Pásový opar a kojení

Anonymní
5.3.13 11:28

pásový opar a kojení

Ahoj všem, mám takovou otázku, měla některá z vás pásový opar v době, kdy kojila? Já mám od včerejška pod okem pupínky, jedná se zřejmě o pásový opar(kdysi jsem na ně hodně trpěla, takže už poznám).Jde mi o to, jestli můžu normálně dál kojit a jestli to malej ode mě nechytne. Děkuji za rady, jsem zoufalá :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
5.3.13 11:36

Kojením to určitě nechytne.. Ale jinak bych asi mazala k dr. infekční to asi je jako opar, ne? Pro malý děti můžou být opary nebezpečné, ale mlíkem se nenakazí, to spíš kontaktem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
5.3.13 11:42

Ahoj teď jsem měla velký opar na rtu. Dostala jsem na kožním herpesin tbl. a měla jsem lepit náplastmi. Kojila jsem dál, malý má půl roku. Chytnou z mléka to nemůže, spíš dostane protilátky, jde o to aby se toho dítě nedotklo. Pořádně umývat ruce, v noci jsem nosila roušku.
Rozdíl je v tom, že z herpesu na rtu může dostat díte klasický opar - jako prvotní nákaza je stomatidída- afty v puse. U pásového oparu může dítě dostat neštovice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
5.3.13 12:07

Kojit můžeš normálně, ale pozor na kontakt. Pásový opar je méně infekční než primární plané neštovice, ale pořád je to infekční.
Navíc herpes zoster ophtalmicus - no pozor na oko, zavčasu mazej k dr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
6.3.18 12:40
Holky take kojim a objevil se mi pasovy opar.. snad mala nic nechyti… Jak to dopadlo u vas?.. proc se vubec pasovy opar objevuje?
@Anonymní píše:
Ahoj všem, mám takovou otázku, měla některá z vás pásový opar v době, kdy kojila? Já mám od včerejška pod okem pupínky, jedná se zřejmě o pásový opar(kdysi jsem na ně hodně trpěla, takže už poznám).Jde mi o to, jestli můžu normálně dál kojit a jestli to malej ode mě nechytne. Děkuji za rady, jsem zoufalá :,(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová