyni brzy uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
29.10.17 09:36
@mag12 píše:
Měla jsem v 1. trimestru (dle doktoru mi těhotenství nabouralo imunitní systém, čímž se „probudil“ pasovy opar). Chtěla jsem vydržet bez antivirotik, ale rozjíždělo se to, tak jsem se jim nevyhnula. Akutní fáze u mě trvala tyden. Manzel poctivě potiral masti od kožní lékařky, na bolest jsem brala Paralen, když uz to neslo vydržet, tak Ibuprofen. Ještě dva měsíce jsem byla oslabena (do toho těhotná…), trvale následky naštěstí žádné a dceři uz bude pet let ;). At se přítelkyni brzy uleví.

Moc děkuji. Zatím leží a bolí jí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.18 07:13

Ahojte,
přidávám se do diskuze a prosím vás o nějakou radu, neb už jsem lehce zoufalá. :mrgreen:
V únoru tohoto roku jsem prodělala klasický pásový opar. Zjistila jsem to bohužel až docela pozdě, bolest jsem dlouho spojovala s namoženými zádovými svaly. Až když jsem měla relativně velký výsev pupínků a přidala se únava a horečka, došlo mi to a mazala jsem k doktorovi. Ten nasadil antivirotika a do dvou týdnů byl pokoj ode všeho.
Teď jsem už dloooouho unavená. Po jednom větším výletu se mi začaly zase ozývat bolesti přesně v místech mého dřívějšího pásového oparu. Plus svědění a píchání žebra. Přesně jako před půl rokem. Neváhala jsem a navštívila svou obvodní lékařku. Ta mi řekla, že vidí jen jeden minipupínek a že na to bude stačit vitamin B v tabletách. Šla jsem domů s tím, že mi vlastně nic není.
Bolest se ale stupňovala, několik nocí jsem vůbec neusnula a pak se přidala i zvýšená teplota. Navštívila jsem opět doktorku (tentokrát ta moje měla zástup), která řekla, že ten pupínek, co tam mám, na opar nevidí a že mám tu horečku asi z něčeho jiného. Nasadila mi Biseptol.
Ten jsem brala 4 dny a stav se pořád zhoršoval. Větší únava a teploty už kolem 38,5. Znova jsem šla k doktorce (opět zástup), ta mi vyměnila léky - místo biseptolu nasadila širokospektrá antibiotika na 10 dní. Po 8 dnech užívání stále žádný rozdíl, pořád bolesti zad a žebra (v podstatě mě non stop bolí jedna půlka trupu), pálení a svědění, ale puchýřky nejsou. Teplota se drží přes 38 a únava je neskutečná.
Před chvílí jsem volala doktorce (teď už je tam zas ta moje) a říkala mi, že mám v klidu dobrat atb a stavit se v pondělí, že kdyžtak vezme CRP a kdyby bylo vysoké, tak nasadí ještě další atb.
Na to, že mám bolesti přesně jako při pásáku, nikdo nereaguje a všichni léčí naslepo nějakou bakterii, ačkoliv nemám kromě horečky žádné příznaky bakteriální infekce - pálení při močení, bolest v krku, kašel…nic. Na zádech furt jen jeden pupínek.
Nejsem schopná se už ani pořádně narovnat, špatně spím, jakákoliv námaha mě úplně vyčerpává (podle doktorů je to normální u atb, ale mně se to nezdá)
Poradíte někdo, co dělat? Měl někdo třeba průběh bez výsevu puchýřků nebo jen s minimálním výsevem, a přesto byly tak velké bolesti? Jak jste to řešili?
 Kaya

• Citovat
  • Upravit
945
25.3.22 21:27
:?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.26 14:34

Ahojky měl někdo zkušenost že po prodělaném pásovém oparu mám následky velké nesnesitelné bolesti a běžné léky nezabírají již jsem vyčerpaná nevyspala a mám deprese chtěla bych už do nemocnice na neurologií být přijata už nemohu být s tím být doma ničí mě obrovské bolestí a navíc mám chronickou lymskou boreliózu je ní 64 let a chvílemi CHCI umřít děkuji mockrát za nějaké zkušenosti eventuálně co udělat aby mě konečně přijali do nemocnice třeba na infúze které by mě zajisté pomohly teďbyli svátky Vánoc tak jsem si svoje vytrpěla až dodnes děkuji zoufalá Míša ❤️ :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí