Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Kojením to určitě nechytne.. Ale jinak bych asi mazala k dr. infekční to asi je jako opar, ne? Pro malý děti můžou být opary nebezpečné, ale mlíkem se nenakazí, to spíš kontaktem..
Ahoj teď jsem měla velký opar na rtu. Dostala jsem na kožním herpesin tbl. a měla jsem lepit náplastmi. Kojila jsem dál, malý má půl roku. Chytnou z mléka to nemůže, spíš dostane protilátky, jde o to aby se toho dítě nedotklo. Pořádně umývat ruce, v noci jsem nosila roušku.
Rozdíl je v tom, že z herpesu na rtu může dostat díte klasický opar - jako prvotní nákaza je stomatidída- afty v puse. U pásového oparu může dítě dostat neštovice.
Kojit můžeš normálně, ale pozor na kontakt. Pásový opar je méně infekční než primární plané neštovice, ale pořád je to infekční.
Navíc herpes zoster ophtalmicus - no pozor na oko, zavčasu mazej k dr…
@Anonymní píše:
Ahoj všem, mám takovou otázku, měla některá z vás pásový opar v době, kdy kojila? Já mám od včerejška pod okem pupínky, jedná se zřejmě o pásový opar(kdysi jsem na ně hodně trpěla, takže už poznám).Jde mi o to, jestli můžu normálně dál kojit a jestli to malej ode mě nechytne. Děkuji za rady, jsem zoufalá
Ahoj všem, mám takovou otázku, měla některá z vás pásový opar v době, kdy kojila? Já mám od včerejška pod okem pupínky, jedná se zřejmě o pásový opar(kdysi jsem na ně hodně trpěla, takže už poznám).Jde mi o to, jestli můžu normálně dál kojit a jestli to malej ode mě nechytne. Děkuji za rady, jsem zoufalá